Welke vibrator past bij jou?

door Lotte

Een vibrator kopen… vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel: in alle vormen, maten en kleuren. Hoe kies je nu welke bij jouw wensen past?

Hoe kies je je eerste vibrator?

Als je nooit eerder een vibo hebt gebruik, kies dan eentje die veel verschillende trilstanden heeft. Zo kun je experimenteren wat jou het lekkerste genot geeft. Je weet namelijk nog niet of je juist hard of zachte vibraties lekker vindt. Vertrouw op je eigen ervaringen, ook al zegt je beste vriendin dat zachte trillingen lekkerder zijn. Het populairste speeltje is niet per se ook de juiste voor jou.

welke vibrator past bij jou

Wat voor soort vibrator wil je?

Wil je alleen of samen genieten, clitorale stimulatie, penetratie, groot of klein, teder of ruig? Allemaal factoren die beïnvloeden welk speeltje het beste bij je past.

Alleen genieten: je kunt een vibo gebruiken tijdens het solosexen. De meeste vibrators zijn voor solo gebruik, enkele zijn speciaal gemaakt voor koppels. Het populairste speeltje voor vrouwen van dit moment is de Satisfyer Pro 2 Next Generation.

Uitsluitend clitorale stimulatie: De meeste vrouwen kunnen alleen klaarkomen door uitwendige stimulatie van de clitoris. Inwendige stimulatie van de clitoris kan ook. Clitoris stimulators zijn hier heel geschikt voor, met name die met luchtdruk werken. Deze zijn later ook gemakkelijk tijdens de sex te gebruiken voor extra stimulatie.

Uitsluitend penetratie: Wil je ook graag iets kunnen inbrengen? Veel vrouwen vinden het ook opwindend om iets in hun vagina te voelen. Kies voor een staafvibrator (rechte vibo) of een G-spot stimulator (met een gebogen top). Ze zijn er vanaf ongeveer 10 centimeter tot boven de 20 centimeter. Voor ieder wat wils dus.

Uitsluitend penetratie, voor liefhebbers van klein: Vrouwen die een gevoelige vagina hebben of zelfs vaginisme hebben, kunnen het beste gaan voor mini vibes. De vibraties van de smalle modelletjes kunnen je helpen ontspannen. Vanwege hun kleine formaat zijn ze heel geschikt om te gebruiken tijdens de penetratiesex.

Dubbele stimulatie: Stimulatie op je clitoris en in je vagina? Dan zijn Tarzan vibrators het sexspeeltje voor jou. Ze zijn bekend geworden door Sex and the City onder de naam Tarzan (dat was de eerste dubbele vibrator). Tegenwoordig zijn deze vibo’s met dolfijntjes, konijntjes en vlinders en meer variaties te koop. Het staafgedeelte breng je in en heeft vaak roterende parels die ronddraaiende bewegingen maakt om de G-spot te  stimuleren. De rabbit (of dolfijn et cetera) verwent je clitoris met intense trillingen. Dubbel plezier!

Samen genieten: Sextoys voor koppels kunnen voor stelletjes een nieuwe en leuke afwisseling betekenen voor hun sexleven. Gebruik een clitoris stimulator terwijl hij je penetreert. Er zijn ook duovibrators zoals de populaire We-Vibe. Die ik een boemerang-vormige toy die bij de vrouw ingebracht wordt. Het stimuleert de clitoris en G-spot terwijl de man ook bij haar naar binnen kan.

we vibe chorus

Welk glijmiddel moet je kiezen?

Het is heel erg belangrijk om de juiste soort glijmiddel te kiezen. Het ene materiaal van een speeltje gaat namelijk niet bij een bepaald soort glijmiddel. Zo moet je altijd een glijmiddel op waterbasis gebruiken bij siliconen vibrators, in plaats van een glijmiddel op siliconen basis.

Meer over sextoys:

Zo gebruik je een dubbele dildo

5 manieren om sextoys te gebruiken

De beste anale speeltjes en hoe je ze moet gebruiken

Beeld: Pexels

Dit artikel is in samenwerking met EasyToys tot stand gekomen.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy