6 valkuilen bij de eerste date

door Lotte

O mijn god, een eerste date. Bij de gemiddelde vrouw ziet het er zo uit… Je kledingkast ligt overhoop. Je hebt je gehele garderobe al drie keer aangetrokken en nóg heb je geen outfit. Dan ga je maar voor je allereerste setje. Je doet vlug je make-up terwijl je nog even zijn datingprofiel checkt. Wel of geen hakken? Misschien is je date wel klein?! Je gaat voor een middenmaatje. Dan spring je gauw op je fiets/in de auto/bus/tram naar de locatie. Je blijft je afvragen of het wel goed zal gaan. Hier lees je wat je niet moet doen op een eerste date!

7 valkuilen bij de eerste date

Een eerste date blijft altijd spannend. Dankzij social weet je inmiddels al heel veel over hem of haar, maar face-to-face is toch echt anders. Ik geef je tips voor een geslaagde date. Vermijd de afknappers.

1. Afzeggen!

Een paar uur voordat je af hebt gesproken, slaat de blinde paniek toe! Als je met een slechte smoes je leuke date afzegt, vergal je je kansen. Heb je wat meer moed nodig? Hier zijn vijf redenen waarom je ja moet zeggen tegen die eerste date! Zenuwachtig voor een eerste date is iedereen, dus adem in en adem uit. En gaan met die banaan!

2. Niet praten/Whatsappen vóór de date

Je kunt gerust blijven kletsen vanaf het moment dat je een afspraakje hebt gepland tot het afspraakje zelf. Spreek ook duidelijk af waar jullie elkaar ontmoeten en hoe. Dan weet je beide zeker dat je date nog doorgaat.

3. Een vriendin meenemen

Als het een echte eerste date is, dan neem je geen +1 mee. Tenzij je dat vooraf hebt overlegd natuurlijk. Alleen als je echt bang bent dat er straks een creep tegenover je zit, kun je een vriendin vragen een oogje in het zeil te houden. Natuurlijk wel vanaf een gepaste afstand!

4. Alleen naar grapjes luisteren

Iedereen houdt van humor. Durf daarom ook grapjes te maken tijdens een eerste date. Probeer het eens uit! Samen lachen breekt ook nog eens het ijs. En je weet gelijk of de andere goede humor heeft.

5. Met je telefoon spelen

Oeeeei. Een dikke dealbreaker hier! Het is heel onbeleefd om op je telefoon te zitten tijdens een date. Dit geldt ook voor kleine dingen zoals continu de tijd checken of afgeleid raken door een oplichtend telefoonscherm. Laat de social media even voor wat het is, doe je telefoon in je tas en geef je afspraakje de volledige aandacht.

6. Moeilijk doen over de rekening

Dan is er nog de eeuwige discussie over wie de rekening betaalt. De meningen hierover verschillen enorm. Als je niet weet wat de ander wil, kun je het beste er vanuit gaan dat de rekening gesplit gaat worden. Neem het initiatief en stel voor te betalen. Of als je het awkward vindt een Tikkie te vragen, kun je natuurlijk contact geld meenemen. Als je date dan per se jou wil trakteren, kan hij of zij nu de kans grijpen zonder dat er een ongemakkelijkheid blijft hangen.

Op naar date nummer twee!

Meer over daten:

18 date ideeën bij slecht weer

Vijf belangrijke tips die iedere vrouw moet onthouden tijdens het daten

Zo herken je een narcist tijdens de eerste date

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy