By 

Waarom veel mannen meteen knock-out gaan na de daad


Iedere keer is het weer raak: je vriendlief valt direct in slaap na een geslaagd potje sex. Net nu jij zin had om nog even te spoonen… Zucht! Voor je hem meedogenloos wakker schudt, willen wij je er graag vertellen dat zijn schoonheidsslaapje na jullie avontuur niets te maken heeft met het gevoel van ‘voldoening’. Na het lezen van dit artikel dek je hem in het vervolg zelfs lief toe!

Slaapverwekkende stofjes

Wanneer een man klaarkomt, ontstaat er een heftige reactie in de hersenen. Hierbij komen drie stofjes vrij: prolactine, vasopressine en melatonine. Deze stofjes kunnen worden bestempeld als pure slaaphormonen die werken als een sterk en natuurlijk slaapmiddel. Vooral als hij een intense dag achter de rug heeft, is de kans vrij klein dat hij deze stofjes kan weerstaan. Ook wanneer het er hevig aan toe ging tussen de lakens, is het niet gek dat je vriend meteen wegvalt na zijn climax.

Hoe zit het dan bij vrouwen?

Knuffelen, kletsen en een overvloed aan kusjes… Vrouwen klef na de sex? Hoe komen mannen erbij?! Dat wij niet meteen in dromenland belanden heeft alles te maken met het feit dat wij juist geen slaapverwekkende stofjes aanmaken tijdens het klaarkomen. Sterker nog: wij maken het tegenovergestelde stofje aan genaamd oxytocine. In de volksmond staat dit fenomeen beter bekend als het knuffelhormoon. Aha! Alles valt nu op z’n plek, nietwaar?!

Anti-middel?

Helaas zijn de bovengenoemde slaapverwekkende stofjes niet tegen te houden bij het mannelijk geslacht. Er zit niets anders op voor ons dan dit te slikken (no pun intended). Zit je niet te wachten op een snurkende vent naast je, maar neemt je knuffelhormoon sterk toe? Een goed gesprek, een knuffelsessie of een tweede ronde is wellicht haalbaar. Neem voortaan de touwtjes in handen en beoefen een perfecte girl on top, zodat je lover wat extra energie bewaard. Zet een kopje koffie na de daad of stap samen onder een verfrissende douche.

Willen deze ‘huismiddeltjes’ niet baten? Kruip dan lekker tegen je slapende man aan. Slapend zijn ‘ze’ ten slotte het schattigst en zo kom jij enigszins aan je knuffeltijd toe!

 

Meer over mannen versus vrouwen:

Waarom vrouwen sneller verliefd worden na de sex dan mannen

Vrouwen zijn gelukkiger single dan mannen

Samen porna kijken? 8 vrouwen en mannen delen hun mening

Beeld: Pinterest 
Chiara
About me

Opgegroeid in de modernste stad van Nederland, fashionista in hart en nieren, niet vies van een Cosmopolitan (of wijntje), een hechte vriendinnengroep, een voorliefde voor schrijven, (vooral over haar liefdeservaringen), een tikkeltje nieuwsgierig, reuze open minded en above all een hopeloze romanticus. Kortom: de Rotterdamse Carrie Bradshaw. Inclusief 'Mr. Big' die keer op keer opduikt in haar leven.

YOU MIGHT ALSO LIKE

aftermovie kom je ook
Aftermovie: boekpresentatie van ‘Kom je ook?’
February 22, 2019
solosex geweldig-
10 redenen waarom solosex geweldig is
February 13, 2019
Wat kan ik doen tegen een pijnlijk orgasme? – VrijVraag #32
February 09, 2019
standjes g-spot stimuleren
De 4 lekkerste standjes om je G-spot te stimuleren
February 04, 2019
kom je ook lottelust artikel
GROOT NIEUWS! LotteLust brengt haar eerste boek uit (bestel ‘m hier!)
February 01, 2019
wijsheden over sex
28 wijsheden over sex die elke vrouw zou moeten weten
January 22, 2019
perfecte penislengte penis
Feiten over testosteron en mannen die je nog niet wist
December 29, 2018
ik kan geen orgasme krijgen
Het lukt mij niet om een orgasme te krijgen, wat kan ik doen? – VrijVraag #27
December 28, 2018
samen komen tegelijk klaarkomen
Samen komen: 5 tips om tegelijk klaar te komen
December 25, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *