Waarom sex op de eerste date helemaal oké is

door Julia

Nog zo’n taboe waar wij van LotteLust maar al te graag over praten; sex op de eerste date. Want hoewel we met z’n allen steeds ruimdenkender worden, en meer open over sex praten, is dit voor vele not done. Maar is dat wel terecht?

 

‘Ben je niet bang dat je te snel bent gegaan?’ Dat is meestal de vraag die je te horen krijgt als je verteld dat je op de eerste date in bed ben beland. Ik heb het ook meegemaakt, en vervolgens betrap ik mezelf erop dat ik het ga verdedigen. Oftewel, redenen zoek om die persoon die mij deze vraag stelt, te overtuigen waarom ik die keuze heb gemaakt. Terwijl ik eigenlijk niemand een verantwoording schuldig ben voor de keuzes die ik maak, behalve mezelf.

 

Vooroordelen

Heb je ooit gehoord dat een man deze vraag stelde aan een van zijn beste vrienden? Nee, want voor mannen is dit geen issue. Voor vrouwen wel, want voor vrouwen gelden er strikte regels als het aankomt op sex. Want wel kan, wat absoluut niet kan. Wat een vrouw doet in bed, zou haar eigen keus moeten zijn maar in werkelijkheid word ze er gewoon keihard op beoordeeld. Mits het binnen de kaders valt van wat wel geaccepteerd is en wat niet. Zo ook het geval van sex op de eerste date. ‘Als je je hiertoe laat verleiden, dan zal een man nooit serieus interesse in je tonen’ De norm is om minimaal drie keer af te spreken, voordat je met elkaar het bed in duikt. Maar wie zegt dat dit echt werkt? Wie zegt dat oprechte interesse gelijk staat aan het wachten met sex?

In de liefde heb je geen garanties, je kunt gevoelens niet sturen. Die van jezelf niet, maar zeker niet van een ander. Ze zeggen weleens mannen kunnen voor de sex niet helder nadenken, en bij vrouwen is dit juist andersom. De motivatie achter sex uitstellen, is namelijk dat je een man hiermee langzaam verliefd op je laat worden. ‘Want mannen zouden alleen daten voor de sex, en als je dit te snel weggeeft heb je je kansen verspeeld’. Yeah right! Zoals ik hierboven al zei, als het een man echt alleen om de sex draait , dan denkt hij daar na een paar dates nog hetzelfde over. Je kunt iemand niet op deze manier verliefd op je laten worden, dat zou je niet eens moeten willen.

 

sex op de eerste date

Acceptabel

Het gaat erom dat je doet wat goed voelt en niet denkt: ‘Wat zouden anderen hiervan vinden? Zullen ze anders naar me gaan kijken?’ Of vanuit hem gaan denken; ‘Vind hij me nu te direct? Heb ik hem afgeschrikt hiermee?’ Veel vrouwen bevinden zich hier tussenin: doen wat goed voelt, of doen wat acceptabel is. Ze worstelen tussen hun verlangens en hun angst voor de gevolgen van hun keuze. Wat dus eigenlijk weergeeft dat vrouwen nog steeds niet vrij kunnen zijn in hun seksualiteit, hier open voor uit kunnen komen zonder dat er over wordt geoordeeld.  Dat is een kwestie waar we helaas niet zo snel verandering in kunnen brengen, maar wat we wel kunnen doen is het bespreekbaar maken.

 

Intenties

Als een man oprecht in je geïnteresseerd is, dan verandert sex op de eerste date daar helemaal niets aan. Krijg je van hem de indruk dat het wel is veranderd, dan is hij gewoon een klootzak. En een leugenaar. Zijn intentie was sex, meer niet, en hij durft dat blijkbaar niet eerlijk toe te geven. Kortom, ga niet aan jezelf twijfelen, de schuld ligt niet bij jou.

Laat het moment van de eerste keer sex geen graadmeter zijn, voor hoe de relatie zich zal ontwikkelen. Vaak is het namelijk ook de gedachte dat we een mogelijke relatie zouden verpesten, door met iemand naar bed te gaan op de eerste date. Maar je hebt hier geen invloed op, je weet nooit van tevoren wat iemands intenties zijn. En als een man je alleen maar voor de sex wil, dan zal hij er alles aan doen om dat te krijgen. Investeren noemen ze dat. Of je nou op de eerste date of op de vijfde date met hem naar bed gaat, dat maakt dan geen bal uit.

 

Heb jij een relatie, wanneer had je voor de eerste keer sex met je huidige partner?

View Results

Laden ... Laden ...

Beeld: Pinterest 

Meer over daten:

De perfecte eerste date, volgens Nederlandse singles

Breadcrumbing is de nieuwste datingtactiek en het is vreselijk

Ploegpraat #2 over sex op de eerste date en de slechtste sexmove

1 reactie

Belle 3 maart 2017 - 18:27

Amen!

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy