Trend: Hardballing in de datingwereld

door Yentl

Toegegeven, bij deze nieuwe trend dachten wij niet direct aan de datingwereld. Misschien eerder aan iets spannends voor in de slaapkamer, maar niets is minder waar. Hardballing is hot en gelukkig maar, want het is eigenlijk heel positief! Daten kan een feest zijn wanneer je instelling lang leven de lol is, maar wanneer jij toe bent aan iets meer vastigheid dan is het fijn als je date eerlijk is over zijn of haar intenties. Al dat ‘ghosten’ en er meerdere liefjes op na houden is kinderspel!

hardballing

Wat is hardballing?

Niet zo gek lang geleden vielen we van de ene in de andere lockdown. Een vervelende periode met beperkt sociaal contact. De contacten die we wel hebben kunnen dan maar beter de tijd en moeite waard zijn! Et voila, daar was hardballing geboren. Bij hardballing windt je er geen doekjes om. Je bent duidelijk over wat je intenties zijn en wat je wil. Je toont als het ware de ballen om eerlijkheid te verkiezen boven iemand aan het lijntje houden. Define the relationship doe je gewoon op de eerste date. Geen gedoe!

hardballing

Not done bij hardballing

Bij hardballing gaat het erom dat je juist eerlijk tegen elkaar bent. Ook als dit betekent dat je de ander iets moet vertellen wat hij/zij misschien niet leuk vindt om te horen. Er komt dus een stukje lef bij kijken. Niet altijd makkelijk, maar de dingen mooier maken dan ze zijn is dus echt not done. Bedenk dus geen smoesjes om onder een date uit te komen omdat het toch tegenvalt. Zeg niet dat je gaat bellen als je dat niet van plan bent en dik de relaties met je exen niet aan. Bij hardballing is het wat het is.

Juist wel doen

Gooi je onzekerheid overboord samen met alle ‘regeltjes’ die je tot nu toe aan het daten heb gehangen. Trek je stoute schoenen aan want wie wil er nou onduidelijkheid bij een eventuele opbloeiende vlam? Juist, niemand. Vraag jij je af waar het naartoe gaat? Vraag dan om duidelijkheid en laat vooral weten hoe jij erin staat. Eerlijkheid duurt immers het langst.

hardballing

Is het dan alleen maar positief?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Nee, helaas niet. Hardballing is geen gouden formule voor succes. Terwijl jij er geen doekjes om windt, kan de ander het nog altijd lastig vinden om open en eerlijk te zijn over wat hij/zij voelt en ervaart. Ook kan het natuurlijk gebeuren dat je na een tijdje ontdekt dat jullie toch niet bij elkaar passen, ondanks dat jullie wel dezelfde intenties en dromen hebben. Vervelend, maar jij bent in ieder geval duidelijk geweest, bent ervoor gegaan en hebt je kostbare tijd in bescherming genomen. Thank you, next.

Meer over daten

Voordelen van seks met een nieuwe partner

10 tekenen dat je met een fuckboy datet

11 unieke date ideeën voor de zomer

Beeld: Pexels.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy