Maak van een condoom omdoen een feestje

door Lotte

Je kent het wel… Lig je een beetje hitsig te vozen met een boy en dan is het tijd om het condoom om te doen. Wat volgt is vaak een ongemakkelijke stilte met veel gefrummel. Niet zo sexy, hè? Gelukkig hebben wij goede tips om het wél sexy te houden.

Het condoom omdoen is alles behalve het leukste onderdeel van de sex, maar om zwangerschap en SOA’s te voorkomen wel een essentieel gedeelte. Sla ‘m dus vooral niet over om de awkwardness te vermijden. Tenzij jullie allebei een SOA-test hebben gedaan en jij een anticonceptiemiddel gebruikt.

Condoom omdoen: de basics

We beginnen met een opfrissertje. De volgende punten moet je onthouden bij het condoom omdoen:

De juiste maat

Die mag niet te groot of te klein zijn. Het is niet de tijd voor mannen om ‘groot’ te denken. Anders krijg je de kans dat het condoom er vliegensvlug afgaat tijdens de sex. Een te klein maatje is ook geen pretje, dat knelt de penis en gaat er ook snel af omdat het geen grip heeft. Draag nooit twee condooms! Dat maakt het juist onveiliger: de twee rubbertjes schuren langs elkaar en dat kan ze beschadigen.

Geen gehaast

In the heat of the moment is het heel spannend om gauw het condoom om te doen. Wacht altijd tot de penis stijf genoeg is met het condoom omdoen, anders glijdt het er gauw vanaf.

Waarom mannen ‘hem’ niet omhoog krijgen met condoom

Voorspel

Focus je eerst op lang voorspel, bij zowel de man als jezelf. Dan zakt de opwinding minder snel weg tijdens ‘de condoompauze’, dan wanneer je hem even vlug aftrekt zodat hij een stijve krijgt.

Glijmiddel

Op de meeste condooms zit al een glijmiddel. Als je dat prettig vindt, kun je extra glijmiddel erbij gebruiken. Let erop dat het type glijmiddel wel past bij het condoommateriaal. Een glijmiddel op olie basis kun je namelijk absoluut niet gebruiken bij latex condooms, de olie kan er zelfs voor zorgen dat het latex oplost.

Houdbaarheidsdatum

Heel belangrijk! Want als een condoom ‘over datum’ is, is-ie niet meer veilig. Dus check die condoom die al tijden in je portemonnee zit.

Voorzichtig openen

Het ziet er heus sexy uit als je de verpakking openscheurt met je tanden, maar doe het niet! Zo kun je het condoom beschadigen. Check het rubbertje altijd op gaatjes en scheurtjes voordat je het gebruikt.

Juiste kant

Bekijk goed of je het condoom de juiste kant uitrolt. Dat doe je door op het midden te blazen. De opgerolde rand hoort aan de buitenkant van het condoom te zitten.

Puntje knijpen

Trek zijn voorhuid bijna helemaal achter achter voordat je het condoom op de eikel zet. Houd het puntje vast tussen duim en wijsvinger, zo maak je het luchtvrij. Dit verlaagt de kans op schade en verhoogt het genot van de man.

condoom omdoen tips sexy

Condoom omdoen: sexy manieren

Normaal gesproken rolt hij zelf het condoom naar beneden. Dat kan natuurlijk veel opwindender. Als je je goed voelt bij de bovenstaande basics, kun je overgaan op meer geavanceerde manieren.

Handjob

Glijd het rubbertje naar beneden met neerwaartse handbewegingen. Gebruik je beide handen en wissel ze af en geef vooral de meeste aandacht aan zijn eikel. Door te doen alsof het een handjob is, leid je hem af. Je kunt hem er bijvoorbeeld ook een goede tongzoen bij geven. Dan zijn er twee andere dingen waardoor hij niet aan dat condoom hoeft te denken.

Oogcontact

Alleen al een blik op het condoom kan zijn stemming verpesten. Blijf hem verleidelijk aankijken tijdens het condoom omdoen om hem af te leiden.

Complimentjes

Streel zijn mannelijke ego met complimentjes over zijn lichaam en penis wanneer je het condoom afrolt. Geen enkele man kan een confidence boost weerstaan!

Met je mond

Bij deze verleidelijke manier is het wel oppassen geblazen. Houd je tanden binnenboord om beschadiging van het latex te voorkomen. Rol het condoom een beetje naar beneden uit met je handen. Breng een beetje glijmiddel (eventueel met een smaakje) aan op je lippen en maak het af met je mond. Het is een best lastig trucje, oefen het eerst met een banaan bijvoorbeeld.

Met je vagina

Leg de condoom op zijn eikel en klim bovenop hem. Rol het condoom af met je hand en laat je vagina direct achteraan volgen. Door de sensatie van penetratie is het vervelende gevoel van het condoom omdoen gelijk weer vergeten! Pas wel op dat het condoom écht goed zit.

condoom omdoen

Beeld: Tumblr

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+? Bedankt! 

1 reactie

Share our Shit Saturday #9 - Naughty Business Report 20 april 2019 - 11:00

[…] onderwerp. Liever zou je ze niet omdoen, maar het is vaak beter van wel. Lotte Lust beschrijft hoe je van het omdoen van een condoom een feestje kunt maken. ‘Leg de condoom op zijn eikel en klim bovenop hem. Rol het condoom af met je hand en laat je […]

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy