Serial daters: van relatie naar relatie

door Femke

Je kent ze wel. Mensen die een lange relatie hebben, er vervolgens mee stoppen en vrijwel onmiddellijk een nieuwe liefde hebben. Hoe dan? En waarom?

Uit een onderzoek van singlesite.nl bleek dat het in veel van de gevallen de man is die het snelst een nieuwe relatie heeft. Dit is niet omdat hij de break-up sneller verwerkt. Het heeft te maken met drie redenen die terug gaan naar oertijd.

Het ego van de man

Allereerst hebben mannen van nature een winnaarsmentaliteit. Die competitieve drang om te willen winnen zie je vaak terug tijdens sport of op het werk. Maar ook binnen relaties. Als de man wordt verlaten door zijn vrouw dan loopt zijn ego een fikse deuk op. In plaats van het verdriet toe te laten en te verwerken zoekt hij liever een vervangende lover. Het ego wordt hiermee gestreeld, want hij heeft het gevoel dat hij nog super geliefd is. Tegelijkertijd geeft hij zijn ex de boodschap dat zij niet speciaal is en er nog veel meer mensen voor hem in de rij staan.

My precious

Daarnaast hebben mannen een soort oerdrift die maakt dat ze hun vriendinnetje als ‘hun bezit’ zien. Ze hebben zelfs een beschermingsdrang tegenover hun lady. Ook hierdoor wordt hun ego gestreeld. Door het ‘zwakkere geslacht’ te beschermen en daar goed voor te zorgen wordt het ego versterkt en opgekrikt. Zijn trots krijgt een knauw wanneer diegene niet meer door hem ‘beschermd’ wil worden. Door snel een nieuwe vriendin aan de haak te slaan herstelt hij die trots en lijkt snel alles weer bij het oude.

serial daters van relatie naar relatie

Mannen willen weer hokken

Als laatste zijn mannen afhankelijker dan vrouwen. Wanneer een relatie stukloopt, is de vrouw vaak degene die even tijd voor zichzelf nodig heeft, om na wat solotime haar leven weer op de rit te hebben. Mannen hechten veel meer waarde aan stabiliteit en kunnen met die afhankelijk niet altijd even goed omgaan. Wat je ook vaak ziet is dat vrouwen in een tweede of derde relatie kiezen voor een LAT-relatie. De heren gaan het liefst meteen samenwonen. Het is ook ergens wel logisch. Het ene moment kook, eet, slaap en leef je met zijn tweeën, waardoor de verantwoordelijkheden voor het huishouden ook gedeeld zijn. Het andere moment sta je er weer alleen voor. Het zoeken van een vervangende buddy is dus iets wat mannen eerder doen dan vrouwen.

Of gewoon een rebound?

Er kunnen natuurlijk nog veel meer redenen voor zijn dat iemand, na het uitgemaakt te hebben, meteen opnieuw een rela in duikt. Diegene ging misschien al tijdens zijn relatie vreemd waardoor hij na de break-up direct een nieuwe partner had. Ook kan het zijn dat het verdriet van het uit elkaar gaan zo groot is, dat er op zoek gegaan wordt naar een rebound. Met dat laatste is overigens niets mis, het kan een perfecte manier zijn om verdriet te verwerken! All the single ladies, put your hands up!

Beeld: Tumblr

 

Meer over de wetenschap & relatie:

– Mysterie van aantrekkingskracht ontrafeld

– Waarom zoenen we eigenlijk?

– Hoe werkt de triangle of love?

 

Volg LotteLust op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+!

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy