Het duurzame antwoord op urineverlies bij vrouwen

door Lotte

Urineverlies bij vrouwen. Niet levensbedreigend maar wel levensbepalend. En je bent niet alleen. Er lopen miljoenen vrouwen rond op de wereld met precies hetzelfde probleem. Allemaal op zoek naar een passende oplossing. Gelukkig is LOXX Underwear daar met de oplossing voor jou!

Ongewild urineverlies

Ongeveer 1 op de 4 vrouwen heeft last van incontinentie. Vrouwen van alle leeftijden kunnen hier last van krijgen. Met incontinentie wordt bedoeld: ongewild urineverlies. Dit kan gaan over een paar druppels urine tot het niet meer ophouden van een volledige plas. Er bestaan verschillende typen urineverlies. Denk aan stressincontinentie, urge-incontinentie en gemengde incontinentie. Klachten bij deze problemen kunnen variëren van ongewild urineverlies tijdens het niezen, veel of vaak moeten plassen, plotselinge aandrang tot plassen en de plas niet kunnen ophouden.

Incontinent na zwangerschap

Bij de meeste vrouwen ontstaat het probleem tijdens of na de zwangerschap. Een derde van de vrouwen die in verwachting is, heeft last van stressincontinentie. Na de bevalling neemt het weer af, maar toch blijft zo'n 18% er last van houden. Vooral verslapte bekkenbodemspieren zijn de boosdoener.

Als vrouwen ouder worden en richting de overgang gaan, krijgen ze vaak te maken met atrofie – de afname van weefsel en cellen – en het uitdrogen van slijmvliezen. "Die waren eerst vochtig en soepel, maar tijdens de overgang worden ze droger en stugger. En dat zie je ook in de vagina en plasbuis. Bovendien daalt tijdens de overgang het oestrogeen en ook dat is niet bevorderlijk voor het ophouden van de plas", legt Catherine van Heest, directeur van zorgorganisatie Care for Women uit.

Zeg gedag tegen wegwerpproducten

Veel vrouwen lossen ongewild urineverlies op met een snelle oplossing als inlegverbanden. Deze zijn dun en nauwelijks zichtbaar onder je kleding. Maar wat veel vrouwen niet weten is dat deze producten gemaakt zijn om slechts enkele dagen per maand te dragen. Deze producten bevatten veel geparfumeerde stoffen, die de kans op huidirritaties vergroten. Daarnaast zijn inlegverbanden niet herbruikbaar en creëert veel restafval. Helaas ondervinden vooral onze wateren daar de nadelen van, ook wel bekend als de “plastic soep”. Vanuit ecologisch oogpunt zijn herbruikbare producten een duurzamer alternatief.

Waarom LOXX?

Het ondergoed van LOXX is comfortabel, wasbaar en herbruikbaar. LOXX Underwear ziet eruit als alledaags ondergoed. Het belangrijkste verschil zijn de opgebouwde lagen in het kruis. LOXX garandeert een comfortabel en zeker gevoel dankzij de gelaagde technologie. De eerste laag heeft een vochtafvoerende functie. Naast dat deze laag het vocht snel opneemt en de stof snel droogt, is deze laag ook nog antibacterieel om ongewenste geurtjes tegen te gaan. De tweede superabsorberende laag zorgt ervoor dat het vocht wordt opgevangen. De volgende laag is de waterresistente laag. Deze laag zorgt ervoor dat het vocht wordt tegengehouden. De stof is luchtdoorlatend en zorgt daardoor voor een fris gevoel. De buitenste laag is gemaakt van Lenzing Modal. Modal is een vezel die wordt gemaakt van cellulose uit beukenhout. De kunstmatige vezel wordt met behulp van een speciaal spinproces op basis van natuurlijk grondstoffen op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Dit resulteert in een zachte ademende stof zonder onnodige milieubelasting.

Wanneer gedragen vallen de broekjes nauwelijks op, waardoor niemand ziet dat jij LOXX draagt. Welke leeftijd je ook hebt. Last hebben van urineverlies is al vervelend genoeg. LOXX Underwear is ervoor diegene die zich fris en zeker willen blijven voelen ook wanneer zij last hebben van ongewild urineverlies. Het ondergoed is speciaal ontwikkeld zodat het makkelijk vloeistoffen kan opnemen. De slips zijn wasbaar, herbruikbaar en vervangen wegwerpproducten. LOXX Underwear geeft vrouwen toegang tot comfortabel, herbruikbaar en discreet lekvrij ondergoed.

Bron: RadboudUMC, OLVG, Flevoziekenhuis, RTLnieuws / Beeld: LOXX

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy