Dit is dé reden waarom mannen een lange relatie beëindigen

door Julia

 Zeker als je al jaren samen bent met je vriend en hij besluit om alleen verder te gaan, mag je wel verwachten dat hij hier eerlijk over is. Maar helaas werkt het niet altijd zo, en kom je er nooit achter waarom hij de relatie heeft beëindigd. Wat de reden dan is voor mannen om te stoppen met hun lange relatie? Dat lees je hier.

 

Superdrug Online Doctor deed onderzoek naar de belangrijkste reden waarom mensen hun relatie beëindigen. Het experiment werd uitgevoerd onder 1500 mannen en vrouwen, afkomstig uit Amerika en Europa.

 

Datenight vs. orale sex

Zowel de mannen als de vrouwen geven aan dat zij klaar zijn met hun relatie, als ze vinden dat hun partner niet meer bij hen past. Geen aanvulling meer voor ze is. Vrij logisch lijkt ons. En waar vrouwen datenights essentieel vinden voor het behouden van de relatie, zien mannen fellatio als een must. Als een vrouw weigert om haar vriend oraal te bevredigen, is dit voor 8 procent van de mannen reden genoeg om de relatie te beëindigen. Niet alleen het krijgen van orale sex, ook het geven ervan vinden mannen van belang. Zo laat bijna vier procent weten dat zij de relatie willen afkappen als ze hun vriendin niet mogen likken down there. Ook een laag libido, is voor veel mannen een reden om niet verder te willen gaan.

Voordat we meteen de conclusie trekken dat mannen vooral voor de sex in een relatie blijven, lees eerst even het volgende. Op de vraag wat uiteindelijk belangrijker is: sex of liefde, antwoordt bijna 84 procent liefde.

 

Grootste afknapper

Maar cunnilingus en fellatio blijken wel een big deal te zijn, ook voor mensen die geen lange relatie hebben en aan het daten zijn. Twintig procent van de mannen en vijftien procent van de vrouwen, geeft aan dat het afwijzen van orale sex (vanwege geloofsovertuiging of om persoonlijke redenen) een dealbreaker is. Oftewel de grootste reden om niet met iemand te daten. Is full on sex dan niet van belang? Zeker wel, zowel mannen (42.3%) als vrouwen (48,3%) duiken het liefst een paar keer per week tussen de lakens. Ieder dag sex is het ideaalbeeld voor 28 procent van de mannen, voor vrouwen is dit een stuk minder namelijk 16.8 procent.

 

Hoewel sex dus très important is, kunnen we gelukkig concluderen dat dit niet cruciaal is in een relatie. Volgens de deelnemers aan het onderzoek, is liefde nog altijd het belangrijkst. Ahhh!

 

Bron: Superdrug Online Doctor
Beeld: Pinterest

 

Meer over relaties en dealbreakers:

Dit zorgt ervoor dat jullie relatie standhoudt

Afknappers in bed volgens 8 mannen

Ben jij te plakkerig in je relatie?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy