Interview: Imke en Bo kijken terug op hun deelname aan een realityprogramma

door Yentl

Realityshows zijn al langere tijd niet meer van onze schermen weg te denken. We love them! We smullen allemaal van al de drama, de seks en het overspel. De ene deelnemer houdt er een mega achterban en zelfs een leuke carrière aan over. Terwijl de andere moeite heeft met het vinden van een baan. Wij hebben verleidster Bo van Temptation Island (2017) en Imke van EOTB (2020) gevraagd naar hun avontuur.

De camera’s laten ons alleen zien wat zij willen dat wij zien. Achter de schermen en zeker in de privélevens van de deelnemers gebeuren er natuurlijk nog veel meer dingen. Wanneer je deelneemt aan een realityprogramma komt er meer op je af dan je in eerste instantie zou denken. Waar wij thuis op de bank zitten te smullen, breken er aan de andere kant van het beeldscherm echte harten. Heb jij er weleens over nagedacht om je aan te melden en deel te nemen?

Waarom heb je meegedaan?

Imke: “Ik ben een impulsief persoon en heb er niet te lang over nagedacht. Ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen. I go with the flow en zie wat het nieuwe avontuur mij brengt.”

Bo: “Ik heb er ook niet lang over nagedacht. Ik dacht wel ´mannen zijn niet te vertrouwen´, maar dat was geen hoofdreden. Het leek mij gewoon echt heel leuk om een keer mee te doen.”

TemptationBo

Was het zoals je verwacht had of heftiger, of juist niet?

Imke: “Het was absoluut niet zoals ik verwacht had. Het was veel heftiger. Vooral mijn entree. Ik wilde een feestje bouwen, maar ik werd erg vijandig ontvangen en dat had ik niet verwacht. Ook ben je daar drie weken zonder telefoon en sociaal contact met de buitenwereld. Dat heb ik meer gemist dan ik van tevoren had gedacht.”

Bo: “Ik verwachte er eigenlijk niets van. Ik liet het op me afkomen, maar het was wel heftig. Aan de camera´s wen je in no time!”

Hoe waren de reacties in je omgeving?

Imke: “De reacties bij mij waren voornamelijk positief. Mijn moeder heeft het er wel lastig mee gehad. Zij was tegen mijn deelname, maar uiteindelijk is dit goed gekomen. Wel heb ik te horen gekregen dat er een andere Imke te zien was op televisie. Daar ben ik het wel mee eens. Normaal gesproken ga ik wat eerder los en sta ik meer mijn mannetje. Je bent daar zonder vertrouwde personen en in een nieuwe omgeving. Die omstandigheden hebben mij wel wat minder sterk in mijn schoenen laten staan. Normaal ben ik ook verbaal sterker en laat nooit over mij heen lopen. Fysiek vechten vind ik echt not done. Dat is absoluut niet vrouwelijk en eerder een teken van zwakte in mijn ogen.”

Bo: “Ik kon het zelf bijna niet geloven, maar de reacties waren bijna allemaal positief. Iedereen in mijn directe omgeving steunde mij enorm. Er zijn altijd mensen die een negatieve mening over je vormen, roddelen en denken dat ze je kennen. Dat heb ik volledig naast mij neergelegd.”

Je hebt ineens een bekend gezicht! Hoe ga je daar mee om en heeft dit effect gehad op je privéleven?

Imke: “Op het kwartet in aflevering vier heb ik heel veel negatieve reacties gehad. Als vrouw was het echt een no go om dat te doen op televisie. De mannen daarentegen waren echt helden. Zelfs de presentatrice Ann Lemmens deed denigrerend tegenover mij. Ik voelde me toen zo slecht. Ook op mijn opleiding waren de reacties minder positief. Ik volg namelijk een opleiding tot leerkracht. We hebben gesprekken gevoerd en het heeft uiteindelijk geen groot probleem gevormd. Inmiddels ben ik bezig met mijn laatste jaar. Ik zou graag nog stagelopen in Amsterdam. Nederland is wat meer open minded dan België.

Gelukkig heeft mijn deelname ook positieve invloed gehad. Bijvoorbeeld op mijn eigen beautysalon, Beauty by Roose. Ik heb veel nieuwe klanten en veel blijvende klanten. ”

Bo: “Ik vond het eigenlijk wel grappig om herkend te worden. Dan zat ik ergens met een kater en waren alle ogen op mij gericht. Het is niet altijd leuk om het gesprek van de dag te zijn, maar ik heb hier over het algemeen geen last van gehad. Tijdens het solliciteren gaf ik het niet zelf aan, maar vaak hadden ze mij dan al opgezocht. Dit heeft eigenlijk altijd voor een grappig gesprek gezorgd. Ik vind niet dat mijn deelname effect heeft op mijn kunnen en doen en gelukkig is dit nooit een probleem geweest.”

EOTBDDImke

Zou je opnieuw aan een realityprogramma meedoen?

Imke: “Als ik gevraagd zou worden, dan zou ik zeker nog eens meedoen. Ik sta nu nog sterker in mijn schoenen. Ik vond het heel leuk en het past wel bij me.”

Bo: “Jazeker! Maar dan een ander soort realityprogramma. Ik ben sinds kort moeder en verloofd, dus het genre past niet meer bij me. Televisie spreekt mij zeker nog aan.”

Tot slot: Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die erover na denkt om mee te doen?

Imke: “Ik zeg altijd ´volg je hart, maar ook je verstand´. Het kan een impulsief besluit zijn, maar vraag je ook af hoe het zit in de toekomst. Het is belangrijk dat je het mentaal aan kunt. Als ik een paar jaar geleden had meegedaan dan zou ik kapot zijn gegaan. Ik kan mij voorstellen dat je erover zou twijfelen. Wanneer je onzeker bent en jezelf niet goed kan verdedigen zou ik niet meedoen. Wanneer je dit wel kan dan is het een onwijs mooie en unieke ervaring. Eén die ik nu zeker mis!”

Bo: “Als je een avontuur wilt, jong bent en even gek wilt doen, dan zeker doen! Het is een ervaring apart en één om nooit te vergeten. Het commentaar dat je krijgt op social media is niet altijd aangenaam om te lezen. Als je niet sterk van geest bent kan je hieraan onderdoor gaan. Dus dit is wel belangrijk om voor jezelf eerlijk te beantwoorden.”

Een ding is duidelijk: het is van groot belang dat je flink van je af kan bijten om dit onvergetelijke avontuur aan te gaan. Zou jij meedoen? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten in de comments.

Mocht je nog geen genoeg hebben van alle knappe koppen en oplopende spanning, check dan vooral het eerste Nederlandse seizoen van Are You The One dat binnenkort van start gaat.

Meer interviews:

Mijn nudes zijn gelekt: 4 mensen vertellen hun verhaal

Lars (20): Ik voel me sexy in vrouwenlingerie

Jady (34) verkoopt haar gedragen slipjes online

Beeld: MTV

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy