By 

‘Gouden trio’ is de sleutel tot het vrouwelijk orgasme


Het is niet wat je denkt. Met het gouden trio doelen de wetenschappers niet op een fantastische vrijpartij met zijn drieën, maar een combinatie van drie sexuele handelingen die zorgen dat een vrouw een orgasme bereikt.

Deze combi is: intens zoenen, orale sex en genitale stimulatie. Dat blijkt uit online onderzoek onder maar liefst 52.000 mensen tussen 18 en 65 jaar. De bevindingen zijn in het vakblad Archives of Sexual Behavior gepubliceerd.

Orgasmekloof

Het Gouden trio is niet de enige opvallend uitkomst uit het onderzoek. Ook bewezen de wetenschappers dat er een grote “orgasmekloof” is tussen mannen en vrouwen.

Maar 65 procent van de hetero vrouwen krijgt meestal een orgasme tijdens de sex. Dat is begrijpelijk als je leest dat één derde van de mannen uit dit onderzoek nog steeds denkt dat penetratie de beste manier is om een vrouw klaar te laten komen. Newsflash, mannen: dat is het dus niet. Het onderzoek bevestigt dat maar 35 procent van de vrouwen “altijd of meestal” door vaginale sex een hoogtepunt bereikt. Bij driekwart is dat “nooit of bijna nooit” het geval.

Gouden trio = meer kans op orgasme

Een goede tip die je uit dit onderzoek kan halen, is dus om het “gouden trio” toe te passen. Dankzij deze move zou de kans op een orgasme bij de vrouw tot 80 procent vergroten. Dat belooft co-auteur van het onderzoek Elisabeth Lloyd van Indiana University.

Heterosexueel versus homosexueel

De zogenaamde orgasmekloof vind je niet alleen tussen mannen en vrouwen in heterorelaties. Zoals eerdere, maar kleinschalige, onderzoeken ook al eens hebben bewijzen: lesbische vrouwen zouden veel vaker orgasmes krijgen. Ongeveer 86 procent krijgt altijd een Big O tussen de lakens. Misschien is dat ook niet heel eerlijk voor de mannen. Twee vrouwen in bed weten namelijk uitstekend hoe het lichaam van de ander werkt en begrijpen dat penetratie niet altijd de sleutel is tot het vrouwelijk orgasme.

Homomannen gaan met de award voor meeste orgasmes naar huis. Bijna 90 procent van deze groep respondenten komt elke sexsessie aan zijn trekken.

 

Wil jij meer tips over orgasmes? Wij hebben genoeg!

Ademhalingstips voor een beter orgasme

Zijn orgasme uitstellen? 7 easy tips

Waar of niet: is dit de formule voor een geweldig orgasme?

 

Bron: The Guardian / Beeld: Tumblr
Lotte
About me

LotteLust is gemaakt voor vrouwen om over sexualiteit te leren, amuseren en fantaseren. Lotte maakt sex bespreekbaar en doet dit op een open, herkenbare, maar altijd classy manier.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Van Barbie-bordeel tot zadelwrijven: 7 vrouwen over hun eerste ervaring met ‘sex’
January 16, 2019
zo herken je een sexverslaving
Hoe weet je of je sexverslaafd bent?
January 09, 2019
single-city
Single in the City: Sletvrees: meten met twee maten
January 07, 2019
sexstandjes nieuwe jaar
5 standjes om 2019 seksend mee in te luiden
December 31, 2018
Waarom dronken sex o zo fijn is
December 30, 2018
ik kan geen orgasme krijgen
Het lukt mij niet om een orgasme te krijgen, wat kan ik doen? – VrijVraag #27
December 28, 2018
kerst-hitsig
Waarom je rondom Kerst extra hitsig bent
December 28, 2018
ademhalingstips beter orgasme
4 sexstandjes die wel lukken als je vol zit van het kerstdiner
December 25, 2018
samen komen tegelijk klaarkomen
Samen komen: 5 tips om tegelijk klaar te komen
December 25, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *