Geen seksleven als ouders? Zo deal je ermee

door Yentl

Seks tijdens je zwangerschap kan een uitdaging zijn. Zeker wanneer je in de laatste weken bent beland. De laatste loodjes wegen niet voor niets het zwaarst. Om over het gewicht van je baby nog maar te zwijgen. Je buik zit over in de weg en let’s face it: seks is het laatste waar jij je mee bezighoudt. Maar hoe zit dit na de komst van je kleine spruit? Gaat je seksleven echt down hill of hoeft dit helemaal niet zo te zijn?

Je bent pas bevallen

Na negen maanden volle verwachting is je kleine bundle of joy geboren. Het is één en al genot met de nadruk (not). Je flamoes is aardig toegetakeld, je borsten branden uit je beha en je bent ervan overtuigd dat je nooit meer seks zult hebben. Spoiler alert: dit ga je wel en je gaat er ook nog eens van genieten! Er wordt vaak geroepen dat een baby, of überhaupt kinderen, een stempel drukt op je seksleven. Heb je een kind, dan kan je seks wel vergeten.

Als ervaringsdeskundige kan ik je vertellen, dat je dit echt volledig zelf in de hand hebt. Misschien is het niet altijd even spontaan als de pre-oudertijd, maar je hoeft echt geen schema te maken voor een stomende stoeisessie.

Allereerst is het oké

Kort na je bevalling voelt je lichaam niet van jou. Het heeft een topprestatie geleverd en dat is te zien en te voelen. Wie dit ook niet is ontgaan, is je partner. Voor haar of hem is dat dus ook even wennen. Met deze beelden op je netvlies is het logisch dat de geiligheid ver te zoeken is. Gelukkig herstelt je lichaam zich vanzelf weer, na wat rust kun je er weer tegen aan. Zodra je een ritme hebt gevonden in je nieuwe levensstijl dan komt de zin in seks vanzelf weer. Niet te streng zijn voor jezelf, of voor de ander. Blijf met elkaar praten. En dan dus niet alleen over jullie baby.

Dit kan je beter niet doen

Dwing je partner nergens toe en vice versa. Hoe lastig wachten ook kan zijn. Probeer ondertussen extra aandacht aan elkaar te besteden op de momenten dat jullie met z’n tweetjes zijn. Zoals in bed. Doe de telefoons weg, zet die leuke serie of film af en maak tijd voor elkaar. Al is dit alleen maar om te knuffelen. Een avondje uitgebreid zoenen never hurt anybody. Wat ons brengt op het volgende punt: laat je kind in zijn of haar eigen bed slapen. Het is soms misschien verleidelijk, je kind tussen in. Zo ben je er sneller bij wanneer het moet huilen, of gewoon simpelweg zodat het eens stopt met huilen. Maar zie je kind er nog maar eens uit te krijgen. Bij een derde persoon in je slaapkamer was dit vast niet de opstelling waar je aan zat te denken.

seksleven-tongzoenen

Maar wat kan je dan wel doen?

Blijf elkaar complimentjes geven. Wees lief voor elkaar. Is het zover en voel je je slipje alweer nat worden van een stoute opmerking of ondeugende aanraking? Yes! Trakteer jezelf op lingerie waar je je sexy in voelt en verras je partner. Show your new body! Vraag een opa, oma, vriend of vriendin om een avond op te passen en ga samen de deur uit. Je kunt de hitte van de sauna opzoeken, of een spannende film bekijken. Als je langer de tijd samen wilt doorbrengen, en het geluk hebt van een logé, kun je een overnachting boeken. Kan je het bed even niet meer zien? Turn up the heat in de auto, tips vind je hier. Blijf met elkaar communiceren en maak jullie seksleven weer prioriteit.

Even geen inspiratie?

Koop eens een erotische massage kaars en geef elkaar een massage zodra het kroost op bed ligt. Grote kans dat dit eindigt in een happy end! Of maak een grabbelton! Er zullen vast momenten zijn waarop je iets spannends en nieuws met elkaar zou willen uitproberen, maar er de ruimte of tijd niet voor hebt. Schrijf deze activiteit op een papiertje. Bijvoorbeeld:

  • Vastbinden
  • Rollenspel
  • Blinddoeken/geblinddoekt worden
  • Film elkaar

Alles waar je maar nieuwsgierig naar bent. Stop de briefjes in een pot of bakje en grabbel er één (of twee) uit op de inspiratieloze avond. Heerlijke avond alsnog gegarandeerd! Met gezonde effort kan je seksleven zelfs wilder zijn dan voorheen. De kans is immers groot dat je er extra van geniet omdat het minder vanzelfsprekend is geworden.

Wat zou jij op een briefje zetten?

seksleven-vastgebonden

Meer over seks en zwangerschap:

Sex na een zwangerschap : 4 vrouwen delen hun ervaring

De beste 3 sexstandjes tijdens je zwangerschap

6 tekenen dat je een gezond sexleven hebt

Beeld: Pexels / Bron: Eigen ervaring, you’re welcome ;-)

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy