Pegging: de rollen omdraaien in de slaapkamer

door Julia

Zoals jullie inmiddels wel weten houdt LotteLust zich maar al te graag bezig met het doorbreken van sexuele taboes. En we hebben een nieuwe voor je! Althans, nieuw is het niet, maar voor ons wel de eerste keer dat we erover schrijven. Ik heb het over: pegging.

Sorry, wat? Ja, bij veel mensen roept dit vraagtekens op. Hoewel de term al sinds 2001 bestaat, is pegging nog niet heel bekend. Daarom leek het mij goed om te beginnen met de definitie van het woord.

Wat is pegging?

Volgens de website van de Nederlandse Encyclopedie is dit de definitie van pegging:

“Pegging is een neologisme voor een seksuele daad die over het algemeen inhoudt dat een vrouw de anus van een man penetreert met een voorbinddildo, een vastgebonden dildo of een vibrator. Het woord is sinds 2001 ontstaan via een door de Amerikaanse seksadviescolumnist Dan Savage uitgeschreven wedstrijd – in zijn column ‘Savage Love’.”

Bij deze vorm van sex worden de rollen dus omgedraaid: de man wordt gepenetreerd door de vrouw, met een voorbinddildo of vibrator. In plaats van andersom wanneer de vrouw wordt gepenetreerd door de man met zijn penis.

 

pegging

Taboe

Anale sex kan voor mannen net zo plezierig zijn als voor vrouwen, rondom de anus bevinden zich namelijk veel zenuwen wat dit een heel gevoelig plekje maakt. Zo vinden veel mannen rimmen erg lekker (het stimuleren van de anus met de tong), en als je dan een stapje verder wilt gaan is pegging een goeie optie. Al zul je een man niet snel horen zeggen dat hij hier fan van is, want er rust nog een groot taboe op. Vele zien het als ‘iets gays’ terwijl er genoeg hetero-mannen zijn die graag door hun vriendin gepenetreerd worden. Het is dan ook absoluut niet iets om je voor te schamen, seks kan op vele manieren lekker zijn en dit is er gewoon een van. En waarom zou je een intens lekker orgasme willen mislopen, vanwege bepaalde opvattingen? Dat het gay zou zijn of je als man minder mannelijk zou maken, buiten dat het vooroordelen zijn is het ook gewoon complete onzin als je het mij vraagt. Sex draait juist om het ontdekken van genot en door jezelf of je partner hierbij grenzen op te leggen, beperk je eigenlijk je genot. Het is dus belangrijk om alle vooroordelen en gedachtes die je hebt over hoe sex zou moeten zijn, te laten gaan.

Ook vrouwen profiteren ervan

Je zou denken dat pegging alleen lekker is voor mannen, de vrouw moet tenslotte het zware werk doen. Maar op de lange termijn hebben ook vrouwen er profijt van. Dat zit namelijk zo; hetero-mannen die weleens zijn gepenetreerd door hun vriendin of vrouw, voelen beter aan wat hun partner nodig heeft tijdens het penetreren. Dat is gebleken uit onderzoek van seksuoloog dr. Charlie Glickman. Door het dus letterlijk zelf te ervaren, hoe het is om gepenetreerd te worden, weten de mannen hoe ze hun vriendin of vrouw beter kunnen plezieren. Ze leren er dus van!

Wil je meer weten over pegging? Houd onze website in de gaten voor een how to-artikel!

Meer over sex:

Zo maak je hem geil AF

Doe dit een keer per week en je hebt meer sex

Sexmoves uit porna die je eens moet proberen

Bron: Encyclo.nl, Charlie Glickman / Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy