We lieten 20 vrouwen een Tikkie voor de anticonceptie sturen en dit waren de reacties

door Laura

Zondag 26 september is het Wereld Anticonceptiedag. In Nederland gebruikt 66% van de vrouwen tussen 18-49 jaar anticonceptie (Rutgers, 2017), maar wie betaalt eigenlijk de rekening? Zowel vrijgezelle vrouwen als vrouwen in een heterorelatie, betalen vooral zelf voor hun voorbehoedsmiddel. Het platform De Anticonceptiebijbel liet daarom 20 vrouwen een Tikkie sturen naar hun (ex)-bedpartners. En de reacties van de mannen liepen behoorlijk uiteen.

Anticonceptiekosten oneerlijk verdeeld

We sturen gemakkelijk een Tikkie voor een koffie, maar ook voor de pil? Onder Nederlanders zijn de anticonceptiekosten niet 50/50 verdeeld. Dat blijkt uit onze poll waaraan ruim 500 mensen meededen. We vroegen onze lezers: ‘Deel jij je anticonceptie kosten met je bedpartners?’ Hierom zei slechts 15% ‘ja’. Een opvallend resultaat, want toen we vroegen ‘Vind jij dat anticonceptiekosten 50/50 moet worden verdeeld tussen bedpartners?’, zei 77% volmondig ‘ja’.

Tikkie voor de anticonceptie

Hoog tijd om de schuld te vereffenen vonden wij. Hoe reageren mannen op een Tikkie voor anticonceptie? Begin september vroegen we aan haar Instagram-volgers of ze mee wilden doen aan een sociaal experiment. Een betaalverzoek (Tikkie) sturen naar een (ex)-bedpartner om de anticonceptiekosten te delen. Er werd enthousiast op gereageerd door de vrouwen, maar niet door alle mannen. Sommige (ex-)partners betaalden zonder aarzeling een paar tientjes, terwijl andere weigerden een paar euro voor de pil over te maken.

Hieronder vind je alle Tikkies en reacties. Durf jij je (ex-)partner ook een betaalverzoek te sturen voor de anticonceptiekosten of splitten jullie het al?

Over de Anticonceptiebijbel

Op Wereld Anticonceptiedag 2020 verscheen het boek ‘De anticonceptiebijbel’ van LotteLust en Laura Hiddinga. Hierin worden 20(!) verschillende anticonceptiesoorten beschreven, zoals de anticonceptiepil, het condoom en het spiraal. Ook worden minder bekende methodes als het pessarium, staafje en hormoonvrije methodes meegenomen.
Verder lees je over de ovulatiecyclus en wat het effect is van hormonen op je lichaam. LotteLusts seksuologe Marjolein Abma licht per methode toe wat het effect is op je seksleven. Ook belangrijk!

Bijna vijftig vrouwen en mannen delen hun ervaringen met de verschillende methodes waaronder bekende vrouwen Mandy Woelkens, Cathelijne Blok en Linda de Munck. Dankzij de vrolijke opmaak en speelse illustraties is het boek toegankelijk en leuk om te lezen.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy