Gerechten die echte moodkillers zijn voor je libido

door Yentl

Eerder vertelde we al over het effect van oesters op je libido en zo zijn er nog genoeg ingrediënten waar je (soms letterlijk) hot van raakt. Maar wat werkt het libido nou juist tegen? Het is geen verrassing dat het verstandig is om gerechten met knoflook of veel uien te laten staan wanneer je van plan bent om te gaan zoenen. Maar er zijn nog meer ingrediënten waar je beter vanaf kunt blijven als je een spannende avond op de planning hebt staan. Wij hebben een lijst met moodkillers voor je opgesteld… ai!

Gefrituurd eten

De kans is natuurlijk, hopelijk, niet zo groot dat je tijdens je eerste date romantisch bij de plaatselijke snackbar belandt, maar hey: you never know. In gefrituurd eten zitten niet alleen vetten die ongezond voor je zijn, maar ze hebben ook nog eens een slechte invloed op je libido. Ook is het niet bevorderlijk voor de vruchtbaarheid. Die patatjes om te delen zijn echte moodkillers dus!

moodkillers

Munt

Eerlijk, we hebben vast allemaal weleens flink wat pepermuntjes naar binnen gewerkt terwijl we onderweg waren naar die ene leuke date. Niet meer doen dus, het zijn moodkillers! In pepermunt zit menthol en dat zorgt er nou net voor dat het testosteronlevel wordt verlaagd. Wat dan weer nadelig kan zijn voor je seksdrive.

Bonen

Dat bonen heuse libido-killers zijn is wellicht geen verrassing. Het is per persoon verschillend hoe het lichaam de bonen verwerkt. Over het algemeen kan je er een onwijs opgeblazen gevoel door krijgen. Niet echt sexy. Daarbij is het natuurlijk niet de bedoeling dat je tijdens de date je billen bij elkaar probeert te houden om onverwachtse scheetjes te voorkomen. Pfff. Talking about moodkillers!

moodkillers

Kaas

Stop het kaasplankje maar weer terug waar het vandaan kwam en laat de kaasfondue maar achterwegen. Melkproducten kunnen vol zitten met synthetische hormonen en die zijn dan weer regelrechte moodkillers voor je oestrogeen- en testosteronniveau.

Chocolade

Nee, nope, no, nein, neen. Chocolade repen moodkillers? Deze is onverwachts en valt zwaar. Zeker omdat chocolade vaak als afrodisiac wordt bestempelt, vandaar ook dat chocolade als een romantisch gebaar wordt gezien. Helaas gaat dit enkel om de meest pure chocolade. (Je weet wel die repen die amper te eten zijn zo bitter.) Je schijnt van de niet immens pure chocolade suf en vermoeid te raken vanwege de suikers. Chocolade, really? Wat is er nou lekkerder om over het sexy lijf van je lover te laten druppelen dan chocolade? Zie je jezelf al een flinke scheut sladressing van zijn/haar lijf likken? Ew! Dat is toch echt niet hetzelfde.

moodkillers

Een laatste tip: Vermijd ook liever te spicy eten. Niet per se vanwege het libido, maar je wil natuurlijk voorkomen dat je lief iets te letterlijk in vuur en vlam staat wanneer je lippen (of tong) over de private parts dwalen. Misschien zijn zulke situaties nog wel de grootste moodkillers.

Meer over food

Van deze 5 summerfoods krijg je zin in seks

10 Foods voor in de slaapkamer

Foods die perfect zijn vóór het hebben van orale seks

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy