Alles wat je moet weten over pegging

door Lotte

Zoals jullie inmiddels wel weten houdt LotteLust zich maar al te graag bezig met het doorbreken van seksuele taboes. En we hebben een nieuwe voor je! Althans, nieuw is het niet, het bestaat al eeuwen maar wordt steeds meer ‘mainstream’. Ik heb het over: pegging.

Wat is pegging? Bij veel mensen roept dit vraagtekens op. Hoewel de term al sinds 2001 bestaat, is pegging nog niet heel bekend. Daarom leek het mij goed om te beginnen met de definitie van het woord.

Wat is pegging?

Volgens de website van de Nederlandse Encyclopedie is dit de definitie van pegging:

“Pegging is een neologisme voor een seksuele daad die over het algemeen inhoudt dat een vrouw de anus van een man penetreert met een voorbinddildo, een vastgebonden dildo of een vibrator. Het woord is sinds 2001 ontstaan via een door de Amerikaanse seksadviescolumnist Dan Savage uitgeschreven wedstrijd – in zijn column ‘Savage Love’.”

Bij deze vorm van seks worden de rollen in een heteroseksuele relatie dus omgedraaid: de man wordt gepenetreerd door de vrouw, met een voorbinddildo of vibrator. In plaats van andersom wanneer de vrouw wordt gepenetreerd door de man met zijn penis. Strap-ons kunnen ook door lesbische stellen worden gebruikt, het heet dan geen pegging. Er zitten we verschillen tussen strap-ons. Bij het penetreren van een man kun je het beste een prostaat dildo kiezen, deze is te herkennen aan zijn krommende schacht en de bolvormige kop.


TIP VAN LOTTE

Beginner’s Strap On Dildo – € 32,99

Draai de rollen om met deze Beginner’s strap on harnas met voorbind dildo! De set bestaat uit een verstelbaar harnas en een siliconen dildo. Het harnas kan gedragen worden door mensen met een maximale heupomtrek van 110 cm. De bandjes zijn eenvoudig te verstellen waardoor het altijd past. De siliconen dildo heeft een mooi compact formaat waardoor hij ook geschikt is voor de beginnende gebruiker. Bestel een fijn glijmiddel op waterbasis mee en ontdek de meest uitdagende standjes.

  • Complete set
  • Siliconen dildo
  • Compact formaat
  • Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen
  • Maximale heupomtrek 110 cm
  • 4,5 van de 5 sterren op EasyToys
strap-on-beginners

Taboe

Anale seks kan voor mannen net zo plezierig zijn als voor vrouwen, rondom de anus bevinden zich namelijk veel zenuwen wat dit een heel gevoelig plekje maakt. Zo vinden veel mannen rimmen erg lekker (het stimuleren van de anus met de tong), en als je dan een stapje verder wilt gaan is pegging een goeie optie. Al zul je een heteroman niet snel horen zeggen dat hij hier fan van is, want er rust nog een groot taboe op. Veel zien het als ‘iets gays’ terwijl er genoeg hetero-mannen zijn die graag door hun vriendin gepenetreerd worden. Het is dan ook absoluut niet iets om je voor te schamen, seks kan op vele manieren lekker zijn en dit is er gewoon een van. En waarom zou je een intens lekker orgasme willen mislopen, vanwege bepaalde opvattingen? Dat het gay zou zijn of je als man minder mannelijk zou maken, buiten dat het vooroordelen zijn is het ook gewoon complete onzin als je het mij vraagt. Seks draait juist om het ontdekken van genot en door jezelf of je partner hierbij grenzen op te leggen, beperk je eigenlijk je genot. Het is dus belangrijk om alle vooroordelen en gedachtes die je hebt over hoe seks zou moeten zijn, te laten gaan.

Ook vrouwen profiteren ervan

Je zou denken dat pegging alleen lekker is voor mannen, de vrouw moet tenslotte het zware werk doen. Maar op de lange termijn hebben ook vrouwen er profijt van. Dat zit namelijk zo; hetero-mannen die weleens zijn gepenetreerd door hun vriendin of vrouw, voelen beter aan wat hun partner nodig heeft tijdens het penetreren. Dat is gebleken uit onderzoek van seksuoloog dr. Charlie Glickman. Door het dus letterlijk zelf te ervaren, hoe het is om gepenetreerd te worden, weten de mannen hoe ze hun vriendin of vrouw beter kunnen plezieren. Ze leren er dus van!

Meer over seks:

Zo maak je hem geil AF

Doe dit een keer per week en je hebt meer seks

Seksmoves uit porna die je eens moet proberen

Bron: Encyclo.nl, Charlie Glickman / Beeld: Pexels

Dit artikel is in samenwerking met EasyToys ontstaan.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy