6 herkenbare moderne date dilemma’s

door Lotte

Daten in 2019 is alles behalve een sprookje. Boyfriend material ontmoet je niet meer face-to-face, maar via datingapps. Lekker makkelijk. Al die vrijgezellen binnen handbereik. Je hebt ze letterlijk voor het uitkiezen. Je wisselt een paar goedbedachte foute openingszinnen uit en in no time heb je een date. En dan alsnog weet je niet zeker of je nu daadwerkelijk voor een date met hoofdletter D hebt of dat je “gewoon wat gaat drinken”.

Het lijkt wel alsof we tegenwoordig allergisch voor relaties zijn. Het moet vooral lekker casual blijven allemaal. Voor de romanticussen onder ons is een zoektocht naar liefde geen pretje. Daarom zetten wij 6 herkenbare dating dilemma’s op een rijtje.

Een date is soms geen date

Wie vraagt ooit nog: “Wil je met me op een date?” Nee, niemand. Het moet vooral lekker chill zijn. Netflix & chill. Of gewoon even een drankje doen. Alsof een outfit uitkiezen nog niet ingewikkeld was, zit je nu met allerlei vage vragen. Je moet dus op alles voorbereid zijn. Vriendschap, onenightstand, scharrelen, relatie.

Voor altijd scharrels

Jullie spenderen elke vrije uren met elkaar. Je loopt altijd hand-in-hand over straat, sturen goedemorgen-Whatsappjes en gaan samen naar verjaardagsfeestjes. Maar als iemand vraagt of jullie een relatie hebben, schudden jullie steevast nee. “Relatie?! Nee, we plakken er geen label op”. We zijn tegenwoordig bang voor labels. Voor je het weet scharrel je totdat je vijf kinderen hebt.

Wanneer ga je met hem/haar naar bed?

Wacht je liever tot de vijfde date? Dan ben je preuts. Op de eerste date? Dan ben je een slet. Casual dating is misschien wel fijn omdat je heel vrij bent, maar je kunt ook drie keer zo snel afgeschreven worden. Gelukkig zijn er ook mensen die er niet zo over denken.

Dubbele standaarden

Dat jonge mannen en vrouwen in het Tindertijdperk meer aan casual seks is geen geheim, maar we worden wel ongelijk behandeld. Een man die het bed deelt met meerdere vrouwen per week is ‘gewoon een vent’ aan het uithangen. Terwijl een vrouw in zo’n geval dan gauw de sloeriestempel krijgt.

Geen romantiek

In Tinder-town is er geen plek voor romantiek. Bloemen op een eerste date? Vergeet het maar. Want romantische gebaren zijn een teken van een relatie. En dat past niet bij de moderne datingscène. Natuurlijk kun je wel van scharrelstatus uiteindelijk een in een leuke relatie terechtkomen, maar dan heb je toch die romantische gebaren gemist.

Scharrel wordt verliefd op je (of andersom)

Een friends with benefits rela is erg slim. Goede seks, geen drama, geen verplichtingen. Het nadeel is dat er al-tijd een van de twee de ander net ietsje leuker vindt. Misschien zelf verliefd gaat worden!

Meer over daten:

Datesterren #1: “Na de eerste date, ben ik gelijk drie dagen blijven slapen”

Date vragen: 41 leuke vragen om aan je date te stellen

10 originele date ideeën die niet saai zijn

Acht ideeën voor de perfecte zomerdate

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy