Piemel weerzin – Anti-Climax #10

door Marjolein

Op het hoogtepunt moet je stoppen. Na 100 VrijVragen was het tijd voor een nieuwe rubriek van onze seksuologe Marjolein. In Anti-Climax komen vragen en antwoorden over seksualiteit nog steeds voorbij, maar dan in een ander jasje. Marjolein vertelt elke aflevering over een cliënt en zijn of haar worstelingen met seksualiteit en relaties.

Weerzin

“Ik vind zijn ding gewoon smerig. Ik krijg kokhalsneigingen als ik hem in mijn mond moet nemen. Ook als hij dan laat merken dat hij zin heeft. In bed. Dat hij hem zo tegen mij aanlegt. Gatverdamme…”

De man naast de vrouw kijkt beteuterd. Zij, begin 40 jaar, heeft demonstratief haar armen over elkaar heen gevouwen. Overduidelijk is zij boos en heeft een uitgesproken mening. Ze zijn 15 jaar samen en hebben 2 kinderen van 7 en 9 jaar oud. Nee, ze heeft deze piemelweerzin niet altijd gehad.

Wat wil je?

“Maar, wat zou jij eigenlijk dan willen hier?” Ik probeer een ingang bij haar te zoeken. Ze zijn immers wel in de praktijkkamer terecht gekomen, dus ze willen toch wel iets.

“Ik zou gewoon willen dat ik alles kan vergeten wat hij heeft gedaan. Ik vind hem zo een eikel!” Ze barst in snikken uit. Onder haar boze houding zit ook veel verdriet en pijn. Hij verschuift wat op de bank en wordt ongemakkelijk. Nog steeds is hij stil.

“En jij wat zou jij willen?” vraag ik aan hem.

Hij begint met een zucht: “Ik wil ook dat wij weer samen zijn net als vijf jaar geleden. Daarna zijn we andere levens gaan leiden. En daarin heb ik soms mijn lul achterna gelopen ja. Ik wist dat het op een dag zou uitkomen. Voor mij heeft die dag mij wel doen beseffen dat ik onze relatie niet kwijt wil. En nu moet ik op de blaren zitten en er harder voor werken dan ooit. Ze wil alleen niets meer op seksueel gebied.”

“Nee, vind je het gek? Ik denk alleen maar aan jouw penis, klaarkomen en seks in en met andere vrouwen.” Ze is gestopt met snikken en neigt weer boos te worden.

Je kan ook weg gaan…

“Maar goed, je kan ook je spullen pakken en weggaan bij deze eikel in plaats van hier zitten,” zeg ik tegen haar. Ik houd van provoceren en ben benieuwd naar haar reactie.

“Dat wil ik ook niet zomaar. Voor onze kinderen. Maar ook voor ons. We hadden tot vijf jaar geleden een goede relatie MET seks.” Ze glimlacht naar hem. Hij glimlacht terug en pakt haar hand.

Ze komt in opstand tegen mij en ze zoeken samen een bondje. Mooi, denk ik bij mijzelf. Het is ook wel eens voor gekomen dat een koppel direct de knoop doorhakt. Wat ook natuurlijk goed is.

“We kunnen op twee manieren werken of we werken door middel van de seks aan de relatie of door middel van de relatie aan de seks. Daarnaast zolang we met elkaar in gesprek zijn wil ik 100% commitment, maar de uitkomst kan ook zijn goed uit elkaar gaan.”

Ze knikken. “Ik wil relatie en dan seks,” zegt zij snel. Hij knikt: “lijkt mij ook de beste optie.”

Tijd maken voor elkaar

“Oké dan is de opdracht spendeer minimaal vier uur per week aaneengesloten met elkaar. Heb daarin echt aandacht voor elkaar, toon interesse en luister naar elkaar. Ga niet op de bank naast elkaar zitten. De één met een boek de ander in een serie. Dat telt niet,” zeg ik met een glimlach.

“We spenderen wel meer tijd met elkaar sinds alles is gebeurd hoor”, zegt zij.

“Ik durf te wedden dat dat toch niet zo bewust aandacht geven is,” knipoog ik.

De eerste paar keren komen ze terug met de mededeling dat het ze inderdaad niet lukt om tijd voor elkaar te maken. Echt tijd. Vaak te druk met anderen of het werk. Ze krijgen de opdracht om ook activiteiten met elkaar te doen. Ze beginnen het weer leuk en gezellig met elkaar te hebben. De blije momenten hebben ze steeds meer samen. Er is alleen nog ook veel pijn.

“Ik heb het idee dat ik die pijn niet meer kan verzachten”, zucht hij, “ik weet echt niet wat ik daar in kan doen.” In deze sessie is hij alleen. We bedenken welke taal van de liefde zijn vrouw spreekt. Het zijn vaak woorden die zij nodig heeft of belangrijk zijn om te voelen dat ze er toe doet.

“Ik ga mijn schaamte voorbij en zal het proberen te verwoorden. Daar hecht ze waarde aan.”

Weer seks

Ook zij komt alleen en wij hebben het over vertrouwen weer durven geven. “Als ik naar onze relatie kijk, heb ik hem wel het grootste gedeelte kunnen vertrouwen. En de periode dat hij dat niet was was ook niet gebaseerd op onze goede relatie. Het is niet eerlijk om dat daar op te blijven plakken,” zegt ze na een tijdje stoer. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het lukt haar wel.

“Ik vond zijn penis helemaal niet smerig. Alleen ik vond hem smerig en niet fijn. En seks was een machtsmiddel en ook het middel wat mij pijn deed.” Ze lachen weer naar elkaar. En er is ook weer seks.

“Ik had al het idee dat het niet echt om zijn penis ging,” zeg ik ze, “net zo min de ruzie om het tandpasta dopje om dat dopje gaat.”

Meer antic-climax:

Masturberen moet je leren – anti-climax #9

Als seks altijd pijn doet – anti-climax #1

16 Jaar getrouwd en nooit klaargekomen #4

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy