Zelf een sextape maken: do’s en don’ts

door Phlox

Voor het maken van een sextape hoef je geen professionele pornoster te zijn, met weinig of geen ervaring kun je ook al een heel eind komen. Toch is het natuurlijk wel leuk om een eindresultaat eraan over te houden waar je trots op kunt zijn. Er zijn namelijk een paar do’s en don’ts die je van tevoren wil weten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Do’s:

Maak duidelijke afspraken

Een sextape maak je waarschijnlijk niet alleen, dus de kans is groot dat er nog iemand bij betrokken is. Daar maak je natuurlijk duidelijke afspraken mee, want het filmen van een sextape is niet zomaar iets! Of je het nou voor de fantasie doet of het resultaat echt ergens wil uploaden, het is belangrijk om eerst zeker te weten dat jullie op één lijn zitten. Wie mogen de sextape zien, en gaan jullie het überhaupt bewaren of meteen daarna verwijderen? Zorg dat er een duidelijk plan is voordat je overgaat tot actie.

Good lighting is key

Dit is natuurlijk dé nummer 1 regel voor het maken van beeld. Goede belichting brengt je sextape echt naar dat next level en maakt het ook fijner om naar te kijken. Het is handig om te bedenken wat voor soort licht je wilt gebruiken, en dus ook wat voor sfeer je daarmee wilt creëren!

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van daglicht, maar het is misschien wel een beetje tricky om je sextape overdag te gaan filmen. Als je dat niet wil kun je ‘s avonds een ringlamp inzetten (die zijn ook verkrijgbaar met statief!) of je kunt een artistiek, cosmic sfeertje toevoegen door rood, paars of blauw gekleurde ledverlichting te gebruiken.


Apparatuur

Niet geheel onbelangrijk: wat ga je gebruiken om te filmen? Je kunt natuurlijk gewoon je telefoon erbij pakken, maar het gebruiken van een videocamera heeft ook zo z’n voordelen. Het is namelijk makkelijker om je geschoten footage te bewaren op een SD-kaart dan in je galerij, want het verkleint de kans op uitlekken.

Toch kun je ook prima je telefoon gebruiken en de beelden diep wegstoppen in mapje na mapje, en dat vervolgens goed beveiligen. Het hangt er ook maar net vanaf wat jullie met het filmpje gaan doen! Voor een eenmalige amateurvideo is een mobiel prima, in andere gevallen wil je misschien toch groter uitpakken en een echte camera fixen.

Don’ts:

Laks omgaan met de beelden

Als iemand een sextape met je filmt, is er sprake van een wederzijds vertrouwen wat je natuurlijk niet tekort wil doen. Wees dus voorzichtig met waar de sextape uiteindelijk terechtkomt en ga niet tegen de door jullie gemaakte afspraken in! Het internet staat vol met seksfilmpjes die daar eigenlijk niet op mochten belanden, dus dat is natuurlijk wel een reëel risico waar je je van bewust moet zijn. Als je het filmpje verwijderd, zorg dan dat je het ook van alle cloudservices verwijderd én – als je de iPhone hebt – uit je ‘recent verwijderd’-map.

Verkeerde hoek

Een compleet draaiboek en script in elkaar zetten is ook weer overbodig, maar het is wel slim om een beetje een idee te hebben van de posities die je wilt showen! Een sextape die gefilmd is vanuit lelijke en ongemakkelijke angles is namelijk een stuk minder chill om later terug te kijken. Bedenk dus van tevoren welke standjes je in de sextape wil, dan hoef je dit niet in the heat of the moment te beslissen!

Tip: horizontaal filmen is een absolute must, want een verticale video gaat er al snel rommelig en minder mooi uitzien.


Gezicht laten zien

Een heel belangrijke vraag om over na te denken: wat wil je van jezelf laten zien in de sextape? Net zoals bij het maken van naaktfoto’s is het het beste om herkenbaarheid zoveel mogelijk te vermijden. In een seksfilmpje is dat natuurlijk nog moeilijker om te doen! Probeer dus om niet met je gezicht in beeld te komen, tenzij het om welke reden dan ook juist heel belangrijk voor jullie is dat dit wél gebeurt. Het is een risico dat je kunt nemen, maar wees je er wel bewust van dat je in dat geval natuurlijk makkelijk te herkennen bent.

Met deze do’s en don’ts ben je al een heel eind op weg naar het maken van een geslaagde sextape! Heb jij al ervaring hiermee of staat het nog op je bucketlist? Laat het weten in de comments.

Lees meer over:

OnlyFans: waarom zou je het wel/niet doen?

Dickpic in je DM? Wat te doen

Swingen: wat houdt het in en hoe werkt het?

Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy