G-spot stimuleren: 10 stappenplan

door Lotte

De G-spot is de Heilige Graal in de sexwereld. Elke vrouw heeft namelijk een G-spot, maar niet iedereen kan deze vinden. Ook de lekkerste move om dit genotsplekje te prikkelen roept veel vragen op. Wil jij op zoek naar jouw G-spot, samen of alleen? Oefen met dit stappenplan.

Nog zo’n veelbesproken onderwerp op het gebied van sex is squirten. Wist je dat squirten en G-spot stimulatie veel met elkaar te maken hebben? We schreven er eerder een uitgebreid artikel over.

Wat is de G-spot?

Eerst even de theorie voordat je begint aan de praktijk. De G-spot bevindt zich van ongeveer 2 tot 5 centimeters diep in de vagina aan de voorwand. Het voelt als een sponsachtig gedeelte wanneer het opzwelt bij stimulatie. Het kan opzwellen door stimulatie van de clitoris en van het gebied zelf. Het is mogelijk om zelf met je vingers je G-spot te stimuleren, maar daar kom je – letterlijk – niet ver mee. Met een helpende hand van een man (of vrouw!) heb je meer succes.

Stimulatie van de G-spot kan voor vrouwen een intens gevoel geven en soms zelfs een knallende climax. Klaarkomen komt er niet altijd van, maar dat hoef je ook niet te zien als einddoel. De stimulatie van de G-spot voelt zo vurig omdat het dichtbij de inwendige clitoris zit, maar bij de meeste vrouwen net niet dichtbij genoeg om er ook klaar van te kunnen komen. Door de G-spot én de clitoris uitwendig te prikkelen kun je wel gemakkelijk tot een climax komen. Doordat je beiden stimuleert zal deze extra intens zijn!

Hoe voelt een G-spot orgasme?

“Een G-spot orgasme voelt zeker anders dan een clitoraal orgasme. Terwijl het stimuleren van de clitoris een elektrisch-achtige en snel opbouwende spanning geeft, zorgt stimulering van de G-spot voor een veel diepere opwinding die zich langzaam uitbreidt. Hierdoor voel je de piek minder duidelijk, maar is het orgasme wel heel intens. Die intensiteit wordt beïnvloed door de bekkenzenuw, één van de sterkste zenuwen in ons lichaam. Deze zenuw verbindt de G-spot met de zenuwknopen van de ruggengraat en de bovenbuik en is moeilijk te controleren. Een G-spot orgasme is dan ook een stuk moeilijker te beheersen dan een ‘normaal’ orgasme. Dus geef je eraan over en onderga het orgasme van je leven!” aldus een sexpert aan Viva.

Zoeken naar de G-spot: de 10 stappen

1. Breng een bezoekjes aan de wc voordat je begint. Als de G-spot opzwelt, zal het tegen je blaas drukken. Daarom krijg je vaak een gevoel alsof je moet plassen. Ook wel geassocieerd met squirten. Sommige vrouwen vinden dit drukkende gevoel op hun blaas niet fijn. Zorg eerst dat je blaas leeg is voor een geruststellend gevoel.

2. Wees niet te gefixeerd. Als je denkt ‘die G-spot moet en zal ik vinden’, raak je frustreert als het niet lukt. En daarom kun je niet ontspannen en dat is funest voor een fijne sexbeleving. Stel je open en ontspan je liever.

3. Zorg dat jij en je partner al opgewonden zijn door eerst een tijdje te zoenen, knuffelen en strelen. Wanneer je opgewonden bent is je vagina ruimer en je G-spot al wat opgezet: klaar voor stimulatie.

4. Laat hem twee vingers bij je naar binnen brengen (of doe het zelf). Het plekje zit enkele centimeters diep aan de voorzijde van de vagina. Je voelt eerst ribbels en vlak daarachter is The Spot om te stimuleren. Denk er ook aan om deze fijne G-spot standjes te proberen.

5. Je weet nog niet wat je lekker vindt. Probeer daarom verschillende bewegingen uit. Druk eerst alleen twee vingers op het opgezwollen gedeelte. Eerst zachtjes en daarna met flinke druk. De ene vrouw vindt lichte stimulatie lekkerder dan heftige. Probeer van alles uit. Je merkt vanzelf wat je lekker vindt.

6. Varieer in bewegingen. Draai eerst rondjes met je vingers en wrijf daarna van links naar rechts en van onder naar boven. Dé move die voor de meeste vrouwen het meest gevoelig en lekker is, is de ‘kom hier’-beweging. Begin langzaam met twee vingers en voer het op.

7. Wissel de stimulatie van de G-spot af met stimulatie van de clitoris. Veel vrouwen kunnen niet klaarkomen door prikkelingen op alleen de G-spot. Ook kan dat soms een beetje té heftig worden. dus door af te wisselen kan je weer een beetje ontspannen. Het een kan de ander wél versterken. Ga na drie minuten weer terug naar haar G-spot. Stimuleer beide punten om haar te laten klaarkomen.

8. Tip voor de vrouw: laat jezelf gaan. Het is belangrijk om je helemaal te ontspannen in plaats van je vaginale spieren expres aan te spannen. Bij G-spot stimulatie kun je een orgasme krijgen waarvan je gaat squirten. Dan krijg je het gevoel alsof je moet plassen, dat is waar veel vrouwen afhaken. Lees hier meer over squirten.

9. Blijf proberen. Door steeds weer te oefenen, leer je wat jij lekker vindt. Als het niet lukt, geef de moed niet op en probeer het enkele dagen later weer. Blijf vooral genieten!

10. Voor de mannen: luister naar je partner. Voor de vrouwen: luister naar je lichaam. Communiceer wat je lekker vindt, vaak doet kreunen al veel voor je.

Meer over orgasmes:

Het vrouwelijke orgasme: 8 belangrijke waarheden

Dé formule voor een geweldig orgasme: waar of niet

Waarom je soms moet huilen na een orgasme

Bron: VIVA, Men’s Health, SMV

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy