De Eerste Date #2: “Dit gevoel heb ik nog nooit gehad tijdens een afspraakje!”

door Redactie

Daten en nieuwe mensen ontmoeten is fantastisch leuk, maar soms ook fantastisch lastig. Er komen zoveel vragen op je af. Wat trek je aan? Wie betaalt? Geef je elkaar drie zoenen of één, of toch een knuffel? Is er een klik? Komt er een tweede date? In onze nieuwe zesdelige rubriek volg je drie keer de eerste dates van twee meiden. De 25-jarige Marie vertelt deze week over haar tweede date. Alle brandende eerste date-vragen worden gesteld: van het eerste contact tot de belangrijkste vraag… Komt er een tweede date?

Dating paspoort

Naam: Marie
Leeftijd: 25 jaar
Ben je op zoek naar een relatie: Nee, gewoon leuk contact.
Wat zoek je in een man? Lang, blond/donkerblond lang haar, brede schouders en humor.

1. Wat vond je van je vorige date?

“Hij was online heel spontaan: hij stelde gelijk voor om iets te gaan drinken in Amsterdam. In het echt miste er helaas een klik. Ik heb zeker geleerd om elkaar eerst online beter te leren kennen. Voor de tweede date heb ik het anders aanpakt en dat verliep een stuk beter!

2. Hoe verliep het eerste contact?

“Het eerste contact verliep via Lexa.nl. Hij begon het gesprek door te vragen hoe mijn weekend was. Niet een heel spannende openingszin, maar ik had het vermoeden dat ik hem wel eens in een kroeg had ontmoet. We raakten in een leuk gesprek en toen stelde hij voor om iets te doen. Alleen hij liet het date-idee over aan mij. Ik dacht, laat ik een keer iets actiefs voorstellen. Ik was benieuwd hoe hij daarop zou reageren. In plaats van zenuwachtig naar elkaar staren, nippen aan een biertje en aan een bierfiltertje pulken, had ik bedacht om naar de TonTon Club te gaan, een hippe spelletjeshal in het centrum van Amsterdam. Vanuit daar zouden we een kroegentocht doen. Hij vond het gelukkig een topplan en de date was gepland!”

3. Waar hebben jullie afgesproken?

“Hij woonde op de route naar de TonTon Club toe en ik stelde voor om hem op te halen. Ik vind het namelijk verschrikkelijk eng als je elkaar gaat voor het eerst ontmoet op een plek waar je nog nooit bent geweest. Ik ben dan echt een kip zonder kop die over iemand heen kijkt, omdat ik heel chaotisch kan zijn door alle prikkels om mijn heen. Ik was er dus heel blij mee dat ik hem voor zijn huis zou ontmoeten. Daar aangekomen, stuurde ik een bericht dat ik voor zijn deur stond. Een paar minuten – die voelden al een eeuwigheid – later, kwam hij naar buiten. Hij kwam met een grote glimlach op zijn gezicht naar buiten. We gaven elkaar een zoen op de wang en hij pakte zijn fiets. Yes, het ijs was gebroken en we fietsten samen naar de spelletjeshal.”

4. Wat was het eerste dat je dacht toen je ‘m zag?

“Toen hij de deur uit kwam met zijn vrolijke gezicht was ik meteen verkocht. Wat een spontane vent! Ook kwam hij ook meteen heel lief over. Hij had zijn haren goed in de gel en – heel belangrijk – hij had leuke schoenen aan. Hij was wel kleiner dan ik dacht, maar dat mocht de pret niet drukken. Toen ik hem voor het eerst in het echt zag voor zijn huis, dacht ik: ‘ja, jou heb ik inderdaad eerder gezien in de kroeg!’. Maar ik hield mijn lippen stijf op elkaar, want anders zou ik weer de flapuit zijn.”

5. Was er gelijk een klik?

“Ja! Eindelijk had ik meteen een klik. Hij was meteen superspontaan en ik voelde me vrijwel direct op mijn gemak bij hem. Tijdens onze date sloeg hij ook een arm om mij heen en zei hij ook grappige dingen waardoor het ijs snel gebroken was. De date was nog niet eens lang bezig en ik had gelijk al zin om hem voor de tweede keer te zien.”

6. Hoe lang duurde date en wat hebben jullie gedaan?

“We hebben bij de TonTon Club verschillende spelletjes gedaan en tussendoor bestelde hij biertjes voor ons. Ik vond het heerlijk om een keer iets actiefs te doen. De date had gelijk een ongedwongen sfeer. Ik snapte natuurlijk niks van al die spelletjes, dus dat kon hij mij mooi uitleggen. Het was druk in de spelletjeshal dus we moesten ook regelmatig op ons beurt wachten, maar de biertjes tussendoor maakte de avond compleet. We vervolgden de avond met een soort van kroegentocht door het centrum en tijdens het lopen hielden we elkaar vast. Daarna bracht hij mij naar huis en toen hebben we gekust. De date duurde de hele avond en ik kon niet wachten om hem weer te zien. Dit gevoel heb ik nog nooit gehad tijdens een afspraakje!”

7. Wat vond je leuk aan hem?

“Zijn gevatheid en gevoel voor humor. Hij was super lief en we hadden dezelfde interesses. De date verliep soepel en ik had het vertrouwen dat ik hem voor de tweede keer zou zien. Hij was goed gekleed en spontaan. Gelukkig geen el passivo waarbij ik het gesprek moest onderhouden.”

8. Wat vond je minder leuk aan hem?

“Had ik niet! Knap, hè? Alles was leuk aan hem op de eerste date.”

9. Heb je nog contact gehad?

“Jazeker! Direct de volgende dag kreeg ik een berichtje via Lexa.nl binnen dat hij het heel leuk had gehad. Ik heb toen voorgesteld om nog een keer af te spreken. Hij zei gelijk ‘ja’! De volgende keer gaan we niet naar een spelletjeshal, maar pakken we een leuke film in de bios. Ik vond het een geslaagde date en ik zou het iedereen aanraden om iets actiefs te doen in plaats van rustig aan tafel een drankje te drinken. Je leert iemand op die manier veel beter kennen.”

Lees hier over Marie’s eerste date.

Daten via Lexa.nl

Op zoek naar een nieuwe partner of gewoon gezellig contact? Bij Lexa.nl zit je goed! De datingservice bestaat al ruim 14 jaar en heeft daarom veruit de meeste leden. Lexa biedt meer dan alleen online contact. Er worden ook leuke events en borrels georganiseerd waar jij kennis kunt maken met singles. Een leuke, ongedwongen manier om andere singles te ontmoeten. Schrijf je vrijblijvend en gratis in op Lexa.nl en start dating!

Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Lexa.nl.
Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy