Hoe krijg ik mijn ex terug – In 5 succesvolle stappen

door Julia

Iedereen heeft wel een liefde die hij nooit is vergeten, sommigen zien het als een mooie herinnering waar ze liefdevol op terugkijken, anderen willen er het liefst helemaal niet meer aan denken. En dan heb je nog de dromers die met weemoed terugdenken aan hun ex.

 

Ik wil het even hebben over die laatste groep, de dromers, en ik noem het de dromers omdat deze mensen nogal de neiging hebben om zich dingen mooier voor te stellen dan ze in werkelijkheid zijn of waren in dit geval. Ik ben daar een van dus ik weet waar ik het over heb. Begrijp me niet verkeerd hoor, een beetje fantasie in deze tijd is zeker geen slechte eigenschap, maar het gevaar ervan is wel dat het een loopje met je kan nemen. In dat geval is het dus goed om na te gaan of de relatie met je ex echt zo goed was en het zeker een tweede kans verdient, of dat jullie om een hele goede reden uit elkaar zijn gegaan, als in do not resuscitate.

 

Hoe krijg ik mijn ex terug stappenplan

Oké, ben je eruit? Wil je de verloren liefde koste wat het kost terug in je leven, omdat je er heilig van overtuigd bent dat het een tweede kans verdient? Ik zeg koste wat het kost, want je kunt hiermee flink op je bek gaan. En dan heb ik het over de volgende scenario’s

 

  1. Hij wil niks van je weten en wijst je keihard af
  2. Hij breekt je hart, opnieuw

 

Kortom: Bereid je voor op het ergste, hoop op het beste.

 

Stap 1 Speel op safe

Goed is om voorzichtig te beginnen, je ex verwacht waarschijnlijk niet iets van je te horen en als je hem dan out of the blue gaat bellen kan dat afschrikken. Dus bellen is voor het eerste contact een no go. Beter is om een sms of een appje te sturen. Vind je dit nog te direct? Stuur hem dan mailtje of direct message via Facebook of Instagram. Kies de vorm die het beste bij jou past.

Heb je het wel heel bont gemaakt dat contact via de digitale weg niet meer mogelijk is? Dan is er maar een manier mogelijk; de good old loveletter. Eigenlijk wel heel romantisch als je er zo bij nadenkt, en hoe leuk is het om tegenwoordig een brief van iemand te ontvangen? Aangezien dat vrijwel nooit meer gebeurt. Het voordeel van een brief is ook dat je hiermee je ex de mogelijkheid geeft om hem te lezen wanneer hij wil. Het is niet zo direct, hij hoeft niet meteen te reageren er is geen druk van ‘ze ziet dat ik het gelezen heb’.

 

methode ex terug

 

Stap 2 Het eerste bericht

 

Oké nu je weet via welk medium je contact gaat zoeken is de volgende vraag: Wat ga je hem in hemelsnaam sturen? Dit is natuurlijk heel persoonlijk, maar als je echt geen idee hebt kan ik je wel wat op weg helpen. Goed om te onthouden voor een eerste bericht:

  1. Hou het kort
  2. Toon interesse
  3. Zeg iets over jezelf, waar je mee bezig bent bijvoorbeeld
  4. Hou het positief, begin niet over de relatie en zeker niet de issues die jullie hadden

 

ex terugwinnen

 

Stap 3 Doe het rustig aan

 

Als je eenmaal dat bericht eruit hebt gestuurd, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten hoe hij erop reageert. Logisch. Maar geef het tijd, wacht rustig af tot hij reageert en probeer je in de tussentijd te focussen op iets anders. Als hij niet binnen een of twee dagen reageert, is dat frustrerend maar ga hem niet bestoken met berichtjes dit werkt alleen maar averechts. Misschien heeft hij gewoon wat meer tijd nodig, of komt je berichtje op een ongelegen moment en wil hij de tijd nemen om te antwoorden. Je weet het niet, dus het beste is om hem de ruimte te geven.

Zo krijg je je ex terug

 

Stap 4 Lekker babbelen

 

Heeft hij gereageerd? En was zijn reactie positief, was hij ook benieuwd naar jou? Heel goed, nu kun je het gesprek gaande houden. Let hierbij wel op dat je een beetje mysterieus blijft, wacht bijvoorbeeld even met reageren, want hallo alsof je de hele dag aan het wachten bent op zijn bericht, not! Oké stiekem ben je er natuurlijk wel mee bezig, maar dat hoeft hij niet te weten. Heeft hij gereageerd, maar was zijn reactie heel kort of niet zo positief? Het zou kunnen dat hij er nog niet klaar voor is om weer in contact met je te komen, of hier simpelweg geen behoefte aan heeft. Whatever, zijn verlies! Je kunt hem een berichtje terugsturen. Blijf vriendelijk, hoe onaardig hij ook doet, maar houd het wel kort.

Een tip als je het gesprek met hem aangaat, wees geïnteresseerd maar laat hem ook de vragen stellen. Het is belangrijk dat de interesse van beide kanten komt. Hou het vooral lekker spontaan, denk aan hoe jullie gesprekken waren toen je elkaar net leerde kennen, zo ongedwongen. Ga ook vooral niet praten over de nare dingen die er tussen jullie zijn gebeurd, of je excuses maken, hou het gewoon luchtig.

Ex terugkrijgen

Stap 5 Set the date

Na een aantal dagen, of een week, hangt er ook een beetje vanaf hoe het gesprek verloopt, stel je voor om af te spreken voor een drankje of een lunch. Dit kun je het beste doen door hem even op te bellen. Vraag hem bijvoorbeeld op een avond hoe zijn dag was, en stel heel casual voor om wat leuks te gaan doen onder het mom van ‘even bijkletsen’.

Zegt hij ja, spreek dan af op neutraal terrein, je wilt niet op de eerste date meteen het bed induiken, oké misschien wil je dat wel maar bedenk je dat het niet de meest handige tactiek als je de relatie echt een kans wilt geven.

Onthoud dit, als hij met je wilt afspreken betekent het niet meteen dat hij ook ja zegt tegen een get together. Dit kun je pas bij hem gaan peilen op de date zelf. Zie het als een eerste date met iemand die je net kent.

Zegt hij nee, respecteer dit dan. Ga niet smeken, in huilen uitbarsten of hem stalken. Als het meant to be is, draait hij vanzelf wel bij. Het betekent dan dat hij gewoon wat meer tijd nodig heeft. Vertrouw hier dan ook op.

 

Kijk hoe het gaat, stel je niet te needy op. Het zou natuurlijk heel leuk zijn als blijkt dat jullie er allebei voor open staan om het weer te proberen, maar mocht dit niet het geval zijn, no hard feelings. Jouw geluk hangt namelijk niet af van zijn aanwezigheid.

En anders heb je altijd nog de optie om voor een rebound te kiezen.

 

hoe-krijg-ik-mijn-ex-terug

 

Bekijk hier aanvullende tips van vlogger Courtney Lundquist: hoe krijg ik mijn ex terug.

 

 

Meer over sex:

– Sex met je ex: de do’s en don’ts

– Het mysterie van aantrekkingskracht ontrafeld

– Video: hoe werkt de ’triangle of love’

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy