Single in the City: Mijn hoogte- en dieptepunten na 3 jaar op Tinder, Happn en The Inner Circle

door Saar

Jarenlang heb ik me uren kosteloos vermaakt met Tinder, Happn en The Inner Circle en hier ook een paar leuke scharrels aan overgehouden. In deze editie van Single in the City zet ik mijn best and worst van 3 jaar online daten op een rijtje.

Mannelijke online dating figuren

Toen ik ruim 3 jaar geleden de wondere wereld van Tinder betrad als kersverse vrijgezel, ging er een wereld voor me open. Samen met vriendinnen kon ik urenlang mannen loeren vanachter onze iPhone. Deze types zijn onder andere de revue gepasseerd:

 • Modelachtige mannen (gevalletje ben jij een Catfish of moet je je geaardheid nog ontdekken?)
 • Nerd mannen (hebben geen idee hoe ze op een foto moeten staan)
 • De ‘wie ben jij op de groepsfoto’ mannen
 • Doorsnee mannen
 • Underwear only foto’s mannen (ja, een Calvin Klein vinden we écht interessanter dan je gezicht)

Ik heb in 3 jaar heel wat afgeswipet! Vooral de openingszinnen van mannen zijn vaak erg opmerkelijk. Ik vraag me toch af wat vrouwen naar mannen sturen, gezien de hoeveelheid foute, standaard of vunzige openingszinnen mannen allemaal gebruiken. Maar eigenlijk beginnen mannen sneller met praten dan vrouwen. Sowieso heb ik het idee dat mannen veel meer naar rechts swipen en vrouwen veel meer naar links. Wat denk jij? 

5 wijsheden over online daten van mij voor jou

 1. Mannen hebben vaak dezelfde openingszin. Geverifieerd door mij en vriendinnen die met dezelfde gasten aan het praten waren. Tip: erg leuk om dan ook elkaars reactie te knippen en plakken!
 2. Multi-tasken is key. Twaalf gesprekken tegelijkertijd voeren vergt enige aandacht. Let op tegen wie je wat zegt, anders val je in de herhaling (of door de mand) en dat staat ook stom.
 3. Mijn telefoon contactenlijst staat vol met Koen Tinder, Mark Happn en Jan Dirk TheInnerCircle. Misschien eens tijd om deze lijst eens op te schonen. 
 4. Laat hem de date plek kiezen: kan je meteen zien hoeveel moeite hij erin steekt. De date locatie zegt best veel over een man vind ik persoonlijk. 
 5. CSI-tip: mocht je zijn nummer hebben en wil je hem online eens goed uitpluizen? A. Je hebt zijn achternaam nodig. B. Open Snapchat et voilà, vaak staat hij in de lijst recent toegevoegde contacten met Snapchatnaam (mannen zijn zo origineel: joostdevries12, I see you

Mijn meest gedenkwaardige dates

De leukste Happn date

De leukste date die ik heb meegemaakt is dat ik een leuke vent leerde kennen in een kroeg. Nadat ik vroeg naar huis moest, ben ik hem nog even op gaan zoeken op Facebook in bed. Die profielfoto kwam me zo bekend voor dat ik alle online datingapps na ben gegaan en ja hoor, op Happn had ik een halfjaar eerder al een heel gesprek met hem gevoerd. Beetje stom van mij dat hij zijn nummer daar had gegeven en ik vervolgens nooit meer had gereageerd. Gevalletje selectieve aandachtsverdeling houden we het maar op. Anyhow, ik heb toch nog 2 maanden met deze gast gedatet destijds.

De ongemakkelijke The Inner Circle date

Een van mijn laatste online dates was ook meteen de meest ongemakkelijke date ever! Op de chat was hij best spontaan en hij koos meteen een leuke date plek uit. Dat komt goed dacht ik… Tijdens de date was deze man heel erg, maar dan ook heel erg ongemakkelijk. We bleken totaal niet dezelfde dingen leuk te vinden. Hij was continu aan het zoeken naar woorden. Misschien was hij ontzettend zenuwachtig en had ik het iets meer tijd moeten geven. Maar al tijdens mijn eerste glas wijn wilde ik asap weg. Ook toen ik op de praatstoel ging zitten was het hopeloos. Tijdens het eerste wijntje heb ik dus ‘opgebiecht’ dat mijn relatie net uit is en dat dit mijn eerste date was sinds twee jaar. En dat ik nu merkte dat ik er nog niet aan toe was… Een leugentje om bestwil, maar voor deze man genoeg info om de date na een halfuur te beëindigen. 

De catfish date via Tinder

Dit was één van mijn eerste Tinder-dates. Meneer “1 meter 85” bleek in het echt 1 meter 74 te zijn. Lengte hoeft niet uit te maken, maar met mijn 1 meter 77 vis ik toch liever in de 1 meter 80+ vijver. Zijn foto’s waren ook niet heel recent bleek tijdens de date. Deze man had goed van het studentenleven genoten en dat was aan zijn omvang af te zien. Op de Tinder-foto’s was-ie zeker 20 kilootjes lichter. Ondanks dat de date prima was verlopen, was ik meteen op hem afgeknapt en vond ik daten met deze man niet voor herhaling vatbaar. 

De gierige date

Van de ruim twintig online datingervaringen die ik rijk ben, hebben vrijwel alle mannen de rekening op de eerste date betaald. Ik ben hier vrij traditioneel in. Bij een vervolgdate trek ik altijd mijn portemonnee open, maar tijdens de eerste date doen veel mannen dit vaak automatisch. Tot één bepaald geval. Nadat we allebei twee koffie en een hapje hadden gedronken en verder moesten met ons leven vroeg hij doodleuk: “Heb jij 6,50 euro cash of zullen we splitten?” Prima om een etentje te splitten, maar een rekening van 11 euro? Ondanks dat dit een best leuke vent was, vond ik dit heel bepalend voor een eerste indruk. En niet in positieve zin. 

De zeiknatte date

Een leuke date om mee af te sluiten. Never trust Buienradar. Ik had een date met een gast die werkte voor een botenverhuur bedrijf. Aangezien er goed weer was voorspeld, vroeg hij of ik het leuk vond om met hem mee te varen. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Gekleed in een mooie, witte top en m’n zonnebril op heb ik een topdate gehad op de Amsterdamse grachten. Tot het noodweer toesloeg… De lucht werd steeds donkerder en wij vaarden midden op De Nieuwe Meer. Dus: geen mogelijkheid om snel aan te meren. En toen kwam het met bakken uit de lucht. Er was geen houden meer aan. Zeiknat, jawel van de regen, kon meneer meteen mijn kanten bh en publique zien. Nat tot op je string kan ook negatief zijn.. Gelukkig volgden er daarna nog een aantal bootdates met deze guy waar ik geen deelnemer was van een Wet t-shirt contest.

Hoe mannen zich onder een ‘saaie’ date uitwerken

Botte Hendrikken zijn er genoeg in online dating land. Ik heb rondgevraagd in mijn vriendengroep en dit zijn de bruutste manieren waarop mannen een date afketsen.

 • De beltoon als wekker. Shocking maar waar! Twintig minuten na het begin van de date een wekker zetten met het geluid van de bekende beltoon. Als de date hem bevalt drukt hij zijn ‘beller’ weg en zo niet, dan doet hij alsof hij een emergencye heeft en weg moet. 
 • Naar de wc gaan en niet meer terugkomen (au!)
 • Eerlijk zeggen dat hij de date saai vindt en gelijk opstapt (vooral als een chick constant op haar telefoon zit) 
 • Ghosting de dag voor de geplande date en niet op komen dagen op de afgesproken locatie

Tinderen als de lol er vanaf is

Na drie jaar swipen vraag je je toch af: wat is de houdbaarheidsdatum van fast dating apps als Tinder, Happn en The Inner Circle? Voor mij blijft Tinder alleen leuk wanneer de need for attention erg hoog is. Daarbij blijft het een leuk tijdverdrijf op een brakke zondag op de bank. Het nieuwe, spannende is er wel af. Ik merk zelf dat ik de leukste dates heb via via of doordat je een man ontmoet in de kroeg en niet via een beeldscherm. Hoewel er genoeg succesverhalen over Tinder, Happn en The Inner Cirle zijn, is de selectiekeuze vrij beperkt. Wil je echt serieus daten – zonder spelletjes en gedoe -, dan kun je wellicht toch beter een een kijkje nemen op Lexa.nl

Meer lezen over (online) dating?

Datesterren #1: “Na de eerste date, ben ik 3 dagen gebleven

Date vragen: 41 leuke vragen om aan je date te stellen

Zo herken je een narcist tijdens de eerste date

Beeld: GIPHY, Pinterest, Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy