5 vragen over intieme piercings bij vrouwen (+ antwoorden)

door Felice

Het is je ding of je vindt het helemaal niks: een piercing in je private parts. Misschien vind je het wel sexy en ben je er wel nieuwsgierig naar. Je vraagt je dan waarschijnlijk af wat de risico's ervan zijn en uit wat voor verschillende soorten piercings je allemaal kunt kiezen. Hoe worden de piercings gezet en wordt je sex écht beter met zo'n ijzeren staafje/balletje/ringetje? Het antwoord vind je hier!

Wat voor soorten vaginapiercings zijn er allemaal?

De bekendste vaginapiercing is natuurlijk de piercing bij je clitoris. Maar er zijn nog veel meer vulvapiercings waar je uit kunt kiezen:

 • Clitoris hood: de piercing gaat door het clitorishoedje van de vrouw a.k.a. de huidplooi waar de clitoris zich verschuilt tussen de schaamlippen. Deze kan zowel verticaal als horizontaal gepiercet worden.
 • Labia minor: een piercing door de binnenste schaamlippen.
 • Labia major: een piercing door de buitenste schaamlippen.
 • Christina: deze piercing wordt verticaal in de venusheuvel gepiercet.
 • Fourchette: de piercing wordt onderaan de binnenste schaamlippen gepiercet.
 • Triangle piercing: de piercing wordt onder de clitoris geplaatst.

Hoe wordt de piercing gezet?

Eigenlijk worden alle piercings met een naald gezet, dus ook de vulva- en clitpiercing. Alleen een oorpiercing is wettelijk toegestaan om te zetten met een pistool. Er wordt dan ook niet per se gesproken over een piercing, maar over een gaatje.

Doet een clitpiercing (veel) pijn?

Het klinkt pijnlijk en we laten je niet in de droom: dat is het ook. In je clitoris zitten zo'n 8000 zenuwuiteinden dus doet het piercen van je clitoris meer pijn dan wanneer je een piercing in je oorlel laat zetten. Echter verschilt het natuurlijk ook per plek waar je de piercing wil laten zetten. Als je bijvoorbeeld de piercing in de binnenste schaamlippen laat zetten (Labia minor) doet dit meer pijn dan wanneer je de piercing boven je vulva laat zetten (Christina).

Wat zijn de sexuele voordelen van de vaginapiercing?

De clitoris hood piercing kun je horizontaal en verticaal nemen. Meestal kiezen vrouwen bij de horizontale clitoris hood piercing voor een ringetje met een balletje. Het balletje rust op de clitoris en werkt daarom erg stimulerend. Bij de verticale clitoris hood piercing kiezen vrouwen vaak voor een barbell. Dat is een enkelzijdig staafje wat verschillende vormen kan hebben. Vaak vinden vrouwen de verticale clitoris hood piercing ook erg stimulerend. De andere vaginapiercings zijn niet stimulerend doordat ze niet direct in de buurt van de clitoris zitten.

Hoe werkt de nazorg tijdens de genezingsperiode?

Bij alle piercings kun je heel veel problemen voorkomen als je de nazorg nauwkeurig uitvoert. Dit geldt ook voor vulvapiercings. Een goede nazorg doe je als volgt:

 • Laat lauw water over de piercing stromen totdat alle korstjes (opgedroogd wondvocht) zijn losgeweekt en zo veel mogelijk zijn weggespoeld.
 • Daarna was je de piercing met schone handen en een beetje antibacteriële zeep. Je kunt dit het beste in de douche doen zodat je de piercing na het wassen goed kunt afspoelen. Je hoeft de piercing niet heen en weer te halen, omdat hij door het water vanzelf al beweegt.
 • Dit doe je gedurende vier weken, één tot twee keer per week.
 • Probeer washandjes en handdoeken op de piercing te vermijden, omdat hier veel bacteriën inzitten.
 • Na de vier weken houd je de piercing schoon door de piercing elke dag af te spoelen met lauw water.

Het is belangrijk dat je geen ether, alcohol of andere agressieve producten gebruikt. Deze producten stoppen namelijk de genezing. Ook crèmes en zalfjes kun je het beste vermijden, omdat deze producten ervoor zorgen dat er geen zuurstof bij de piercing kan komen. Door zalfjes en crèmes kunnen ook vuile stofjes blijven plakken.

Sex na een piercing

De genezingsperiode van een vulvapiercing duurt ongeveer tussen de vier en acht weken, maar dit verschilt per piercing. Sex is niet verboden, maar je moet dit tijdens deze periode altijd met een condoom doen, ook als je een lange relatie of vaste bedpartner hebt. Je moet ook goed luisteren naar je lichaam. Wanneer je pijn tijdens de sex hebt doe het dan rustig aan of stop helemaal.

Het allerbelangrijkste is dat je niet met de piercing gaat spelen of 'm aanraakt (buiten de verzorging om). De kans dat er een ontsteking ontstaat is groot wanneer je met vuile vingers aan de piercing zit. Draag de eerste paar maanden geen strakke kleding, want dit zorgt ervoor dat je piercing gaat schuren.

Wanneer je piercing toch gaat ontsteken, ga dan naar de dokter en ga er niet zelf aan zitten!

Meer artikelen over je vulva en vagina:

3 fabeltjes over de vagina waar we van af moeten

Vajayjay, flamoes of poes: 58 synoniemen voor vagina

Help! Mijn vagina ruikt naar vis, wat moet ik doen? – vrijvraag #80

Bron: Flair | Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy