5 interessante feiten over masturberen

door Saskia

Bijna elke vrouw masturbeert. En degenen die beweren dit niet te doen? Die liegen óf zouden daar heel snel mee moeten beginnen. Want solosexen heeft zo veel voordelen! Kende je de volgende feiten over masturberen al?

1. Het is supergezond

Masturberen is niet alleen heel lekker, het is ook supergezond! Zelfbevrediging zorgt onder andere voor het verminderen van stress en het kan je eventuele hoofdpijn verlichten. Ook kan het ervoor zorgen dat je minder vatbaar bent voor infecties en helpt het je om meer ontspannen in slaap te komen.

2. Seksspeeltjes werden altijd al gebruikt

Seksspeeltjes gebruiken tijdens het masturberen heeft een rijke geschiedenis. De oude Grieken gebruikten een slang om in te brengen. Ze genoten van de kronkelende bewegingen die het beestje maakten. En in de 19e eeuw gingen vrouwen voor een orgasme naar de dokter omdat het hysterie zou verhelpen, waarvoor echte vibrators werden gebruikt! Tegenwoordig gebruiken vrouwen soms een komkommer, wortel of zelfs een bevroren hotdog.

3. LELO heeft revolutionaire ontwikkeling

Er zijn nu gelukkig ook meer geavanceerde en veiligere speeltjes om jezelf mee te verwennen. Zo ontwikkelde LELO de SONA 2 Cruise. Een extra zacht siliconen luchtdrukvibrator dat sonische pulsen gebruikt en daarmee niet alleen het topje van de clitoris, maar het veel diepere onderliggende deel stimuleert. Daarnaast zorgt de cruise ervoor dat wanneer je meer druk uitvoert, de kracht van het speeltje niet afneemt, maar de intensiteit juist toeneemt. Dit zorgt voor gecontroleerd en consequent genot, elke keer weer! Een revolutionaire ontwikkeling die zich volledig richt op het clitorale orgasme.

Over LELO

LELO is wereldwijd het toonaangevende merk van intieme lifestyle producten. Met de lancering in 2003 veranderde LELO het uiterlijk, het gevoel en de functie van intieme massageapparaten. Wat ons betreft een next level merk die producten maken die zeker niet misstaan op je nachtkastje.


4. Je vagina is zelfreinigend

Een vagina is natuurlijk ontzettend kwetsbaar en moet je koesteren. Dus gebruik niet zomaar elk glijmiddel of elk speeltje, maar zorg dat je kwaliteit in huis hebt. Je vagina schoonmaken met speciaal daarvoor ontwikkelde middeltjes is echter nergens voor nodig. Naast je ogen, is de vagina namelijk het enige lichaamsdeel dat zichzelf schoonmaakt. Hier lees je uitgebreid hoe je jouw vagina gezond houdt.

5. Vrouwen zijn fan van masturberen

Vrouwen masturberen. En dat doen ze ook best regelmatig. Bijna de helft van de vrouwen geeft aan één keer per week te masturberen en 22 procent van de vrouwen is zo’n fan van masturberen dat ze het dagelijks doet. Masturbeer jij meerdere keren per dag? Je bent niet de enige. Je hoort bij de 10 procent van de vrouwen die dit ook doen. Uit onderzoek blijkt ook dat vier op de tien vrouwen liever masturbeert dan dat ze vrijt. Ben jij het daarmee eens?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lelo

Meer over masturberen:

10 tips voor betere soloseks

De lekkerste manieren om te masturberen

Masturberen als je een relatie hebt, is dat oké?

Beeld: Lelo.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy