De grootste rode vlaggen in relaties die je nooit moet negeren

door Rosanne

Je wordt bijvoorbeeld overspoeld met complimenten, maar die gaan alleen maar over je uiterlijk. Of jullie hebben de grootste lol met elkaar, maar kunnen nooit een serieus gesprek met elkaar hebben. Het zijn dingen die onschuldig lijken, maar het zijn vaak rode vlaggen. Herken jij deze dingen bij jouw lover of crush? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een rode vlag.

rode vlag

Praten

Op het eerste gezicht lijkt je lover geïnteresseerd en heb je het gevoel dat hij naar je luistert. Maar als je er over nadenkt, kom je erachter dat jij ook eigenlijk de enige bent die aan het woord is. Jullie hebben geen echte gesprekken en alles blijft oppervlakkig.

Eenzijdig

Daarnaast komt de interesse eigenlijk alleen maar van jouw kant. Jij vraagt hem of haar alles over het verleden, familiegeschiedenis, hobby’s en dingen die ze hebben meegemaakt, maar je krijgt de vraag eigenlijk nooit terug. Ondertussen weet jij alles over hen, maar blijft het eenrichtingsverkeer.


Complimenten

Hij of zij overspoelt je met complimenten. Een complimentje af en toe is goed voor iedereen. Het geeft je een confidence boost, maar te veel kan ongemeend voelen. Krijg je bijvoorbeeld altijd alleen complimentjes over je uiterlijk en nooit over dingen die je doet of hebt bereikt? Dan kan dat een rode vlag zijn. Daarnaast kan het ook betekenen dat jouw lover jou leuker vindt dan jij hem of haar.

Oordelen

Je merkt dat je partner of crush altijd wel iets negatiefs te zeggen heeft. Vertel jij over je collega’s of vrienden, dan heeft hij of zij altijd wel een oordeel klaar. Er is veel negativiteit in jullie relatie en door al het oordelen merk je dat je niet helemaal jezelf kunt zijn.


Controle

Het lijkt misschien lief en onschuldig als jouw lover je vaak appt of belt om te vragen wat je doet en waar je mee bezig bent. Iemand die je negeert of nooit vraagt hoe het met je is, is ook niet chill. Maar je continu checken is eigenlijk ook niet fijn. Je hebt geen momentje voor jezelf en als je niet meteen reageert raakt hij of zij van slag. Dan heb je waarschijnlijk te maken met een controlerend en manipulatief persoon. Geen goed teken dus.

Hij/zij bepaalt

Zijn jullie plannen aan het maken voor het avondeten of waar jullie naar toe gaan op vakantie? Je partner bepaalt. Natuurlijk is het leuk om een keer meegenomen te worden zonder dat je ook maar iets hoeft te regelen. Een date night die tot in de puntjes is geregeld, we love it! Maar als je erover nadenkt, mag jij eigenlijk nooit iets bepalen. In eerste instantie lijkt het leuk, maar eigenlijk een dikke vette rode vlag.

Alleen maar lachen

Jullie kunnen samen lachen. Wat heerlijk is, want iemand die dezelfde humor heeft is gewoon super fijn. Maar eigenlijk is alles een grapje en kunnen jullie nooit een serieus gesprek hebben.


Plagen

Zoals ik al zei is het heerlijk als jullie dezelfde humor hebben en samen kunnen lachen. Jullie maken grapjes en plagen elkaar regelmatig, maar er is een verschil tussen plagen en belachelijk maken. Wat eigenlijk best vaak gebeurt als je erover nadenkt. Red flag alert!

Afzeggen

Jullie hebben afgesproken om een dagje naar de dierentuin te gaan of samen een dag te chillen, maar hij zegt op het laatste moment af. Er kan natuurlijk altijd iets tussenkomen waar je niks aan kunt doen, maar jouw lover zegt wel heel vaak af. Plannen worden niet nagekomen en jij bent daar altijd de dupe van.


Ruzie

Ruzies horen er nou eenmaal bij. Het is ook saai om het altijd maar met elkaar eens te zijn en een stevige discussie of ruzie kan jullie relatie versterken. Maar jullie conflicten worden niet opgelost. Jullie blijven er in hangen en het wordt niet uitgepraat.

rode vlag

Jaloezie

Naast controle is jaloezie ook een rode vlag. Een beetje jaloezie kan geen kwaad, dat is menselijk. Maar vertrouwt jouw partner jou niet als je een dagje op stap gaat met je vriendinnen? Of merk je dat hij je altijd in de gaten houdt waar en met wie je bent? Vertrouwen is de basis van een gezonde relatie en zonder dat is er geen stabiele basis.

Misbruik

Of het nou fysiek of mentaal is, misbruik is nooit goed. In een gezonde relatie moedig je elkaar aan en ben je er voor elkaar als de ander steun nodig heeft. Jullie zijn gelijkwaardig aan elkaar en er is liefde en respect. Uit een ongezonde relatie stappen kan soms lastig zijn. Vind je dit moeilijk? Zoek dan hulp!

Nummer één

Je zet jezelf altijd op nummer twee en geeft je partner altijd net wat meer. Je merkt dat je daardoor jezelf een beetje verliest en niet meer goed voor jezelf zorgt. Een gezonde relatie is gelijkwaardig en daar hoort geven en nemen bij.

Communicatie

Je hebt het sowieso al honderd keer gehoord, maar communicatie is key. Is er geen of slechte communicatie? En verandert dat niet nadat heb je het aangekaart? Een relatie is leuk, maar soms ook hard werken en je moet er samen tijd en energie insteken. Wil je lover geen moeite stoppen in het verbeteren van jullie communicatie? Dan is dat waarschijnlijk een rode vlag.

Meer over ongezonde relaties

Het verschil tussen gezonde en ongezonde jaloezie in een relatie

Signalen dat je gevangen zit in je relatie

Waarom voelen we ons aangetrokken tot toxic relaties?

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy