Sex met je ex: de do’s en don’ts

door Lotte

Sex met je ex. Dat is altijd een slecht idee, dat weet toch iedereen? Toch blijkt uit recent onderzoek dat niet iedereen zijn eigen advies opvolgt. Driekwart van de mensen heeft het wel eens gedaan met een oude geliefde. Shock: 55 procent daarvan was een vrouw!

Waarom doen toch veel mensen het met hun ex? Bijvoorbeeld omdat het godsgruwelijk lekkere sex was, omdat ze de intimiteit missen of om oude herinneringen op te halen.

Relatie-experts (en al je vriendinnen) raden ex-sex af, maar als je het toch gaat doen… Houd je dan aan deze do’s en vermijd deze don’ts!

 

Do’s bij sex met je ex

Vraag naar zijn verwachtingen

Bij ex-sex moet je goed weten waar je staat. Waar doen jullie het voor? Als het alleen draait om de sex, dan moet het daar ook bij blijven. Wees eerlijk over jouw intenties en zorg dat je die van hem weet.

Doe het veilig

Als jullie een lange relatie hadden, gebruikten jullie waarschijnlijk geen condooms. Aangezien jullie nu beiden single zijn en hij het misschien ook met een ander doet/heeft gedaan, kun je beter wel rubbertjes in huis halen. Je gezondheid riskeren in een wip niet waard.

Onthoud waarom jullie uit elkaar zijn

Je wil geen herhaling van nare gebeurtenissen. Vertel jezelf regelmatig opnieuw waarom jullie relatie niet werkte.

 

Don’ts bij sex met je ex

Terugvallen in oude communicatie patronen

Naar bed gaan met je oude geliefde in communicatie met regelmatig bellen en Whatsappen is een killer combinatie. Ook als hij weer bij je terug wil, moet je duidelijk maken dat dat niet gaat gebeuren.

Praat niet over het verleden

Als je het met elkaar doet, kan je natuurlijk niet helemaal níks meer zeggen. Breng in ieder geval geen pijnlijke dingen uit het verleden naar boven. Daar komt alleen maar ruzie en ellende van.

Jezelf naar beneden praten

Speel geen onderdanige rol. Verontschuldig je niet voor je gemismatchte ondergoed of dat je een beetje bent aangekomen.

Opscheppen over je nieuwe avontuurtjes

Het is natuurlijk verleidelijk om te vertellen hoe gewild je nu bent, maar niemand wil dat horen als je op het punt staat te sexen.

Verwachten dat hij contact opneemt

Ga er niet vanuit dat hij achteraf gelijk contact met je opneemt. Of dit nu een eenmalige deal was of niet. Remember: dit gaat niet leiden tot ‘iets’ van lange termijn.

 

Meer over break-ups:

– Gespierde mannen zijn slechtere vriendjes?

– Kun je aan een gebroken hart sterven?

– Zo vermijd je een awkward onenight stand

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy