Alles over de tepelpiercing

door Maud

Misschien heb je al wel een piercing in je oor of in je neus, maar heb je wel eens nagedacht over tepelpiercings? Een sieraad door je tepel staat hartstikke sexy, niet waar? Wij vertellen je alles over pierced nips.

Terug in de tijd

Tepelpiercings bestaan al heel lang. In de Romeinse tijd versierden mannen hun tepels vroeg al met ringen, omdat dit stond voor moed en mannelijkheid. Deze piercing was in de 14e eeuw zelfs een trend, die daarna terug kwam in de 19e eeuw.

Ook werden tepelpiercings gebruikt om een binnen gekeerde tepel naar buiten te rekken.

tepelpiercing

Tepelpiercing zetten

Als je besluit je tepel te laten piercen, is de grootste vraag die in je hoofd rondspookt: doet het pijn? Dat verschilt per persoon, maar over het algemeen is het natuurlijk niet zo prettig om een naald door je tepel te hebben. Bij de een kan het gaan bloeden, terwijl de ander daar totaal geen last van heeft.

Genezing

Je tepel moet natuurlijk ook nog een tijdje helen. Dit kan oplopen van 3 tot 12 maanden. Er kan tijdens het genezen wat pus ontstaan of misschien zelfs een beetje bloeden. Het belangrijkste: draag geen kanten bh, want je piercing kan daaraan blijven haken. Au! Draag gewoon een lekker simpele katoenen bh, dan hoef je je ook minder zorgen te maken.

tepelpiercing

Wat voor soort sieraad?

Heel leuk zo’n piercing, maar wat voor soort moet je hebben? Als je een metaal allergie hebt, is het logisch dat je metalen sieraden vermijdt. Je hebt naast metaal ook die opties roestvrij staal, goud, titanium, platina en bepaalde polymeren glas. Als je hier geen verstand van hebt, is het handig om advies te vragen aan je piercer.

Nazorg

De zorg na het zetten van de piercing is van zichzelf al een hele klus. Het is belangrijk dat je je aan de verzorging van 4 tot 6 weken blijft houden. Hier is een bepaalde spray voor.

Zorg er daarnaast voor dat je zwembaden en heftige zeep vermijd. Zo kan het minder snel gaan helen en zelfs gaan ontsteken. Wil je nou meer weten over de nazorg? Wij zijn natuurlijk geen ervaren piercers, dus dan is het verstandig om naar je piercer te gaan.

Meer over piercings:

5 vragen over intieme piercings bij vrouwen (+ antwoorden)

Is het mogelijk dat mijn clitoris te diep zit…

Intieme piercing voor vrouwen: dit zijn ze

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy