De invloed van social media op je seksdrive

door Gina

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om online een bootycall te vinden. Tinder, Badoo, Grindr – je seksleven hoeft nooit stil te staan. Maar wees niet té enthousiast, want too much social media kan ook slecht zijn voor je seksdrive.

Virtuele bubbel

Hoe vaak zien we stelletjes in restaurants die meer aandacht hebben voor hun telefoon dan elkaar? Eigenlijk té vaak. En we zijn er zelf ook een van. We leven in een virtual bubble, waardoor we soms vergeten dat interactie in real life véél belangrijker is. Niet alleen voor je sociale leven – maar ook voor je seksdrive. Seksuoloog Erika Miley laat weten dat wanneer je zoveel tijd op je telefoon zit, je automatisch ook minder tijd over hebt voor een intiem momentje….

Onzekerheid

Misschien herken je het wel: je scrolt door je Instagram of TikTok en je ziet allerlei mooie foto’s of video’s van anderen. Het maakt je een beetje onzeker of je vergelijkt jezelf met iedereen die je ziet. Deze onzekerheid kan volgens Miley impact hebben op je seksdrive. Als je je niet goed genoeg voelt ben je namelijk eerder geneigd afstand te zoeken. Dit is uiteraard helemaal niet nodig – op social media worden namelijk alleen de ‘perfecte plaatjes’ gepost. In de realiteit is niemand perfect en is ieder mooi op zijn/haar eigen manier. Laat je je hierdoor dus niet gek maken!

Temptation

Op social media lijkt alles beter: knappe mensen, dure spullen, fancy kleren. Relatietherapeut Raffi Bilek laat weten dat het gevaar hierachter schuilt dat je onbewust deze ‘perfecte’ dingen niet alleen gaat vergelijken met jezelf, maar ook met je eigen relatie. Al die succesvolle, knappe koppels op social media lijken ineens veel beter dan je partner, waarvan je al zijn/haar minder goede kanten kent. Maar niets is minder waar, want geen relatie is picture perfect. Toch kan er altijd een moment ontstaan waarbij je je lief hiermee gaat vergelijken met als resultaat dat je hem/haar minder aantrekkelijk gaat vinden. In that case is het misschien verstandig om een social media detox te nemen!

Meer over social media en relaties:

Social media don’ts bij een break-up

Meer dan de helft stalkt ex-geliefde op social media

Zo stop je met het stalken van je ex op social media

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy