Zo maak je de perfecte naaktfoto!

door Nikki

Wil jij je partner opwinden? Of lijkt het je leuk om een sexy foto van jezelf te versturen als verrassing? Een naaktfoto maken is spannend, maar niet voor iedereen weggelegd. Want hoe maak je nou die perfecte (naakt)foto van jezelf. Dat kan met behulp van deze vijf simpele stappen!

1. Oefening baart kunst

Leer je lichaam kennen voordat je een naaktfoto maakt. Dit is handig, zodat je weet welke lichaamsdelen je het beste kan inzetten. Je houding kan veel zeggen over wie je bent en hoe je je voelt. Bekijk wat je zelf sexy vindt en tast af wat een ander opwindt.

Door in de spiegel poses te oefenen en je lichaam op verschillende manieren te fotograferen kom je er vanzelf achter welke kant je het beste kan gebruiken. Door te oefenen krijg je inspiratie. Naast je lichaam, kan je ook je gezichtsuitdrukking oefenen in die spiegel. Wil je namelijk je gezicht mee fotograferen? Dan is een zwoele (of juist innocent) blik niet onmisbaar.

Tip: geen inspiratie? Struin dan Pinterest af voor mooie foto's die je kan na doen.

2. Wat ga je showen?

Denk goed na over wat je op de foto wilt laten zien. Het kan voorkomen dat iemand niet zorgvuldig met je naaktfoto('s) omgaat. Houd er rekening mee dat je foto als chantage gebruikt kan worden.

Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat je achter je eigen actie staat. Door na te denken over wat je wilt gaan showen, ben je bewust waar je mee bezig bent. De beste tip is je hoofd weglaten. Zo kan je je partner wél opwinden, maar hoeven andere mensen niet te weten dat jij dat bent. Rekening houden met deze uiterlijke kenmerken is ook een must:

  • littekens;
  • tatoeages;
  • piercings;
  • moedervlekken.

3. De achtergrond

Bekijk van te voren welke ruimtes beschikbaar zijn. Maak je de naaktfoto thuis? Wat volkomen logisch is, dan wil je niet dat mensen erachter komen dat jij het bent vanwege je spullen.

Check van te voren even of je ingelijste kindertekening niet inzicht is of je foto op het nachtkastje ineens de shine pakt. Je wilt niet dat je foto voor een anticlimax zorgt en je uitverkorene(n) – waar je je foto naar toe stuurt – afgeleid is. Zorg voor een rustige omgeving, zodat jij in de schijnwerpers kan staan.

4. De naaktfoto maken

Naakt voor een camera staan kan heel ongemakkelijk zijn. Je wilt verleidelijk overkomen en niet gespannen. Je kan het dan op twee verschillende manieren aanpakken. Vind je het fijner om het heft in eigen handen te nemen? Schiet dan de foto's zelf. Heb je juist de ruimte nodig om vrij te bewegen en ken jij geen schaamte, vraag dan een ander om hulp.

Voordelen van zelf de foto maken

Door zelf de foto's te schieten heb jij de controle. Je kan geheel zelf bepalen waar, wanneer en hoe je de foto's maakt. Tegenwoordig zit er op een goede spiegelreflexcamera en/of je smartphone een timer. Door deze in te stellen heb je even goed de tijd om rustig te poseren. Je kan ook een selfie maken of een spiegelfoto.

Voordelen van iemand anders die de foto maakt

Wil je écht hele professionele foto's dan zou je dat kunnen doen door een erotische fotoshoot te boeken. Ook is een (beste) vriend(in) vragen geen gek idee. Hij of zij kan jou helpen te ontspannen en aanwijzingen geven hoe je wellicht beter overkomt.

naaktfoto

5. Bewerken of naturel

De naaktfoto's zijn gemaakt. Nu is het tijd voor een selectie. Heb je alle foto's uitgezocht, dan kan je deze naar wens aanpassen. De kwaliteit van een naaktfoto hoeft niet ultra scherp te zijn. Door je foto wat vager te laten wordt het mysterieuzer.

Een foto zonder filter kan heel mooi zijn, maar een zwart-wit look of toch je billen nog iets uitlichten is geen probleem. Vervorming van foto's wordt afgeraden, het kan dan nep overkomen. Gebruik deze apps om je foto's mooier te maken:

  • Picsart;
  • Snapseed;
  • Lightroom;
  • VSCO.

Meer over (naakt)foto's:

Je naaktfoto's verspreid: eigen schuld, dikke bult?

#Geenhoofd: Tips voor veilig sexting

Tips van een Tinder-fotograaf

Beeld: Giphy, Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy