De perfecte eerste date, volgens Nederlandse singles

door Lotte

Sex op de eerste date? Nu-uh. Liever niet, dat zeggen de meeste Nederlandse singles. Dat blijkt uit een onderzoek van datingsite Parship. De deden een onderzoek onder 1300 leden met de vraag: Wat is de perfecte eerste date?

Sex op de eerste date = no go

Nou… best wel kuis, zo blijkt. De date eindigt het liefst niet met sex. Oók niet met een tongzoen. De grootste gedeelte van de ondervraagde houdt het liever bij één of drie kussen op de wang. Opvallend is dat slechts 4% van de mannen de avond graag afsluit met een potje sex. Terwijl geen enkele ondervraagde vrouw dat ziet zitten.

Sex hebben op de eerste date kan alsnog eindigen met een leuke en lange relatie, maar ik denk de leden van Parship willen de ander eerst beter leren kennen. Je zit immers op de datingsite om de liefde te vinden, niet de scharrel.

De perfecte eerste date

Om indruk te maken om Nederlandse singles (of in ieder geval die aangemeld bij Parship) hoef je niet alles uit de kast te halen. De ideale date is het liefst op een zaterdag in de avond onder het genot van een kopje koffie en duurt het liefst anderhalfuur. Koffie vind ik nou niet het ideale drankje voor zaterdagavond, maar uit eerder onderzoek blijkt dat een warme drank het beste eerste date-drankje is dus er zit wat in.

Vrouwen blijken zuinige daters dan mannen. Ze geven de meeste dames (40%) tussen de 20 en 40 euro uit, terwijl veel meer mannen (34%) dan vrouwen (10%) wel  60 euro willen neerleggen voor een date.

De grootste afknappers tijdens de eerste date

Men zegt altijd: nooit praten over je vorige relaties tijdens een eerste date, maar dat lijken de leden van Parship niet de grootste turnon te vinden. Dit zijn de grootste dealbreakers op een rijtje:

– Regelmatig op zijn of haar smartphone kijken (41%)

– Alleen maar over zichzelf praten (35%)

– Niet lijken op het profiel zoals op de datingsite (31%)

– Uit zijn op sex of verkeerde signalen uitstralen (27%)

– Opscheppen over baan of financiële situatie (21%)

– Wanhopig overkomen (21%)

– Geen (tafel)manieren hebben (17%)

– Stiltes laten vallen of een gesprek dat moeizaam gaat (15%)

– Naar andere mannen of vrouwen kijken tijdens date (14%)

– Over ex praten (12%)

 

Wat vind jij van dit onderzoekje? Kun jij er – als je single – bent in herkennen of heb jij heel andere wensen voor een eerste date?
Beeld: Pinterest

 

Meer over daten:

De leukste dates voor Valentijnsdag

5 tips om de leukste mannen aan te trekken met jouw datingprofiel

Breadcrumbing is de nieuwste datingtactiek en het is vreselijk

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy