Zo overleef je het eerste date-leed

door Saar

Na je eerste tinderdate dacht je vast: oké de allereerste keer is het allerengste en die heb je overleefd! Voor alles een eerste keer en deze heb je in de pocket. Maar wanneer je je weer in online date land bevindt met een andere leuke boy die met je wil daten blijkt dus dat een tweede eerste date alsnog zo afgrijselijk spannend is, en derde eerste date en veertigste eigenlijk ook… How to survive dit verschrikkelijke fenomeen eerste-date-leed?

 

1.Wijn in je first-date survival kit

Kijk, je hoeft niet als een dronken lellebel de betreffende afgesproken kroeg in te zwalken. Maar mocht je heel zenuwachtig zijn, al je nagels al zijn verdwenen en je misselijk wordt bij het idee de man vanavond in real life te ontmoeten, dan kan een glaasje wijn bij het eten écht geen kwaad. Het kan je net even dat relaxte gevoel geven, waardoor jij er als powervrouw weer tegenaan kunt!

 

2.Vriendinnen

Gelukkig ben jij niet de enige vrouw op de aardbol die zich in online-date land bevindt en heb je vast wel een paar (single) vriendinnen die je even moed in kunnen praten voor je gaat. Klets even bij over succesvolle dates en ga even stuk op de mislukte dates. Mocht de date later die dag een afgang zijn, dan heb je er weer eentje op je lijstje waar je een tijd erna weer hard op kan lachen! Plus, het is sowieso handig vriendinnen in te lichten dat je gaat daten, mocht je gered moeten worden…

 

3.It takes two to tango

Daten doe je niet alleen natuurlijk, en wie zegt dat de man in kwestie ook niet heel erg zenuwachtig is. Bedenk je gewoon dat het voor hem ook spannend is en wie weet voel je je al weer wat chiller. En ook al is het superspannend te daten met iemand die je nog nooit hebt gezien, je hebt al wel even een tijdje geappt en daar was een klik. Waarom zou dat niet in real-life zijn? En mocht het in het ergste geval nou een enorme catfish zijn, zie punt 2.

 

4.Zelfvertrouwen

Ook al is je confidence en innerlijke godin naar jouw idee ver te zoeken, ga ze zoeken asap! En mocht je ze toch nog niet terug hebben gevonden, fack it till you make it girl! Een make upje kan een psychologisch effect hebben op je zelfvertrouwen en ook veel (glim)lachen werkt tegen spanning. Dus hoi spiegelselfies, kijk eens even naar de stralende moi die zo die date gaat rocken!

 

5.Move over date no. 1

Mocht je date geslaagd zijn en voor herhaling vatbaar, dan is de tweede date met deze man sowieso minder eng dan nummer een dat was. Keep that in mind!

Beeld: Tumblr

 

Binnenkort een eerste date? Meer datingtips:

– Het perfecte date-drankje

– Serial daters: van relatie naar relatie

– 5 tips voor een beter datingprofiel

 

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy