Communiceren in bed, hoe doe je dat?

door Lissa

Ze zeggen altijd dat je goed moet communiceren onder de lakens, maar in praktijk is dit vaak heel lastig. Het kan best scary zijn om te zeggen wat fijn en goed voelt. Vooral aangeven als het niet lekker kan doodeng zijn. Check hier de tips die jou kunnen helpen om de echte communication queen in bed te worden!

Creëer een fijne vibe

Je wil dat het een vertrouwde, ontspannen sfeer is. Het gaat tenslotte toch om een goede vrijpartij! Dim de lichten, zet een goed muziekje op en schuif wat dichter naar je partner op.

Praten over seks als voorspel

Communiceren over seks en wat je lekker vindt kan al tijdens het voorspel, dus waar wacht je op? Dirty talk doet het altijd goed! Seks gaat namelijk niet alleen om lichamelijke stimulatie, maar ook mentaal. Zeg wat je lekker vindt, wat je met je partner wil doen en ga zo maar door! Ook buiten de slaapkamer kan het praten over seks opwindend zijn en je helpen om te communiceren wat je wil. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van een berichtje of foto. Het is vaak minder spannend om iets te typen dan echt uit te spreken. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat real life vertellen wat je wil beter is.


Geef complimentjes

Als jij aan de ontbijttafel wil vertellen wat je bedpartner beter kan doen, moet je dat helemaal doen, maar… toch denken wij dat je beter in de sexy vibe kan (blijven) zitten. Om ervoor te zorgen dat je partner de tips/kritiek goed opvat kun je ook juist hem/haar complimenten geven. Doordat je zegt wat iemand goed doet, zal diegene zich prettig voelt en dat vaker doen, win-win dus!

Wees specifiek

Helaas kan onze partner geen gedachten lezen, daarom moeten we duidelijk zijn en communiceren! De complimentjes zijn soms dus niet genoeg en dan is het belangrijk dat je uitlegt wat je wil. Vertel stap voor stap wat en hoe je iets wil. Nu denk je vast dat is een extreme mood killer, maar dat hoeft het niet te zijn!

Hier lees je tips om makkelijker over seks te praten: 10 manieren om makkelijker te praten over seks


Gebruik je handen

Vind jij praten over seks wat awkward? Geen stress, je kan namelijk ook heel goed met je handen aangeven wat je lekker vindt! Dit kan je doen door het bij jezelf (voor) te doen. Veel mensen vinden het namelijk superopwindend om te zien hoe iemand aan zich zelf zit. Ook kan je ervoor kiezen om de hand van je partner te pakken en deze te begeleiden over je lichaam. Zo laat je duidelijk zien wat je lekker vindt en met wat oogcontact maak je het ook nog hartstikke geil.

Meer over seks:

Heb je betere of slechtere seks als je dronken bent?

5 must do’s voor lekkere en veilige anale seks

Wat als je bloedt tijdens de seks?

Beeld: Pexels

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy