Meer dan de helft stalkt ex-geliefde op social media

door Julia

Het bestaan van internet, en al helemaal van social media, heeft het er niet makkelijker op gemaakt om onze ex-geliefde te vergeten. Je bent tenslotte maar een paar klikken verwijderd van het Facebook-profiel van je ex. Een troost, je bent niet de enige die zijn ex stalkt op social media.

Het punt is dat we allemaal nieuwsgierig zijn aangelegd. Voorheen was het zo als een vriendin iets over je ex had gehoord, dan kon je niet wachten tot zij jou de juicy details zou vertellen. Tegenwoordig check je gewoon even snel de Insta of Facebook van je ex-geliefde. En zo denken veel mensen, want uit onderzoek blijkt namelijk dat 51% van de Europeanen hun ex nog maandelijks online opzoekt.

In een relatie, getrouwd of single

Of mensen nu een nieuwe relatie hebben, of zelfs getrouwd zijn, de nieuwsgierigheid naar hun ex blijft. Superdrug Online Doctor legden 1000 mensen (Amerikanen en Europeanen) de vraag voor: ‘Hoe vaak check jij je ex op social media?’ Uit de antwoorden van de Europeanen bleek dat de meeste mensen 1x per maand het Facebook-profiel van hun ex bekijken. De respondenten werden opgedeeld in drie categorieën: de eerste groep gaf aan een relatie te hebben, de tweede groep gaf aan getrouwd te zijn en de derde groep bestond uit vrijgezellen. Van de eerste groep liet 49% weten iedere maand hun ex te checken op social media, waarvan 7,6% zelfs wekelijks een online bezoekje brengt aan de pagina van zijn of haar ex-geliefde. Van de tweede groep, de getrouwde peeps, gaf 38,4% aan dat zij maandelijks het profiel van hun ex online bekijken, waarvan 13,7% dit iedere week doet. De laatste groep, de singles, kijken per maand het vaakst op de Facebook-pagina van hun ex; 51,4%. Wekelijks kijkt 12.2% naar wat hun ex uitspookt op social media.

Nieuwe liefde

Ook als het gaat om een nieuwe liefde, stalken we deze persoon op social media. Van alle respondenten waren het de Europese vrouwen die het online profiel van hun crush het meest bezochten. Van de vrouwen kijkt 22% iedere week en bijna 20% checkt 1x per dag hun nieuwe liefde op social media. Bij de mannen is het zo dat de meerderheid wekelijks kijkt 27,3%,  en 16% elke dag even incheckt op het profiel van hun crush.

Creepin, creepin

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat 85,2% van de Europeanen en 84,6% van de Amerikanen hun crush gegoogled heeft. Met als doel om meer te weten te komen over deze persoon. Van de Europeanen  geeft 42,2% toe dat zij daarbij ook naar foto’s hebben gekeken van hun crush, die online stonden. Van de Amerikanen zegt 25,2% dat zij naast het zoeken naar informatie ook foto’s hebben bekeken van hun crush. Dus van de 84,6% heeft maar 25,2% ook de foto’s bekeken, beetje hard to believe als je het mij vraagt, want als je informatie zoekt en daarbij foto’s tegenkomt van iemand die je leuk vindt bekijk je ze toch?

Stalken?

En wat deze mensen dan precies doen als ze op het online profiel stuiten van hun crush of ex-geliefde? 73,7% kijkt een paar minuten naar het social media-profiel, 32.1% voegt hun crush meteen toe als vriend of gaat hem/haar volgen. En 29,7 procent kijkt ook naar de vrienden van diens crush en bezoekt vervolgens die online profielen. Heel assertief zijn we dan weer niet, want maar 28% durft ook daadwerkelijk hun crush een bericht te sturen via social media.

Je bent dus geen creep, omdat je je ex of je nieuwe liefde weleens stalkt op social media, zoals je ziet doen we het allemaal. Het enige waar je wel op moet letten, is als het daadwerkelijk een probleem wordt. En dat zal sneller het geval zijn met je ex, dan met een crush. Betrap je jezelf erop dat je dagelijks het profiel van je ex checkt, en ben je hier bijna obsessief mee bezig? Dan is het tijd om aan de bel te trekken; hier lees je hoe je stopt met het stalken van je ex op social media.

Bron: Superdrug Online Doctor
Beeld: Pinterest

Meer over exen:

– Rebound sex: de quick fix voor een gebroken hart?

– 10 manieren om over je ex heen te komen

– Hoe krijg ik mijn ex terug – in 5 succesvolle stappen

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy