Finally! Dé anticonceptiepil voor mannen

door Lotte

Ben jij het ook soms zo zat om als vrouw steeds de pil te slikken? Die strip moet altijd overal mee en wat een gedoe als je er per ongeluk een vergeet te slikken. Om nog meer te zwijgen over het effect van de rothormonen. Was er maar eentje voor die vriend of scharrel van je! We vinden het fijn dat het bestaat voor vrouwen, maar de verantwoordelijkheid dragen we graag eens af. Goed nieuws! Onze gebeden zijn verhoord, hallelujah! 

We schreven eerst over Vasalgel, een injectie met anticonceptiemiddel voor mannen. Wat (hopelijk) komende jaren gauw naar Nederland komt. Dankzij revolutionair onderzoek is er nu ook de ‘pil’ voor mannen. Het is wetenschappers gelukt om een pil te maken waarbij een eiwit, die een rol speelt in de aanmaak van sperma, wordt geblokkeerd en daarmee tijdelijke ‘onvruchtbaarheid’ te garanderen. Het lijkt ons wel wat, die anticonceptiepil voor mannen!

Anticonceptiepil voor mannen minder drastisch dan vasectomie

Mannen die geen kinderen (meer) willen kunnen ook gaan voor een vasectomie. Dan worden de doorgang van de zaadleiders onderbroken, zodat er geen zaadcellen meer in het sperma komen. Deze methode is alleen in sommige terug te draaien. Dan worden de zaadleiders weer ‘aan elkaar genaaid’, maar in de meeste gevallen is de man daarna niet meer vruchtbaar.

Na een week weer vruchtbaar

Japanse onderzoekers is het gelukt om een laagdrempelig voorbehoedsmiddel voor mannen te maken. Namelijk deze zogenaamde ‘mannenpil’. Ze ontdekten dat bepaalde genen in de voortplantingsorganen werden gestopt, door het enzym calcineurine weg te nemen met een bepaald middel. Dit middel werd hiervoor gebruikt om afstoting van gedoneerde organen te voorkomen, maar kan dus ook uitstekende bijdrage leveren aan anticonceptiepil voor mannen. Het grote voordeel van deze nieuwe pil is dat de man na een week weer vruchtbaar is. Daarnaast zullen ze van deze pil geen hormonale schommelingen krijgen!

Net als je ‘gewone pil’ voor vrouwen beschermt de anticonceptiepil voor mannen niet tegen SOA’s. Altijd een rubbertje dragen om SOA’s buiten de deur te houden dus.

Helemaal prima, zo’n pil toch?! Nu nog de man overtuigen…

Bron: EliteDaily / Beeld: Tumblr

 

Meer over veilige sex en anticonceptie

– Thuistest SOA vaak onbetrouwbaar

– Maak van een condoom omdoen een feestje

– Morning-after pil: het gemak en het gevaar

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy