Wist jij dat deze 10 celebrities queer zijn?

door Luna

Bij het lezen van deze titel denk je misschien: waarom maakt het uit als iemand queer is? Nou, wat ik gemist heb in mijn leven is het gevoel dat ik niet de enige queer ben. Daarom heb ik voor jou 10 queer celebrities op een rijtje gezet die voor mij een inspiratiebron zijn. Misschien kan jij je er ook aan optrekken!

1. Cara Delevigne

Cara Delevigne, bekend als Engelse Model, actrice en zangeres- identificeert zichzelf als panseksueel.

Delevigne heeft sinds haar 18e al relaties met vrouwen. Zo heeft ze van 2018-2020 ook een relatie gehad met Ashley Benson (bekend van Pretty Little Liars)! Recent vertelde Cara dat ze zeker denkt te weten dat ze panseksueel is, dat houdt in dat ze zich aangetrokken voelt tot alle genders. Ze zegt: “Het maakt niet uit hoe iemand zich identificeert, ik word verliefd op de persoon.”

Momenteel lijkt Cara single door het leven te gaan.

Celebrities

2. Matt Bomer

Matt Bomer, bekend van zijn Golden Globe winning performance in ‘The Normal Heart’, series als ‘Chuck’, ‘White Collar’, ‘American Horror Story’, zijn rol als Ken in de ‘Magic Mike’ films en ‘The Sinner’- identificeert zich als homoseksueel.

Bomer kwam in februari 2012 publiekelijk uit voor zijn homoseksualiteit. Hij en zijn man, Simon Halls hebben drie zonen: Christopher, Henry en Walker.

Celebrities

3. Gillian Anderson

Grote kans dat je Gillian vooral kent door haar rol als Jean, de moeder van Otis, in Sex Education. Ze identificeert zichzelf- voor zover wij weten- sinds 2012 als biseksueel.

Gillian heeft in het verleden relaties gehad met vrouwen en is twee keer getrouwd geweest met een man. Uit haar tweede huwelijk is haar dochter Piper geboren. Anderson vertelde recent dat ze niet uitsluit om in de toekomst weer met een vrouw te zijn. “Eerder ben ik ook met een vrouw geweest en ik sluit niet uit dat het weer gebeurt. Een relatie gaat voor mij over het houden van iemand, gender is voor mij onbelangrijk.”

Gillian lijkt momenteel vrijgezel.

Celebrities

4. Adelaide Kane

Adelaide Kane, bekend van haar acteerwerk in ‘Teen wolf’ en ‘Reign’- identificeert zich als biseksueel.

In februari- op Valentijnsdag- dit jaar kwam Adelaide uit de kast als biseksueel. Dit deed ze met een Tiktok-filmpje waarin ze vertelde dat ze het spannend vond om het te vertellen- terwijl veel mensen om haar heen al vermoedens had.

Adelaide heeft momenteel een relatie met het welbekende Nederlandse model Marthe Woertman.

Celebrities

5. Amy Winehouse

Amy Winehouse, wie kent haar niet? Over deze wereldster komt steeds meer opduiken uit het verleden.

Catriona Gourlay was een van de beste vriendinnen van Amy. In de nieuwe documentaire ‘Reclaiming Amy’ vertelt te zover hun “speciale verhouding”. Ze hebben hun speciale verhouding nooit een officiële naam gegeven. Toch schijnt hun relatie Winehouse verward te hebben. Ze vroeg zich af ‘wat het haar maakte’. Niet meer dan zichzelf, vinden wij.

Celebrities

6. Lil Nas X

Lil Nas X- rapper, zanger en singersongwriter. Als je hem nog niet kende ken je hem hoogstwaarschijnlijk van zijn album ‘Montero’.

Lil Nas X is trots homoseksueel, dat laat hij graag zien in zijn videoclips. Maar dit wordt soms helaas ook negatief opgevangen. Zo was conservatief-christelijk Amerika in shock door de ‘satanische’ videoclip van Lil Nas X, waarin hij de duivel een lapdance geeft. Maar ondanks de kritiek die hij krijgt, is hij voor iedere queer persoon een held.

Celebrities

7. Demi Lovato

Demi Lovato, bekend als zangeres en actrice kwam uit de kast als ‘panseksueel’ en ‘non-binair’.

Dit jaar in maart deelde Lovato tijdens een podcastopname dat die panseksueel is. Vervolgens kwam die in mei uit de kast als ‘non-binair’ en veranderde daarmee hen pronouns naar ‘they/them’. Daarmee is die een voorbeeld voor veel queer jongeren.

Of Demi momenteel aan het daten is, is niet bekend.

Celebrities

8. Willow Smith

Willow Smith, is bekend als: zangeres, rapper, actrice en singer-songwriter. Ze kwam ervoor uit dat ze zichzelf in de toekomst wel in een poly-relatie ziet.

Een tijdje geleden vertelde Willow in haar talkshow Red Table Talk dat ze van mannen en vrouwen houdt. Ook vertelde ze dat ze zichzelf in de toekomst wel in een relatie ziet met meerdere personen tegelijk. Oftewel met een man én een vrouw- omdat ze zich tot beide genders evenveel aangetrokken voelt.

Haar romantische relaties houdt Willow liever privé.

Celebrities

9. Paris Jackson

Paris Jackson, bekend als: model, actrice, zangeres en dochter van Michael Jackson. Gender is voor haar niet belangrijk.

Paris is open over haar seksualiteit. Zo heeft relaties gehad met zowel mannen als vrouwen en alles wat daartussenin zit. “Het maakt niet uit wat er in je broek zit, het gaat om wie je bent als persoon.”

Er gaan roddels rond dat Paris Jackson aan het daten is met Cara Delevigne. Ze hebben matching tattoos en verschijnen samen op diverse gelegenheden. Maar er is niets officieels over bekend.

Celebrities

10. Billie Joe Armstrong

Billie Joe Armstrong is de zanger, gitarist en frontman van de punkrockband Green Day. Hij identificeert zichzelf als biseksueel.

Billie komt er in een interview met ‘The Advocate’ in 1995 voor uit dat hij zich tot zowel mannen- als vrouwen aangetrokken voelt. “Ik ben altijd al biseksueel geweest. Het is iets waar ik altijd al geïnteresseerd in ben. Ik denk dat mensen biseksueel geboren zijn, het is gewoon dat onze ouders en de maatschappij ons een andere richting op duwen. Hierdoor denken wij dat het geen mogelijkheid is om voor andere dingen open te staan. Het is een taboe. Er is in ons hoofd gegrift dat het ‘iets slechts’ is, terwijl dat helemaal niet zo is. Terwijl het juist een heel mooi iets is.”

Het nummer ‘Coming clean’ van Greenday gaat over Armstrong zijn biseksualiteit. Inmiddels is Billie al bijna 31 jaar getrouwd met Adrienne Armstrong.

Celebrities

Ken je nog meer queer celebrities waarvan wij echt moeten weten? Laat het vooral weten in een comment!

Meer queer content:

Hebben jullie ook echte sex?

Negatieve opmerkingen over je geaardheid- hoe ga je ermee om?

Train je gaydar

Bronnen: Bi.org/ Bi.org, Goodmorningamerica, teenvogue, Distractify, Volkskrant, Mamamia, Cosmopolitan, Variety

Beeld: Giphy/ AtelierLuSt.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy