Hoe kun je klaarkomen door penetratie? – VrijVraag #76

door Marjolein

Thank God it’s Friday. Dat betekent: een nieuwe VrijVraag! In deze rubriek beantwoordt seksuologe Marjolein al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen. In dit artikel vertelt Marjolein alles over klaarkomen door penetratie.

Hoe kun je klaarkomen door penetratie? Het lukt mij niet! Heb je tips? – Tirza (20)

Vaginaal orgasme

Laat me je eerst geruststellen. Of ik barst wellicht de bubbel. Slechts 10 tot 20 procent van de vrouwen zegt dat het hen lukt om een orgasme middels alleen penetratie te ervaren, ook wel vaak ‘vaginaal orgasme’ genoemd. Dan is het nog steeds onduidelijk of dit nu echt alleen door penetratie komt of dat dit mede door de algehele seksuele opwinding en (het inwendige deel van) de clitoris komt. De clitoris bevindt zich namelijk niet alleen aan de buitenkant, ‘het knopje’, zoals vele mensen denken. Maar de achterkant van de clitoris kun je via de vagina stimuleren (G-spot) en dat kan bij sommige middels genoeg opwinding en penetratie van vingers, penis of speeltjes.

clitoris penetratie
Illustratie uit boek Kom je ook?

Het G-spotorgasme

De G-spot bevindt zich zo een 3 à 5 cm in de vagina. Daarnaast heeft de clitoris ook zenuwuitlopers en zwellichamen die zich in het gebied bevinden en die gevoelig kunnen zijn voor stimulatie, opwinding en het orgasme. Van dijen, venusheuvel tot aan 10 centimeter in de vagina. Je zou wellicht eerder kunnen spreken van een orgasme bereikt met behulp van vaginale penetratie. Een zogenaamd vaginaal orgasme wordt daarentegen qua gevoel wel anders beschreven dan een hoogtepunt waarbij alleen de clitoris aan de buitenkant is gestimuleerd. Vaak intenser of langduriger, maar er zijn er ook die het juist als doffer ervaren.

Je clitoris tijdens opwinding

De grootste kans dat klaarkomen door penetratie lukt is wanneer de zwellichamen van je clitoris maximaal zijn vergroot door seksuele opwinding en deze in het begin van de vagina liggen. Daar zijn de meeste zenuwuiteinden te vinden. Hoe dieper in de vagina hoe minder gevoelig deze wordt voor stimulatie. Het helpt als de zwellichamen meer aan de oppervlakte liggen en deze gevoelig zijn voor stimulatie. Daarnaast kan de dikte van de penis een rol spelen. Bij een dikkere penis is er meer kans dat er druk wordt ervaren bij het gebied bij binnenkomst. Vingers kunnen dan ook gerichter gebruikt worden om het G-spot gebied te stimuleren en zijn ook een vorm van penetratie. Maar vooral dus heel geil en opgewonden zijn, wellicht al op het randje van klaarkomen zitten en dan penetreren verhoogt de kans op ‘klaarkomen door penetratie’.

Check ook ons stappenplan om de G-spot te stimuleren.


Het CAT-standje

Aangezien stimulatie van de clitoris hoogstwaarschijnlijk nodig is om ‘vaginaal’ klaar te komen, of in ieder geval om te zorgen dat er meer opwinding ontstaat en zwellichamen vergroten, is het gekozen standje van belang. Zonder handen? Dan zal dat in feite alleen kunnen bij het CAT-standje. Coital Alignment Technique lijkt op de missionaris, maar daarin plaatst de man (of vrouw met voorbinddildo) zich wat meer omhoog en dichterbij zodat het schaambeen over het clitorale gebied wrijft. Wanneer je ook de handen, mond of speeltjes gebruikt om bij penetratie ‘vaginaal klaar te komen’ hebben jij en je partner natuurlijk veel hoge kansen dat het lukt. Veel vrouwen ervaren bijvoorbeeld tijdens doggy style en tegelijkertijd clitorale stimulatie van buiten een gemengd orgasme waarbij ook nog eens door penetratie de achterkant van de clitoris wordt gestimuleerd. Dus dubbele stimulatie = dubbel genot!

Stel je VrijVraag aan Marjolein!

Meer VrijVragen:

Hoe houd ik het spannend in een lange relatie?

Wat is het verschil tussen vaginaal vocht en vaginale afscheiding?

Heeft elke vrouw een G-spot?

Bron: Kom je ook? / Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy