Heeft elke vrouw een G-spot? – VrijVraag #67

door Marjolein

Thank God it’s Friday. Dat betekent: een nieuwe VrijVraag! In deze rubriek beantwoordt seksuologe Marjolein al jullie brandende vragen over sex, seksualiteit, liefde, lust en alles ertussen. In dit artikel vertelt Marjolein alles over de G-spot.

Heeft elke vrouw een G-spot? – Shirmaine (34)

Iedereen met een clitoris heeft in principe een G-spot. Uiteraard zullen hier anatomische variaties in te vinden zijn. Zoals vrouwen zonder vagina, met een dubbele baarmoeder of mensen met hun hart aan de rechterkant. De G-spot is de achterkant van de inwendige clitoris en zoals lang gedacht niet een apart orgaan in de vagina.

g-spot

Waar zit de G-spot en hoe vind je hem?

G-spot, vernoemd naar de Duitse gynaecoloog Gräfenberg, bevindt zich ongeveer 3 centimeter diep in de vagina. De clitoris bestaat uit de glansclitoris (het uitwendige knopje), de capuchon, de wortel (vlak onder de glans clitoris), bulbi vestibuli en twee grote zwellichamen (crurae van 10 cm) die uitlopen en ook dus een achterkant.

Wanneer een vrouw opgewonden genoeg is wordt de clitoris, doordat de uitlopers zijn verbonden aan het bekken, naar achteren getrokken en verdwijnt de glans (in erectie!) soms onder de capuchon. Door het naar achter trekken kantelt ook de wortel naar achteren en komt deze vlak tegen de voorwand van de vagina te liggen, precies op de plek waar de G-spot zit.

g-spot

Zo vind je de G-spot

Je kunt de G-plek vinden door je of je partners wijsvinger en middelvinger (2 vingerkootjes) in de vagina te brengen wanneer je opgewonden bent. Wanneer er een kom-maar-hier beweging wordt gemaakt (richting de schede) kan de achterkant van de clitoris gestimuleerd worden. Het voelt als een sponsachtig weefsel en heeft een andere structuur dan de rest van de (meestal ribbelige) vaginawand.

De G-spot is niet altijd duidelijk voelbaar. De gevoeligheid, zwelling en grootte variëren van vrouw tot vrouw of van moment tot moment. Bij grote opwinding of bijna tegen het orgasme aan is de grootste kans aanwezig dat deze duidelijker voelbaar is. Tip: je kunt ook een speeltje gebruiken om deze plek te ontdekken.

Lotte schreef eerder een uitgebreid stappenplan voor een G-spot orgasme.

Waarom je G-spot stimuleren?

Het grootste gedeelte van de vrouwen komt alleen klaar wanneer de clitoris bevredigt wordt. Dat kan op drie manieren. Uitwendig, inwendig en als dubbele bonus: beide gebieden tegelijk. Je kunt bijvoorbeeld uitwendig oraal en met inwendig met twee vingers bevredigd worden.

Niet elke vrouw vindt het lekker om gestimuleerd te worden op de G-spot. Het kan heftig of vervelend voelen, zeker met de verkeerde druk. Het is geen knop van een afstandsbediening waar je maar hard genoeg op moet drukken voor reactie. Communiceer daarom goed met elkaar over de gewenste druk. Voor andere vrouwen is het stimuleren van dit gebied juist een extra groot genot en kan dit er voor zorgen dat zij bij het klaarkomen 'squirten'. Daarvoor is opwinding, ontspanning en loslaten en de juiste stimulatie essentieel. Een positief signaal dat je de G-spot hebt gevonden, is het gevoel dat je moet plassen (ook al ben je net geweest). Het kan even wennen zijn om met dit gevoel om te gaan.

Gezien de clitoris van binnen ook te stimuleren is, kan het zijn dat vrouwen die 'vaginaal' klaarkomen door penetratie toch dankzij clitorisstimulatie een orgasme kan bereiken. Al vind je de G-plek niet gemakkelijk met een penis. Vingers bereiken die spot makkelijker omdat ze kunnen buigen. De meeste kans maak je tijdens doggy style of wanneer hij alleen zijn eikel gebruikt bij missionaris. En zoals ik eerder zijn kun je ook G-spot speeltjes gebruiken, maar de vingers blijven het beste gereedschap. Zelf het gebied vinden of stimuleren kan, maar het is toch een stuk makkelijk en ook opwindender als een partner het doet.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Meer VrijVragen:

Ik wil experimenteren met Femdom, hoe vertel ik het aan mijn partner?

Hoe fantaseer ik zonder schuldgevoel over anderen?

Hoe leer ik de controle loslaten?

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy