Dit is wat jouw seksdroom precies betekent

door Phlox

Seks met een celebrity, je ex of iemand waar jij je normaal gesproken totaal niet aangetrokken tot zou voelen… We worden allemaal weleens wakker met de meest random seksdroom in ons geheugen. Superverwarrend natuurlijk! Ben jij benieuwd wat jouw seksdroom nou precies betekent? Stay tuned!

Seksdromen

Elke nacht doorloopt je brein vijf REM-periodes, waardoor je vaak meerdere dromen in een nacht beleeft en je er toch geen eentje echt kan herinneren (of alleen de laatste droom van die nacht). Toch heb je af en toe nét die ene sexy droom die zo bizar is dat je er ook de volgende dag nog flink mee bezig bent…

De meeste seksdromen hebben geen diepere betekenis, maar soms zit er wel een onderliggende reden achter.

Kinky

Heb je een net wat heftigere seksdroom gehad waarvan je niet weet wat je ermee moet? No worries, want dromen over dingen zoals SM / BDSM is helemaal niet zo vreemd als je misschien denkt!

Het kan meerdere betekenissen hebben. Heb je in de droom een dominante rol? Dan zou dat een teken kunnen zijn dat je ook in het echte leven behoefte hebt om de touwtjes in handen te hebben. Als jij juist degene bent die gedomineerd wordt, zou dat kunnen betekenen dat je meer spanning wil en je seksleven dus wel een boost kan gebruiken. Maar dat gezegd hebbende; het beleven van een kinky droom wil niet zeggen dat je drastisch het roer moet omgooien- soms is een droom gewoon een droom!


Vreemdgaan

Wakker worden na een steamy droom over iemand anders dan je partner kan behoorlijk schrikken zijn (of zelfs voor een schuldgevoel zorgen). Gelukkig is dat nergens voor nodig, want dromen over vreemdgaan betekent niet meteen dat je dat ook écht wil doen. Sterker nog: dit heeft bijna iedereen weleens gehad!

Je bent daar dus zeker niet alleen in en het is ook niet iets om je zorgen om te maken, we zijn tenslotte allemaal mensen en het is bijna niet realistisch om ook nog in je dromen ‘loyaal’ aan één persoon te blijven. Wel kan het erop wijzen dat je je misschien ondergewaardeerd voelt in de relatie, of behoefte hebt aan meer bevestiging van de ander.

Een bekende

De meest voorkomende starring actors in onze dromen zijn vaak mensen waar we in het dagelijkse leven al geregeld mee omgaan- en seksdromen zijn daar (helaas?) geen uitzondering in! Toch zegt die ene seksdroom over je collega, vriendin of studiegenoot ook weer niet zoveel als je misschien zou denken. Het is gewoon de manier waarop onze hersenen verwerken wat we die dag, week of maand hebben meegemaakt en is waarschijnlijk geen weerspiegeling van je ‘echte gevoelens’. Geen stress dus!


Seks met je ex

Dromen over een nachtelijk avontuur met je ex is zeker niet iets raars (het is tenslotte ook de reality geweest)! Wel kan het mega irritant zijn, vooral als je juist aan het proberen bent om over diegene heen te komen. Gelukkig wil een seksdroom over je ex niet meteen zeggen dat je hem of haar terug wil. Wél kan het betekenen dat je de break-up misschien nog niet helemaal hebt verwerkt of behoefte hebt aan iets dat vertrouwd voelt. Sta je deep down toch wel open voor een (eenmalige) herhaling met die persoon? Doe het slim en onthoud de do’s en don’ts voor seks met je ex.

Een celebrity of idool

Heb je een uitgesproken bewondering of aantrekkingskracht voor een celebrity en verschijnen ze ook nog eens in je seksdromen? Daar is eigenlijk een heel simpele verklaring voor: je bent een beetje obsessed met die persoon. Als je vaak en intensief met iets of iemand bezig bent is het logisch dat ze ook in je dromen gaan verschijnen. Dat is op zich niks om je druk over te maken, want het hebben van een ‘celebrity crush’ is niet voor niks zo’n bekend fenomeen- we’ve all got them!


Meer over:

Zo stop je een friends with benefits-relatie zonder drama

Dit is hoe mindfulness je seksleven kan verbeteren

Signalen om niet aan een open relatie te beginnen

Beeld: Unsplash / Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy