Dickpic in je DM? Wat te doen

door Lissa

Je krijgt een DM van een onbekende binnen op Instagram, nieuwsgierig als je bent open je het berichtverzoek. Er is een foto gestuurd. Je bekijkt ‘m gelijk, met spijt.. een dickpic recht voor je neus zonder dat je de persoon kent en zonder dat het is aangekondigd. Wat nu?

Waarom krijgen vrouwen ongevraagde dickpics?

Sommige mannen denken dat vrouwen het leuk vinden om een foto van hun penis te ontvangen. Deze mannen maken dus een verkeerde inschatting over wat vrouwen leuk vinden. Het is namelijk al veel besproken dat dickpics vaak niet als leuk worden beschouwd. Er is ook een mannen die dickpics sturen om te choqueren. Die vinden waarschijnlijk het sturen van een foto van hun geslachtsdeel opwindend.

dickpic

Hoeveel vrouwen hebben hier last van?

Volgens een onderzoek uit 2016 door datingsite Match.com gaat het om de helft van de vrouwen. Een ander onderzoek van YouGov in 2018 onder Britse millenials komt uit op 41 procent. De vrouwen die aan dit onderzoek meededen waren 18 tot 36 jaar oud. Veel te veel dus, een ongevraagde dickpic sturen is de digitale versie van jezelf exposen op straat. Niet oké!

Wat te doen als je een ongevraagde dickpic ontvangt?

En wat nu? We sommen 9 manieren op hoe je reageert op de dickpic stuurder.

1. Negeren

Het beste om te doen is het negeren. Niets zeggen en doorgaan met je leven. Je kan het account blokkeren, zo kan die persoon je niet meer lastig vallen. Door te negeren laat je zien geen interesse te hebben.

2. Terugsturen

Een dickpic terugsturen, dit doen vrouwen wel vaker. Pluk een plaatje van het internet en stuur die terug. Vaak krijg je een reactie vol afschuw terug en dan kun je zeggen: ‘precies, zo denk ik ook over jouw pik’. Koekje van eigen deeg.

3. Ga naar de politie

Een ongewenste dickpic sturen is strafbaar. Toch stappen weinig vrouwen naar de politie, omdat we het maar accepteren. Toch wijzen we je erop dat een aanstotelijke ongevraagde afbeelding echt strafbaar is en dit staat in artikel 240 van het wetboek van strafrecht. Op het moment kan iemand hier twee maanden cel voor krijgen of een geldboete. Er wordt wel gewerkt aan een nieuwe wet om de straf te verhogen, dus laten we duimen!

4. Verzamel bewijs

Voordat je naar de politie gaat moet je bewijsmateriaal hebben, maak de dus een screenshot van het gesprek. Hier leggen we wel even duidelijk de nadruk op ‘ongevraagde’. Het verspreiden van naaktfoto’s is namelijk ook strafbaar. Je kan met de foto naar de politie gaan als de persoon je lastig blijft vallen.

5. Maak een dickpic fotoboek

Oké, nu gaan we door met alle leuke opties die je kan doen als je een ongevraagde dickpic in je DM ziet sliden. Je kan namelijk ook van deze prachtige geslachtsdelen een fotoboek maken! Maak van ze allemaal een foto en schrijf er een leuk verhaaltje bij. Welke datum was het? Wat vond je ervan? Noem maar op!

6. Teken de piemels

Sher van @gewoon_sher tekent alle dickpics die ze binnenkrijgt. Ze maakt er grappige cartoons van en stuurt die dan ook vaak naar de man zelf terug. Ze worden er vaak nog boos om ook, we love it! Dus ben jij helemaal creabea? Dan is dit zeker een leuke bezigheid!

7. Stuur ze door naar zijn moeder

Zoals we al zeiden een foto mag je nooit doorsturen, maar het verhaal van Madi Kohn kon niet in dit lijstje missen. Ze studeerde toen dit verhaal naar buiten kwam in Arizona, ongeveer zo’n 4 jaar geleden. In haar Tinder-bio had ze heel duidelijk vermeld: ‘ stuur geen dickpics, ik stuur ze door naar je moeder’. Toen een man dit negeerde en haar gevonden had op Instagram heeft hij toch ongevraagd een dickpic gestuurd. Het werd Madi teveel en ze dacht: ‘nu hou ik me ook aan mijn woorden’. En tada, ze verzond de foto’s naar zijn moeder. De moeder verontschuldigde zich en ging haar zoon erop aanspreken. Problem solved!

8. Gifje sturen

Niet erg volwassen, wel heel leuk is een gifje terug sturen. Lekker sarcastisch, ja daar houden we in deze situatie wel van. Hieronder wat voorbeelden:

9. Vragen

Het blijkt dus dat sommige mannen ook een cijfer vragen. Wij zouden zeggen ‘-3’ en een kotsende smiley erachter aan. Ongevraagde dickpics sturen is niet cool en dat mag-ie leren!

Meer over sexting:

Waarom je wel een naaktfoto moet maken, maar ‘m niet moet versturen

Sexting 2.0: Verleiden met emoji’s

Sexting: wat vinden mannen nou echt sexy?

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy