Single in the City: Dit is Saar

door Saar

Saar is een 28-jarige millennial die vrijwillig solo door het leven gaat in Amsterdam. Elke maandag schrijft ze met enthousiasme over de hilarische, gênante, herkenbare dilemma’s én fenomenen die ze meemaakt op het gebied van mannen.

“‘Vrijgezel’ (verouderd vrijer), oftewel single, is de benaming voor iemand die niet gehuwd is (vrij), geen relatie heeft, niet samenwoont, en geen weduwe of weduwnaar is.”

Anno 2018 klinkt het wel heel vreemd: ‘vrijgezel zijn’ ofwel een ‘verouderd vrijer’. Alsof er een houdbaarheidsdatum op mijn jeugd is gestempeld. Ik hou het toch liever op ‘single’ of ‘solo door het leven gaan’. Geen gezeik met ‘wij komen er zo aan’, ‘wij zijn zwanger’ of ‘we vinden het leuk als jullie ook op ons feest komen’, maar gewoon ‘ik’. Lekker individualistisch, egoïstisch of hoe je het ook wil noemen. Ik ben Saar, alleen afhankelijk van me, myself and I en… op zijn tijd natuurlijk van mijn vrienden, familie en collega’s om me heen…

Ik ben 28 jaar en woon in Amsterdam, in de turbulente tijd waarin er een vrouwenoverschot bestaat in onze hoofdstad. Sowieso is er hier een overschot aan mensen. Hallo 870.000 inwoners en fietsfiles voor het stoplicht. De Amsterdamse ‘vrijgezelle’ inwoners tussen de 23-33 (hoeveel zijn dat er?) zijn doorgaans overdag te vinden op een werkplek of een studiezaal. Ikzelf ben 40 uur per week te vinden in een kantoorjungle die wordt gedomineerd door testosteron en blote tieten grappen. Ik vind het heerlijk, maar kijk toch altijd onwijs uit naar het einde van de werkdag, waar ik een wijntje kan drinken met vrienden of lekker in de lampen kan hangen in het weekend.

Is dat raar voor een 28-jarige vrouw? Geregeld krijg ik in de opmerking (lees: buiten de ring) dat de biologische klok begint te tikken en ik me moet gaan gedragen naar mijn leeftijd. Want ‘als ik blijf flierefluiten kom ik nooit een leuke vent tegen’. Welkom in de eeuwige discussies waar je als millennial ‘volgens het boekje’ aan moet voldoen om een beschaafd leven te leiden als moderne vrouw.

Wie af en toe ook buiten de lijntjes kleurt, kan zich het bovenstaande vast maar al te goed voorstellen. En yes, ook als je buitengewoon geïnteresseerd bent in het single bestaan in Amsterdam, zal ik je vanaf nu elke maandag bij LotteLust meenemen met dilemma’s of fenomenen waar je als single in the city mee te maken krijgt! Denk aan hokkende vrienden, wie wordt je +1 op de bruiloft van je studiegenoot, het klassieke slapen-we-bij-jou-of-bij-mij-dilemma, werkflings, de ‘andere’ vrouw zijn en alle verleidingen in de stad.

 

Meer over single zijn:

Dit vinden mannen en vrouwen de voordelen van single zijn

Vrouwen zijn gelukkiger single dan mannen

Single en sex: tijd om die vajayjay af te stoffen

Beeld: Tumblr

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy