By 

Waarom lang voorspel zo belangrijk is


Sex is meer dan alleen penetratie. Lang voorspel is de perfecte manier om jullie verlangens te prikkelen. Zo verhoogt lang voorspel het genot tussen de lakens, maar het is ook belangrijk om de volgende redenen.

Een goede warming-up voorkomt pijn

Al denk je al de hele dag alleen maar aan zijn lichaam, ben je bloedgeil en sta je te springen om van bil te gaan… Zelfs dan is lang voorspel een echte must! We hoeven niet meer uit te leggen dat volledige ontspanning van het lichaam cruciaal is voor een fijne ervaring. Je lichaam moet net als een machine goed warm lopen voor je begint aan the real deal. Om nog maar te zwijgen over ‘de smering’ van je lovemachine: hoe langer het voorspel, hoe vochtiger je vagina wordt. Nat zijn is essentieel, omdat dit nare kwaaltjes kan voorkomen. Stroeve penetratie kan scheurtjes in de vagina veroorzaken. Deze scheurtjes leiden vaak tot pijnlijke en ongemakkelijke infecties. In voor een vluggertje? Zorg dan voor een flinke dosis glijmiddel!

Jullie leren elkaars lichaam en fantasieën beter kennen

Voorspel bestaat uit meer dan alleen klef knuffelen en zoenen. Zie jullie voorspel als een ontdekkingsreis waarbij jullie elkaars lichaam tot in de puntjes verkennen. Neem de tijd om elkaar te verwennen en probeer eens wat nieuws uit. Geef elkaar een erotische massage, maak gebruik van een sextoy of speel de hoofdrol in een kinky scenario. Niet alleen geven jullie je sexleven een nieuwe dimensie en een enorme boost, ook bouwen jullie de spanning op deze manier enorm op. 

De spanning leidt tot spectaculaire orgasmes

Lang voorspel zorgt ervoor dat jullie je meer verbonden voelen met elkaar. Naderhand zullen jullie lichamen als het ware vanzelf samensmelten. Alle opgebouwde spanning zorgt voor het ultieme verlangen naar elkaar. Wanneer hij dan eindelijk in je glijdt zal dit veel inniger voelen dan wanneer er (bijna) geen sprake is van voorspel. Ook de intensiteit van je hoogtepunt zal ongekend spectaculair zijn wanneer jullie goed de tijd nemen om elkaar te pleasen. Kortom: lang voorspel staat gelijk aan een algehele staat van extase.

Meer spannende tips voor een lang voorspel:

13 voorspel tips voor de beste sex van je leven

7 spannende voorspel ideeën om hem gek te maken

10 sextips voor vuurwerk tussen de lakens

5x tips voor naspel

Beeld: Pinterest
Chiara
About me

Opgegroeid in de modernste stad van Nederland, fashionista in hart en nieren, niet vies van een Cosmopolitan (of wijntje), een hechte vriendinnengroep, een voorliefde voor schrijven, (vooral over haar liefdeservaringen), een tikkeltje nieuwsgierig, reuze open minded en above all een hopeloze romanticus. Kortom: de Rotterdamse Carrie Bradshaw. Inclusief 'Mr. Big' die keer op keer opduikt in haar leven.

YOU MIGHT ALSO LIKE

orgasmekloof dichten
Een orgasmekloof in je relatie: zo bespreek je dat
April 18, 2019
huilen-na-sex
Waarom word ik emotioneel tijdens of na de sex? – VrijVraag #40
April 12, 2019
Waarom zoenen tijdens de sex absoluut onmisbaar is
April 03, 2019
pijn tijdens de sex
Wat kan ik doen tegen pijn aan het begin van de sex? – VrijVraag #38
March 29, 2019
orgasmekloof
Wat is de orgasmekloof eigenlijk?
March 23, 2019
Sexting dossier: de do’s en don’ts
February 23, 2019
aftermovie kom je ook
Aftermovie: boekpresentatie van ‘Kom je ook?’
February 22, 2019
solosex geweldig-
10 redenen waarom solosex geweldig is
February 13, 2019
Wat kan ik doen tegen een pijnlijk orgasme? – VrijVraag #32
February 09, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *