Esther zoekt ware liefde #1: Vaarwel vrijgezellenleven

door Esther

Al bijna een jaar schrijf ik hier op LotteLust over mijn bewogen 'liefdesleven'. Avontuurtjes, onenightstands, affaires, verboden liefdes: het kwam allemaal aan bod. Jullie hebben meegelezen over de spanning en sensatie, de hoogte- en dieptepunten, de blunders en de succesverhalen en ik hoop dat jullie er net als ik van genoten hebben.

Winter bae is coming

Wees niet bang, dit is geen afscheid maar het is wel tijd voor iets nieuws. Het is alweer aardig koud aan het worden en plotseling heb ik het gevoel dat ik wel wat extra liefde en warmte kan gebruiken. Een tijdje geleden vertelde ik daarom aan de LotteLust-redactie dat ik dit jaar wel op zoek wil gaan naar een winter bae waarop ik het advies kreeg om me aan te melden bij een datingsite die gericht is op serieuze relaties in plaats van al die apps waar iedereen eigenlijk alleen maar snelle sex wil.

Lexa nodigde me uiteindelijk uit om het grote datingavontuur aan te gaan. Ze legden me uit dat hun platform, in tegenstelling tot apps die ik eerder veel gebruikt heb, gericht is op serieuzere dates, lange relaties en het vinden van je soulmate. Ondanks dat ik altijd geroepen heb ik dat ik simpelweg geen relatietype ben, krijg ik de laatste tijd steeds meer het gevoel dat ik me er gewoon nooit echt voor heb opengesteld. Hoogste tijd dus om er eindelijk eens een keer echt voor te gaan en dus maakte ik een profiel aan.

Es op een presenteerblaadje

Ik ben razend benieuwd wie en wat ik allemaal ga tegenkomen op Lexa en ga direct aan de slag met het invullen van mijn profiel. Op je profiel is er ruimte voor een eigen tekst en foto’s zoals ik gewend ben van andere datingservices waar ik eerder weleens gebruik van heb gemaakt. Ook kun je een reeks vragen beantwoorden om je profiel zo heel gemakkelijk uit te breiden. Je kunt details over je uiterlijk aangeven, maar ook hobby’s aanvinken of slechte eigenschappen benoemen. Op je Lexa-profiel gaat het niet alleen over wie jij bent maar ook over wat je zoekt. Ik besluit aan te geven dat ik opensta voor een relatie met een man tussen de 24 en 34 jaar die langer is dan 1,85m. Ik wil niet direct afschrikken door een uitgebreide checklist in te vullen, maar als ik echt met iemand ga daten vind ik dat wel twee belangrijke criteria.

Vol goede moed zet ik de laatste puntjes op de i en sla mijn profiel op. Ik denk aan wat een vriendin laatst tegen me zei: “Er hoeft maar één goede tussen te zitten om samen nog lang en gelukkig te kunnen leven.” Destijds vond ik het een beetje een zweverige opmerking, maar inmiddels snap ik wel wat ze bedoelt. Ik ben vooral heel benieuwd of ik die ene goede dan ook zal vinden op Lexa.

De eerste mannen

Zodra mijn profiel de lucht in is, zie ik meldingen binnenstromen van mannen die mijn profiel bekijken. Uit nieuwsgierigheid gluur ik snel op de profielen van de geïnteresseerde mannen en het valt me op dat de grote meerderheid een vrij compleet profiel heeft. Je hebt hierdoor meteen meer informatie en kan zo beter bepalen of het zin heeft om iemand een bericht te sturen. Gezien ik zelf 1,90m ben, schrijf ik bijvoorbeeld niet snel een bericht naar iemand als ik op zijn profiel zie dat hij maar 1,75m lang is. Ook de mannen hebben ingevuld wat voor vrouw ze zoeken, of ze op zoek zijn naar iets serieus en wat hun hobby’s zijn. Je ziet zo gemakkelijk of jij in iemands plaatje past.

Bij het openen van de eerste berichten merk ik dat Lexa hier een heel fijn systeem voor heeft. Je hoeft geen match te zijn om iemand een bericht te sturen, maar na het ontvangen van een eerste bericht kun je het gesprek als het ware accepteren of afwijzen. Zo krijg je wel de kans om jezelf even voor te stellen, maar kan je als ontvanger ook makkelijk aangeven als je geen interesse hebt.

Serieuze matches

Gezien ik nu wat kritischer op zoek ben en je via Lexa heel gemakkelijk gesprekken accepteert of delete, voer ik niet meer elke dag vergelijkbare, saaie, voorspelbare gesprekken. Ik merk ook snel dat de mannen heel open vertellen over wat ze zoeken. De meeste laten snel weten dat ze op zoek zijn naar een serieuze relatie, de toekomstige moeder van hun kinderen of iemand om aan zijn ouders voor te stellen. De meeste members met wie ik chat reageren snel, stellen vragen en sturen uitgebreide berichten in plaats van de korte, ongeïnteresseerde antwoorden die ik op andere apps vaak kreeg. Het is heel duidelijk dat de members van Lexa meer moeite steken in de chat en het vinden van een leuke date dan wat ik gewend ben van de mannen op andere apps.

Drie potentiële dates

Ik raak onder andere aan de praat met Bas. Uit zijn profiel maak ik op dat hij – net als ik -in de horeca werkt. Hij is complimenteus, geïnteresseerd en beleefd. Als ik hem vraag waar hij precies werkt, vertelt hij uitgebreid en trots dat hij chef is. Op zijn beurt vraagt hij naar mijn studie en tussendoor maken we wat grappen. Ik merk de laatste tijd dat het soms lastig kan zijn om vrienden en familie veel te zien doordat ik vaak ‘s avonds werk. In een relatie zou dit natuurlijk ook een probleem kunnen worden. Het is zo'n zonde als je door verschillende werktijden langs elkaar heen leeft. Met Bas zou ik me hier gelukkig geen zorgen om hoeven maken, gezien hij vergelijkbare uren werkt als ik. Ik merk dat ik dit wel een fijn idee vind en dat Bas hiermee direct punten scoort. Lijkt me heerlijk om na werk samen op de bank neer te ploffen en ‘s ochtends lekker uit te slapen omdat we toch allebei pas ‘s middags weer aan de bak moeten. Als hij, als ware chef, dan ook nog eens ontbijt op bed zou verzorgen, komt hij aardig in de buurt van de ideale vent.

Naast Bas, klets ik ook wat met Hugo. Hij vraagt al vrij snel of ik wil afspreken om elkaar zo beter te leren kennen. Op zich ben ik het wel met hem eens dat je elkaar uiteindelijk echt pas leert kennen als je elkaar in real-life ziet, maar ik houd een eerste date toch eventjes af. Ik wil eerst nog wat meer over hem te weten komen voor we elkaar in de ogen zullen kijken. Ons gesprek loopt moeiteloos en voor ik het weet lig ik alweer een uur berichtjes over en weer te sturen. We babbelen over werk, mijn studie, restaurants in Amsterdam, cocktails en onze meest memorabele vakanties. Ik kom erachter dat Hugo mijn passie voor goed eten deelt en net als ik niet zou kunnen kiezen tussen heerlijk thuis koken of bij een goed restaurant gaat eten. Ik zie al helemaal voor me hoe we na een geslaagde eerste date, een vervolgdate bij mij thuis zouden kunnen plannen om samen te koken. Couples that cook together stay together, toch?

Ook Robbert stuurt me berichtjes die ik graag beantwoord. Hij blijkt recentelijk van Zuid-Afrika naar Amsterdam te zijn verhuisd. Terwijl hij daar woonde en werkte, leefde hij een redelijk wild leven maar wil nu hij hier is, het liefst iets serieus beginnen. We babbelen moeiteloos over van alles en nog wat en ik heb het idee dat ik Robbert snel goed leer kennen. Ik weet dat het iets is waar ik me niet druk over zou moeten maken en dat meer ervaring voor sommigen juist een dikke, vette pré is maar soms denk ik dat ik een best wilde periode achter de rug heb – veel cocktails, scharrels en sex – en dat mannen daar niet altijd even blij mee zijn. Van Robbert weet ik dat hijzelf ook het één en ander uitgespookt heeft en dat hij erg open minded is en ik me bij hem totaal niet druk hoef te maken over suffe vooroordelen en scheve standaarden.

Op naar de eerste afspraakjes!

De leuke, interessante gesprekken die ik tot nu toe heb, maken me alleen maar enthousiaster over Lexa en mijn grootsche datingavontuur. Ik ben echt ontzettend nieuwsgierig hoe dit allemaal uit gaat pakken en kan niet wachten om binnenkort op de eerste date(s) te gaan! Ik hoop natuurlijk dat het in één keer raak is maar ben niet van plan om de moed snel op te geven. Always look on the bright side of life: als je date teleurstellend is, dan heb je toch een goed verhaal.

Zoals je merkt ben ik tot dusver erg enthousiast over Lexa. Het verschil met de welbekende apps is dat de insteek van de gebruikers heel anders is, je meer informatie over iemand kan zien op zijn profiel en dat er veel gechat wordt om een poging te doen iemand hierdoor goed te leren kennen. De gesprekken die ik momenteel voer zijn redelijk veelbelovend dus ik ben erg benieuwd hoe het zal lopen en of ik binnenkort al op date wil gaan. Wat er ook gebeurt… ik houd jullie op de hoogte!

Over twee weken verschijnt deel 2 van 'Esther zoekt ware liefde'.

Beeld: Unsplash

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lexa.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy