LotteLust bestaat 5 jaar!

door Lotte

Gezien het alweer vijf jaar geleden is dat Lottelust.nl van start ging, willen we graag even stilstaan bij een aantal hoogtepunten van de afgelopen jaren. Er gebeurt ontzettend veel in de wereld en elke dag lijken we iets dichterbij een samenleving te komen waarin iedereen geaccepteerd wordt en zich vrij genoeg voelt om honderd procent zichzelf te kunnen zijn. Bij Lottelust.nl is ons motto dan ook: Doe wat goed voelt. Houdt van elkaar en jezelf, geniet van het leven en van seks, praat open en eerlijk met anderen en luister naar je hart en de mensen om je heen.  Zo gaan wij al vijf jaar door het leven en het bevalt zo goed dat we er nog heel wat jaren mee door willen gaan!

 • Zomer 2015 LotteLust.nl gaat van start

Na haar studie in Utrecht, valt het Anneloes op dat mensen graag lezen over sexy onderwerpen. De artikelen over liefde, daten en sex werden bij haar stagebedrijf vaak wel tien keer zo veel gelezen als de stukjes over mode en koken. Met deze constatering in haar achterhoofd, komt ze op het idee om een platform te beginnen dat zich richt op vrouwen die meer willen weten over, en meer willen genieten van sex.

 • Winter 2016 Ierland stemt in referendum voor legalisering homohuwelijk

Nadat een lesbisch koppel in 2004 een kort geding aanspande tegen de Ierse staat omdat hun in Vancouver afgesloten huwelijk niet werd erkend, wordt er tijdens een referendum met een tweederde meerderheid gekozen om het homohuwelijk te legaliseren.

 • Zomer 2016 WRP wordt aangepast; meer rechten voor sekswerkers

Er treedt een nieuwe regering in die besluit de WRP aan te passen. De minimum leeftijd voor sekswerkers gaat omhoog naar 21 en een vergunning blijft verplicht. Klanten die sekswerkers zonder vergunning of van jonger dan 21 jaar bezoeken, worden strafbaar gesteld.

 • Winter 2017 #MeToo + slutshaming wordt aangekaart door o.a. Milou

Nadat Harvey Weinstein door verschillende vrouwen werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, wordt de hashtag MeToo erg populair op twitter en andere sociale media. Vrouwen over de hele wereld voelden zich eindelijk zeker genoeg om hun traumatische ervaringen te delen. In Nederland maakte Milou voor internationale vrouwen dag een video waarin zij slutshaming in het koor aankaartte. De video ging viraal en Milou werd bij verschillende talkshows uitgenodigd om uit te leggen wat er volgens haar mis is met de cultuur in het koor en onze samenleving.

 • Zomer 2017 Lottelust lanceert eerste youtube reeks: Pillow Talk

Diesna maakte een reeks video’s voor Lottelust waarin allerlei topics aan bod komen. Onderwerpen die nog een beetje taboe zijn, worden openlijk besproken. Diesna vertelt op een herkenbare manier en spreekt hiermee veel mensen aan. Na Pillow Talk volgen Ploegpraat, Geil of Geen Stijl, de sexy standjes en nog meer geinige en sexy video’s op het Lottelust youtube kanaal.

 • Winter 2018 Eerste PR trip voor Lottelust.nl naar FunFactory

In de Winter van 2018 wordt het harde werk van Anneloes en haar team beloond. De LotteLust dames worden uitgenodigd om langs te komen bij FunFactory in Duitsland. Hier kregen Chiara en Anneloes de kans om hun eigen perfecte toy te maken.

 • Zomer 2018 Body Positive Power werd in het Nederland uitgebracht

Megan Jayne Crabbe, beter bekend als bodyposipanda, schreef het boek: Body Positive Power waarin ze vrouwen aanmoedigt van hun lichaam te houden. Het boek werd vertaald naar het Nederlands en wakkerde de Body Positivity beweging in Nederland aan. Influencers zoals Vera Camilla, Joan van de Herik en Vivian Hoorn laten op instagram zien dat een super dun lijf helemaal niet normaal is.

 • Winter 2019 Het eerste Lottelust boek; Kom je ook? wordt gelanceerd

Met een groot feest in Amsterdam wordt het boek: Kom je ook? gelanceerd. In het boek vertelt Laura je alles wat je wil weten over het vrouwelijk orgasme. Kom je ook? is een geweldig boek voor jonge vrouwen die net hun lichaam leren kennen, mannen die willen weten hoe ze vrouwen nou écht kunnen plezieren en vrouwen die hun sensualiteit willen herontdekken. Inmiddels zijn er al 3500 boeken verkocht en komt de derde druk binnenkort uit!

 • Zomer 2019 Taiwan legaliseert als eerste land in Azië het homohuwelijk

Taiwan wordt het eerste land in Azië waar het homohuwelijk legaal is. Het Taiwanese parlement ging met 66 stemmen voor en 27 tegen akkoord met een wetsvoorstel waardoor vanaf volgende week stellen van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijk kunnen treden. In 2017 oordeelde het hooggerechtshof van Taiwan dat homo’s moeten kunnen trouwen. Het gaf de regering toen opdracht om binnen twee jaar met een wet te komen. Die is er nu gekomen, een week voordat de deadline van het hooggerechtshof zou verstrijken.

 • Winter 2020 Nikkie tutorials maakt bekend dat ze trans is

Aan het begin van 2020 maakt Internationale YouTube ster Nikkie bekend dat ze trans-seksueel is. In een emotionele video vertelt ze aan haar kijkers dat ze geboren is als jongetje en dit nu deelt omdat ze gechanteerd wordt. Er wordt overwegend goed gereageerd op het nieuws en Nikkie vertelt later dat ze zich opgelucht voelt dat ze nu eindelijk helemaal zichzelf kan zijn.

 • Zomer 2020 Lotties period en DE K(L)ETSPODCAST online

Deze zomer heeft Lottelust.nl twee ontzettend leuke projecten gelanceerd; Lotties period en DE K(L)ETSPODCAST. Lotties Period is het nieuwste merk in Nederland dat zich specialiseert in menstruatie ondergoed. Met verschillende stijlen en maten is er voor iedereen een onderbroek beschikbaar om zorgeloos je menstuatie door te komen. Lotties is gemaakt van bamboo waardoor het zacht aanvoelt, heerlijk zit en ontzettend goed vocht vasthoudt. Voor iedereen die het gehad heeft met al die extra chemicaliën in menstruatieproducten biedt Lotties een oplossing.

Sinds vorige week staat aflevering 1 van DE K(L)ETSPODCSAT online. Je kunt meeluisteren met Bas en Esther die openhartig praten over daten. Ze delen hun verhalen met jullie op een herkenbare manier. Niets is te gek, in DE K(L)ETSPODCAST kan alles schaamteloos besproken worden.

 • De toekomst: Anticonceptie bijbel, webshop, goodieboxen, Dirty Seconds

De afgelopen vijf jaar is er zoveel gebeurd waardoor stukje bij beetje steeds meer taboes de wereld uit geholpen worden. Met Lottelust.nl proberen we hier elke dag ons steentje aan bij te dragen maar we vinden het vooral heel belangrijk dat er plezier gemaakt wordt. We willen onze lezers meegeven dat sex oh zo fijn en lekker kan zijn en dat je er met volle teugen van mag genieten. Hier willen we ook de komende jaren mee bezig blijven en we kunne jullie nu al vertellen dat er een aantal ontzettend leuke dingen aan komen.

De Anticonceptie bijbel

Het tweede boek van Lottelust.nl komt eraan. Onze Laura is de afgelopen maanden druk bezig geweest met inlezen, onderzoeken en schrijven. De anticonceptie bijbel wordt het boek waarin je alles, maar dan ook alles, kan vinden over verschillende soorten anticonceptie.

100 vrijvragen boek

Onze seksuologe Marjolein beantwoordt al twee jaar lang elke vrijdag jullie prangende vragen over sex en alles wat daarmee te maken heeft. De eerste 100 vrijvragen zullen binnenkort gebundeld te koop zijn in een boek. Perfect voor iedereen die zijn kennis over sex wil bijspijkeren of het gewoon fijn vindt om te lezen dat iedereen zich wel een het een of ander afvraagt als het op sex aankomt.

Webshop

Op de lottelust shop kun je allerlei producten vinden die het leven leuker en spannender maken. Perfecte cadeaus voor jezelf of een ander voor eerlijke prijzen zoals een mooie verwenbox, een hilarisch spel of een mooi setje ansichtkaarten.

Goodieboxen

In samenwerking met Rock ‘n Rolle, EasyToys, Tenga en FunFactory hebben we drie geweldige boxen samengesteld voor drie sexy gelegenheden. Geef jezelf of een vriendin een avondje Me-Time, boost je relatie met de Couples Retreat Box of organiseer een super sexy feestje met de Party Starter Box.

Dirty Seconds spel

Geïnspireerd op het welbekende 30 seconds brengt Lottelust jullie Dirty Seconds, een spel dat gegarandeerd zal zorgen voor een avond vol gegiegel en rode oortjes.

2 reacties

Esther 19 augustus 2020 - 16:48

Niet alle genoemde punten snap ik icm deze pagina?
Transseksueel is sowieso een term waarvan ik me afvraag of Nikkie ‘m ook zou kiezen. Daarnaast lees ik hier vooral mee, de video’s (hoe een verbetering/vooruitstrevend ook) vind ik vaak voor lesbisch echt zoveel te nep. Ook is het nog opvallend vaak redelijk rolbevestigend: dikke focus op de pik/man zegmaar.

Neemt niet weg: gefeliciteerd!!
Op naar de volgende 5 jaar met z’n hoogtepunten.

Beantwoord
Lotte 21 augustus 2020 - 22:19

Hi Esther,
Allereerst, bedankt voor felicitaties! :-D
Ik vraag me eigenlijk af waarom je denkt dat transseksueel niet de goede term is? Al moet ik wel zeggen dat zij inderdaad eerder sprak over transgender.
Wat betreft de video’s, daar moet ik je (helaas) gelijk in geven. We hebben geen onbeperkte keuze en moeten het helaas doen met wat er al gemaakt is en dat is niet altijd ideaal. Ik hoop oprecht dat hier verbetering in komt. Af en toe vinden we wel eens een topper hoor, maar gewoon nog niet vaak genoeg. Anders tips of feedback altijd welkom!
Groetjes,
Anneloes

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy