Heb je betere of slechtere seks als je dronken bent?

door Lissa

Met een borreltje op voel je je vaak wat losser en dit kan heel fijn zijn tijdens het stappen en in de slaapkamer. Maar wordt de seks er echt beter van, of denken we dat maar?

Wat zijn de positieve effecten?

Oké, laten we eerlijk zijn. Een heerlijk glaasje wijn, zomerse cocktail of een fris biertje gaat er gemakkelijk in. En wanneer we dan een aantal achterover hebben getikt lijkt de wereld ook vaak een stuk rooskleuriger en voelen we ons vrijer. Dit is uit onderzoek gebleken: wanneer we alcohol drinken ervaren we de wereld en de mensen om ons heen als mooier. Iemand kan dus aantrekkelijker worden als jij alcohol hebt gedronken. Beergoggles wordt het ook weleens genoemd. Ook krijg je van alcohol vaak een boost aan zelfverzekerdheid en stappen we makkelijker op iemand af. Want wat hebben we te verliezen? We voelen ons niet alleen zelfverzekerder over ons lichaam, maar ook over onze bed skills. Bij vrouwen zorgt de alcohol voor een verhoging in de testosteronspiegel, hierdoor kun je een heftiger orgasme beleven!

Wat zijn de negatieve effecten?

Helaas blijft het niet alleen bij de positieve effecten en heeft alcohol ook veel nadelen. We zeiden het net al een beetje: je lijkt niets te kunnen ‘verliezen’. Je kijk op dingen verandert en hierdoor kun je onverantwoordelijke dingen doen, soms leuk, soms minder leuk. Zo is na een avondje stappen, met je ex een steegje induiken vaak de volgende ochtend niet zo lollig meer. Ook zorgt een aantal wijntjes ervoor bij sommige mensen dat ze moe worden en dat ze minder gevoelig zijn voor aanrakingen. Naast deze mindere kanten van alcohol, zorgt het er ook voor dat we vergeetachtiger worden en meer schaamtegevoelens ervaren de day after. Dan word je na een avondje stappen heel verward wakker naast een persoon die je niet lijkt te herkennen, maar aan de kleding op de grond te zien hadden jullie een leuke nacht… En we zeiden eerst dat het alcohol je testosteronspiegel verhoogt, maar dit geldt alleen bij vrouwen. Bij mannen zorgt alcohol juist voor een lagere testosteronspiegel. Dit zorgt in theorie voor minder zin, maar meestal hebben de mannen dit niet door. In sommige gevallen is het wel moeilijker om een erectie te krijgen, deze vast te houden en klaar te komen.


Kleine hoeveelheid

Hoe alcohol ons en onze seks beïnvloedt hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel glaasjes je op hebt. Als je het houdt bij een paar drankjes, heb je als vrouw vaak meer en sneller zin in seks. Alcohol geeft een ontspannend gevoel en zorgt er dus voor dat je minder ‘last’ krijgt van je rem.

Grote hoeveelheid

Een grote hoeveelheid drank en vervolgens dronken ergens belanden, klinkt nooit echt als een slim idee en als we kijken naar een vrijpartij is dat het zeker ook niet. Want hoewel een glaasje of twee voor meer opwinding zorgt, zorgt teveel juist voor het tegenovergestelde. De bloedtoevoer naar ons geslachtsorgaan neemt af en de zin in seks dus ook. Daar komt ook nog eens bij dat een orgasme bij vrouwen na wat wijntjes er vaak ook niet in zit, balen! Je hebt dan veel meer stimulatie nodig om op je hoogtepunt te komen.


Wat is te veel?

Een glaasje kan dus prima en zorgt er soms voordat het gezelliger wordt, maar wanneer gaat het te ver? Als eerste moet je weten dat iedereen anders op alcohol reageert en verlangt naar seks. Zo wordt de één heel snel dronken en de ander pas na dertig biertjes. Wat we wel zien is dat langdurig alcoholgebruik niet aan te raden, is als je plezier tussen de lakens wilt beleven. Bij mannen vermindert het verlangen en de vaardigheid om een erectie te krijgen of klaar te komen door veel alcoholgebruik. En bij vrouwen vermindert het de intensiteit van het orgasme of lukt het helemaal niet meer.

Meer over seks:

Lentekriebels: Wat doet de lente met onze sexdrive

5 Must do’s voor lekkere en veilige anale sex

5 Standjes om 2021 seksend mee in te luiden

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy