By 

Waarom veel mannen meteen knock-out gaan na de daad


Iedere keer is het weer raak: je vriendlief valt direct in slaap na een geslaagd potje sex. Net nu jij zin had om nog even te spoonen… Zucht! Voor je hem meedogenloos wakker schudt, willen wij je er graag vertellen dat zijn schoonheidsslaapje na jullie avontuur niets te maken heeft met het gevoel van ‘voldoening’. Na het lezen van dit artikel dek je hem in het vervolg zelfs lief toe!

Slaapverwekkende stofjes

Wanneer een man klaarkomt, ontstaat er een heftige reactie in de hersenen. Hierbij komen drie stofjes vrij: prolactine, vasopressine en melatonine. Deze stofjes kunnen worden bestempeld als pure slaaphormonen die werken als een sterk en natuurlijk slaapmiddel. Vooral als hij een intense dag achter de rug heeft, is de kans vrij klein dat hij deze stofjes kan weerstaan. Ook wanneer het er hevig aan toe ging tussen de lakens, is het niet gek dat je vriend meteen wegvalt na zijn climax.

Hoe zit het dan bij vrouwen?

Knuffelen, kletsen en een overvloed aan kusjes… Vrouwen klef na de sex? Hoe komen mannen erbij?! Dat wij niet meteen in dromenland belanden heeft alles te maken met het feit dat wij juist geen slaapverwekkende stofjes aanmaken tijdens het klaarkomen. Sterker nog: wij maken het tegenovergestelde stofje aan genaamd oxytocine. In de volksmond staat dit fenomeen beter bekend als het knuffelhormoon. Aha! Alles valt nu op z’n plek, nietwaar?!

Anti-middel?

Helaas zijn de bovengenoemde slaapverwekkende stofjes niet tegen te houden bij het mannelijk geslacht. Er zit niets anders op voor ons dan dit te slikken (no pun intended). Zit je niet te wachten op een snurkende vent naast je, maar neemt je knuffelhormoon sterk toe? Een goed gesprek, een knuffelsessie of een tweede ronde is wellicht haalbaar. Neem voortaan de touwtjes in handen en beoefen een perfecte girl on top, zodat je lover wat extra energie bewaard. Zet een kopje koffie na de daad of stap samen onder een verfrissende douche.

Willen deze ‘huismiddeltjes’ niet baten? Kruip dan lekker tegen je slapende man aan. Slapend zijn ‘ze’ ten slotte het schattigst en zo kom jij enigszins aan je knuffeltijd toe!

 

Meer over mannen versus vrouwen:

Waarom vrouwen sneller verliefd worden na de sex dan mannen

Vrouwen zijn gelukkiger single dan mannen

Samen porna kijken? 8 vrouwen en mannen delen hun mening

Beeld: Pinterest 
Chiara
About me

Opgegroeid in de modernste stad van Nederland, fashionista in hart en nieren, niet vies van een Cosmopolitan (of wijntje), een hechte vriendinnengroep, een voorliefde voor schrijven, (vooral over haar liefdeservaringen), een tikkeltje nieuwsgierig, reuze open minded en above all een hopeloze romanticus. Kortom: de Rotterdamse Carrie Bradshaw. Inclusief 'Mr. Big' die keer op keer opduikt in haar leven.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Waarom kom ik sneller klaar tijdens de penetratie, dan tijdens het pijpen – VrijVraag #23
November 02, 2018
sexspieren
Intensere orgasmes? Train je ‘sexspieren’ voor een beter sexleven
October 23, 2018
baarmoederhals orgasme
Alles wat je moet weten over het baarmoedermond orgasme
October 14, 2018
cat-standje
Bye missionaris: waarom het CAT-standje véél lekkerder is
October 11, 2018
te snel klaarkomen
Mijn vriend komt binnen enkele seconden klaar, wat kan hij hier aan doen? – VrijVraag #17
September 21, 2018
standjes g-spot stimuleren
De 4 lekkerste standjes om je G-spot te stimuleren
September 20, 2018
vrijvraag-meerdere-keren-klaarkomen-480 (1)
Waarom kan ik meerdere keren achter elkaar klaarkomen en mijn vriend niet? – VrijVraag #14
August 31, 2018
squirten
Ik wil graag squirten, wat is het precies en hoe doe ik het? – VrijVraag #13
August 24, 2018
Zumio-hoofdbeeld
Review: 3 vrouwen testen de krachtige Zumio Spiro-tip vibrator
July 21, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *