Waarom veel mannen meteen knock-out gaan na de daad

door Chiara

Iedere keer is het weer raak: je vriendlief valt direct in slaap na een geslaagd potje sex. Net nu jij zin had om nog even te spoonen… Zucht! Voor je hem meedogenloos wakker schudt, willen wij je er graag vertellen dat zijn schoonheidsslaapje na jullie avontuur niets te maken heeft met het gevoel van ‘voldoening’. Na het lezen van dit artikel dek je hem in het vervolg zelfs lief toe!

Slaapverwekkende stofjes

Wanneer een man klaarkomt, ontstaat er een heftige reactie in de hersenen. Hierbij komen drie stofjes vrij: prolactine, vasopressine en melatonine. Deze stofjes kunnen worden bestempeld als pure slaaphormonen die werken als een sterk en natuurlijk slaapmiddel. Vooral als hij een intense dag achter de rug heeft, is de kans vrij klein dat hij deze stofjes kan weerstaan. Ook wanneer het er hevig aan toe ging tussen de lakens, is het niet gek dat je vriend meteen wegvalt na zijn climax.

Hoe zit het dan bij vrouwen?

Knuffelen, kletsen en een overvloed aan kusjes… Vrouwen klef na de sex? Hoe komen mannen erbij?! Dat wij niet meteen in dromenland belanden heeft alles te maken met het feit dat wij juist geen slaapverwekkende stofjes aanmaken tijdens het klaarkomen. Sterker nog: wij maken het tegenovergestelde stofje aan genaamd oxytocine. In de volksmond staat dit fenomeen beter bekend als het knuffelhormoon. Aha! Alles valt nu op z’n plek, nietwaar?!

Anti-middel?

Helaas zijn de bovengenoemde slaapverwekkende stofjes niet tegen te houden bij het mannelijk geslacht. Er zit niets anders op voor ons dan dit te slikken (no pun intended). Zit je niet te wachten op een snurkende vent naast je, maar neemt je knuffelhormoon sterk toe? Een goed gesprek, een knuffelsessie of een tweede ronde is wellicht haalbaar. Neem voortaan de touwtjes in handen en beoefen een perfecte girl on top, zodat je lover wat extra energie bewaard. Zet een kopje koffie na de daad of stap samen onder een verfrissende douche.

Willen deze ‘huismiddeltjes’ niet baten? Kruip dan lekker tegen je slapende man aan. Slapend zijn ‘ze’ ten slotte het schattigst en zo kom jij enigszins aan je knuffeltijd toe!

 

Meer over mannen versus vrouwen:

Waarom vrouwen sneller verliefd worden na de sex dan mannen

Vrouwen zijn gelukkiger single dan mannen

Samen porna kijken? 8 vrouwen en mannen delen hun mening

Beeld: Pinterest 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy