Masturberen als je een relatie hebt: is dat oké?

door Maaike

Plezier hebben met jezelf en je lichaam ontdekken, vinden wij bij LotteLust natuurlijk helemaal oké. Ook als je een relatie hebt. Voel jij je toch opgelaten om te masturberen wanneer je een relatie hebt? Wij geven je vijf redenen om dit juist wél te doen.

1. Je lichaam leren kennen

Oké, het is natuurlijk megafijn als je een ander het werk laat doen, maar vlak jezelf niet uit! Jij kent je lichaam immers het beste en weet wat je wel – of niet zo – fijn vindt. Als je een partner hebt, kan het voor hem of haar ook fijn zijn als hij/zij weet wat je lekker vindt, maar dan moet je daar eerst zelf achter komen. En dat doe je natuurlijk met – juist – jezelf!

2. Masturberen voor ontspanning

Een relatie kan soms ook wat spanning met zich meebrengen. En als je je gespannen voelt of niet lekker in je vel zit en of tekeer gegaan bent tegen je partner, ga je natuurlijk niet vragen of hij je down under even wil verwennen. Dit kan je heel goed zelf! Masturberen is – naast dat het lekker en leuk is – heel ontspannend en daar mag je ook van genieten als je partner er niet is.

3. Je krijgt het beste van twee werelden

Zelfs als je as long as you both shall live bij je partner wilt blijven, betekent het niet dat de rest van de wereld ineens niet meer aantrekkelijk is. Masturberen kan een positieve manier zijn om je dagdromen te vervullen, terwijl je het vuur binnen je relatie óók laat branden. Dat je hebt besloten om volledig voor iemand te gaan, garandeert niet dat jullie ook over dezelfde sexdrive beschikken. Masturberen is de perfecte oplossing wanneer jullie hier (soms) verschillend in zijn.

4. Je hebt een rijke fantasie

Nog even over diezelfde dagdromen: die kunnen over je personal trainer of sexy collega gaan. Dit kan ervoor zorgen dat je in je hoofd non-stop bezig bent met sex. Deze fantasieën kun je ook gebruiken wanneer je wilt masturberen en je relatie plukt hier de vruchten van. En onthoud: niet alles waar je over fantaseert hoeft realiteit te worden. Je hebt gewoon een rijke fantasie!

5. Meer zin in sex

Nog een pluspunt van een potje solosex is dat het ervoor kan zorgen dat je meer zin krijgt in gezamenlijke sex. Jezelf (vaker) sexy informatie voorschotelen, zorgt ervoor dat je op een positieve manier bezig bent met sex. En voor je zintuigen is solosex heel stimulerend…

Kortom: probeer om masturberen te zien als een fijne manier van jezelf verwennen en voel je alles behalve opgelaten als je een spannend momentje met jezelf wilt, terwijl je een relatie hebt. Ook leuk: samen masturberen!

Meer over masturberen:

Porna: intiem masturberen

Doe mee aan het grote masturbatie onderzoek! (en win!)

De fijnste masturbatietechnieken voor vrouwen

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy