De Eerste Date #1: “Yes! Eindelijk een man die het initiatief neemt”

door Redactie

Daten en nieuwe mensen ontmoeten is fantastisch leuk, maar soms ook fantastisch lastig. Er komen zoveel vragen op je af. Wat trek je aan? Wie betaalt? Geef je elkaar drie zoenen of één, of toch een knuffel? Is er een klik? In onze nieuwe, zesdelige rubriek volg je drie keer de eerste dates van twee meiden. De 25-jarige Marie bijt het spits af. Alle brandende eerste date-vragen worden gesteld: van het eerste contact tot de belangrijkste vraag… Komt er een tweede date?

Dating paspoort

Naam: Marie
Leeftijd: 25 jaar
Ben je op zoek naar een relatie: Nee, gewoon leuk contact.
Wat zoek je in een man? Lang, blond/donkerblond lang haar, brede schouders en humor.

1. Welk datingwebsite heb je gebruikt?

“Voorheen gebruikte ik een datingapp die was bedoeld voor snel contact. Het was vooral een vleeskeuring wat in het begin vooral lollig was, maar na een tijdje wilde ik daar vanaf. Toen kwam ik uit bij Lexa.nl op aanraden van een vriendin. Op het web las ik ook goede berichten over de datingservice. In een avond had ik een account aangemaakt. Het was helemaal nieuw voor mij, zo’n uitgebreid profiel. Ik heb wel een paar uur door mijn fotobibliotheek gescrold tot ik de perfecte profielfoto vond. En dan een profieltekst… Poeh! Je denkt dat doe je wel even, maar het is knap lastig om jezelf goed en aantrekkelijk in een paar zinnen te omschrijven. Met de nodige hulp van een paar vriendinnen kwam ik gelukkig uit. De eerste ‘Flirts’ en berichten van mannen stroomden al gauw binnen. Wat een enthousiaste, leuke reacties! Ik merkte gelijk dat het niveau van de Members een stuk hoger lag dan de vorige apps die ik had gebruikt. Wat ik ook een enorm pluspunt vind, is de Lexa Badge. Hiermee zie je gelijk wie de gentle men zijn. In no time kreeg ik een berichtje van de man die mijn eerste Lexa-date zou worden…

2. Hoe verliep het eerste contact?

“Hij opende het gesprek via Lexa.nl met de openingszin: ‘Hé lang niet gezien, wordt het niet eens tijd dat we weer een drankje doen om eens bij te kletsen?’ Tot mijn verrassing was het geen typische casanova. Op zijn profielfoto’s leek hij in ieder geval geen gladde jongen. Eerder iemand die heel verlegen is en niet de eerste stap zou durven zetten. Na het uitwisselen van zo’n acht zinnen, vroeg hij uit het niets of ik een keer een drankje met hem wilde doen. Ik reageerde met: ‘Jij laat er ook geen gras over groeien, maar ik ben er voor in’. Paar minuten later antwoordde hij: ‘Oké, donderdag om 21:00 in het Conservatorium Hotel in Amsterdam.’ Bam! De date-datum was gezet. De bekende eerste date-zenuwen kwamen direct opzetten. Ik kreeg het Spaans benauwd bij het idee dat ik een blind date zou hebben met iemand. Toen dacht ik: als hij zo zeker van zijn zaak is dan moét dit wel een leuke date worden. Dat stelde me gerust. Ik vond het fijn dat een man een keer initiatief nam in plaats van dat ik het voortouw moet nemen.”

3. Hoe was de eerste ontmoeting?

“We gingen op een doordeweekse donderdagavond. De volgende dag moest ik weer vroeg werken. Ik kon het dus niet te laat maken. Mijn huisgenootje moest toevallig nog naar de supermarkt dus ze fietste een stukje met me mee. Daarna stond ik er alleen voor. Gelukkig appte hij dat hij links in de hoek van de lobby zat. Ik was blij dat ik niet de eerste was. Toen ik naar binnen liep stond hij al op en zwaaide naar me. Fijn! Ik gaf hem een zoen op zijn wang en vroeg hoe het met hem ging. Het was in het begin wel wat ongemakkelijk, maar dat hoort bij een eerste date. Via Lexa.nl hadden we kort gesproken dus ik wist eigenlijk zo goed als niks van hem. Het ging eerst vooral over koetjes en kalfjes. Ik had gelijk mijn eerste date-les geleerd: leer elkaar eerst online beter kennen voordat je afspreekt.”

4. Wat was het eerste dat je dacht toen je ‘m zag?

“Mijn eerste indruk van mijn date was positief. Van een afstand zag hij er helemaal uit als mijn type. Langer dan 1,85 centimeter – heel belangrijk als je hakken draagt – en hij had donkerblond, lang haar. Hij had leuke sneakers aan. Daar kijk ik als eerste naar bij een man, want schoenen zeggen álles. Van dichterbij zag hij wel ouder uit dan op zijn profielfoto’s. Maar ach, dat hoort nu eenmaal bij het daten.”

5. Was er gelijk een klik?

“Ik merkte dat we niet gelijk een klik hadden tijdens onze eerste date. Ik merkte dat hij heel zenuwachtig was, daarom nam ik vanzelf de leiding in het gesprek. Daardoor voelde het wel alsof ik bij een overhoring zat. Hij was minder spontaan en had minder humor dan verwacht, wat ik jammer vond gezien mijn wensenlijstje. Ik had juist het tegenovergestelde verwacht, omdat hij op Lexa.nl zo zelfverzekerd overkwam door gelijk voor te stellen om af te spreken.”

6. Hoe eindigde de date?

“Toen ik het eerste wijntje op had, vroeg hij of ik zin had in nog een drankje. Ik twijfelde, maar ik vond het zonde van mijn en zijn tijd om de date langer door te laten gaan. Hij stelde voor om de rekening te vragen. In totaal duurde de date ongeveer drie kwartier, nog korter dan zijn reis naar het hotel blijkbaar. Wel heeft hij mijn wijntje betaald, pluspunt daarvoor. We liepen samen naar de uitgang en namen daar afscheid van elkaar. Ik gaf hem weer een zoen op zijn wang en bedankte hem voor het drankje.”

7. Wat vond je leuk aan hem?

“Zijn uiterlijk was helemaal wat ik voor ogen had. Qua looks was het precies zoals op zijn profiel dus daar was ik heel blij om. Ik vond het een fijne verrassing dat hij het voortouw nam, maar het initiatiefrijke van hem kwam niet naar voren in real life.”

8. Wat vond je minder leuk aan hem?

“Wij lagen qua humor, interesses en levensstijl niet op één lijn. Hij woont op zichzelf buiten Amsterdam en heeft het liefst elke dag rust om zich heen. Ik woon met vriendinnetjes in het drukke Amsterdam en heb het liefst elke avond mensen over de vloer. Vanaf het begin merkte ik al dat we geen match waren, ondanks zijn zenuwen. Daarom had ik het tweede drankje afgeslagen. De volgende keer ga ik voor een actievere date. Dan breekt het ijs vanzelf wel!”

9. Komt er een tweede date?

“Nee, er komt geen tweede date. Ik denk dat hij op zoek is naar het type vrouw die houdt van rust en graag buiten de stad wilt wonen. Dat ben ik niet. Maar niet getreurd, er zijn meer vissen in de zee. Op naar de volgende date!”

Lees ook over de andere dates van Marie:

De Eerste Date #2: ‘Dit gevoel heb ik nog nooit gehad tijdens een afspraakje!’

De Eerste Date #3: ‘Ik wist gelijk: met hem wil ik weer op date!’

 

Daten via Lexa.nl

Op zoek naar een nieuwe partner of gewoon gezellig contact? Bij Lexa.nl zit je goed! De datingservice bestaat al ruim 14 jaar en heeft daarom veruit de meeste leden. Lexa biedt meer dan alleen online contact. Er worden ook leuke events en borrels georganiseerd waar jij kennis kunt maken met singles. Een leuke, ongedwongen manier om andere singles te ontmoeten. Schrijf je vrijblijvend en gratis in op Lexa.nl en start dating!

sex op de eerste date
Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Lexa.nl.

 

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy