Wij kunnen niet zonder elkaar, en niet zonder onze sextoys

door Luna

Het taboe op het kopen/hebben van seksspeeltjes wordt langzaam maar zeker verbroken. Toch kan het gebruiken ervan binnen een relatie een dingetje zijn. Vooral als je het alleen gebruikt. In dit blog vertel ik jou over waarom seksspeeltjes juíst een toevoeging zijn aan mijn relatie.

Steeds populairder

Seksspeeltjes komen tegenwoordig in alle vormen en maten. Van de basic dildo tot op afstand bestuurbare vibrators, het is allemaal op de markt. Veel mensen nemen voorzichtig een kijkje in deze veelbelovende sextoy-wereld. Hierdoor worden bedrijven als Easytoys steeds meer gezien als een ‘fatsoenlijk e-commerce bedrijf’.

In 2020 bereikte EDC Retail, moederbedrijf van onder andere EasyToys en de Europese marktleider in seksartikelen, een enorme piek. Door coronamaatregelen konden mensen minder daten en zochten de spanning op een andere manier; soloseks. Dat bleek, want tijdens de pandemie steeg de verkoop van ‘sekstech’ en ‘slimme toys’ met maar liefst 750 procent. Ook ik maakte in 2020 kennis met sextoys, nu kan/wil ik niet meer zonder.

Seksspeeltjes

Lets’ spice it up!

De grote aantallen met ietwat eenzame corona seksspeeltjes-kopers zijn natuurlijk erg goed voor het doorbreken van het taboe rondom sextoys. Maar hoe zit het met het gebruik van seksspeeltjes binnen een relatie? Is dat ook zo populair, of is dat gek?

In mijn omgeving hoor ik wel eens dat mensen zich gepasseerd voelen wanneer hun partner aanbiedt om een seksspeeltje te gebruiken. Ik kan me inbeelden dat je misschien denkt dat je ‘niet genoeg’ bent voor je partner wanneer hij/zij/die het gebruiken van een speeltje voorlegt. Maar uit eigen ervaring denk ik dat je beter af bent met praten over die onzekerheid, dan het speeltje de schuld geven. Bij mij en mijn vriendin ontstond er namelijk een mooi gesprek waaruit bleek dat de toy slechts bedoeld was om de spanning nóg verder op te bouwen. En toen was het speeltje ineens de kers op de taart van ons seksleven. Een sextoy is ook écht een toevoeging, en mag niet gezien als de oplossing van een teleurstellend seksleven.

Seksspeeltjes

De rol van het seksspeeltje in mijn relatie

Mijn vriendin en ik zijn niet onbekend met het gebruiken van speeltjes. Het is voor ons echt een toevoeging aan onze relatie. We gebruiken speeltjes zowel samen als individueel. En nee, niet omdat we aan elkaar niet genoeg hebben. Maar wel voor de afwisseling, spanning en empowerment.

Wij vinden seksspeeltjes een toevoeging omdat we geregeld ‘lange sessies’ hebben. Op den duur word je natuurlijk moe, maar je wil je geilheid niet verliezen. Dat is dan ook vaak het moment dat we een toy ‘inzetten’; als stimulatie. Of als klapper op de vuurpijl, het is maar net hoe je het ziet.

Sommige toys zijn multifunctioneel. Zo kunnen wij met een beetje lenigheid samen een ‘magic wand’ gebruiken. Of een vibrerende strapless strap-on individueel gebruiken voor clitorale en inwendige stimulatie. De verschillende mogelijkheden ontdekken is altijd een grappig proces.

Als je het mij vraagt is een speeltje ook dé ultieme uitkomst wanneer een van ons geen zin heeft in seks. Eerder veroorzaakte zo’n situatie namelijk altijd een discussie of irritatie naar elkaar. Nu kunnen we onszelf op een andere leuke (en snelle) manier van de geilheid afhelpen. Ik prefereer het niet boven het samen seks hebben, maar het is toch een fijne oplossing voor ons beiden.

Last but not least vinden wij het ook leuk en heel empowering om vrienden en andere stellen toys aan te raden. Hiermee hopen wij ook het resterende seksspeeltjes-taboe te verbreken. Door zelf veel ervaringen op te doen met diverse toys kunnen we anderen enthausiasmeren, thats how we spread the message.

Seksspeeltjes

Wat vind jij van het gebruik van seksspeeltjes binnen een relatie; een ‘go’ or ‘no go’? Laat het ons weten in een reactie!

Meer over seksspeeltjes:

Speeltje van de maand

Wand massager- je nieuwe favo speeltje

Zijn jouw toys vegan?

Bronnen: Volkskrant, Ze.nl

Beeld: Pexels, AtelierLuSt.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy