Single in the City: Waarom het wel kut is om single te zijn met Kerst

door Saar

It’ll be lonely this Christmas, without you to hold. It’ll be lonely this Christmas, lonely and cold. Gezellig met de fam twee dagen aan niks anders denken dan eten, eten en drinken! Maar beide Kerstdagen alleen met je eigen familie is soms fucking heftig! Deze week geen happy Single in the City story: want laten we eerlijk zijn… Single zijn met kerst is best wel kut.

I love my family, maar hoe chill is het om met je lover kerst te vieren. Lees: lekker samen op de bank quality timen na een megagroot kerstdiner, een foodfight bij de voorbereidingen van het toetje. Het is je steun en toeverlaat bij uitgemolken gênante verhalen van vroeger die je pa elk jaar weer opnieuw vertelt (inclusief 10 alternatieve verhaallijnen die inmiddels verzonnen zijn). And last but not least, iemand om lekker tegenaan te kruipen onder de lakens.

how-everyone-feels-after-being-with-family-for-48-hours-27401719

Check!

Kerst met de koude kant: oh yes

Juicy stories horen over je lover.

Een lekkere kerstwip in zijn oude eenpersoonsbed (hoe intiem wil je het hebben).

Kerst in een andere stad/dorp/plaats, hoe leuk als je lover tijdens de kerst de leuke plekjes van zijn thuishaven laat zien.

Andere activiteiten dan met je eigen familie.

Zijn vrienden van vroeger leren kennen in de plaatselijke kroeg.

Wisseling van de wacht: 1 dag bij zijn familie en 1 dag bij je eigen familie (50% eigen fam + de gebruikelijke ellende, 50% schoonfam + (voor je lover) de gebruikelijke ellende).

Solo met kerst: oh no

Kerst wordt natuurlijk gekoppeld aan samenhorigheid. Als single kun je je dan best eenzaam voelen, voor, tijdens en na de kerstdagen. Kerstvlinders borrelen weer op als je samen met je ventje kerst viert, toch?

Een kerstwip is ook zeldzaam als je de kerstdagen met familie spendeert sans boyfriend. Als ik naar de (plaatselijke) kroeg ga, dan neem je geen vent mee naar je ouderlijk huis (denk: gevalletje roze tienerslaapkamer).

Eerste en Tweede Kerstdag zijn precies hetzelfde, en bovendien ook hetzelfde zijn als het jaar ervoor, en het jaar dáárvoor….

Solo met kerst: oh yes

GEEN SCHOONFAMILIE! Als je nou echt een kreng van een schoonmoeder hebt, dan ben je 1000x liever 48 uur bij je eigen familie (waar je jezelf kan zijn en normoverschrijdend gedrag mogelijk is) dan 24 uur bij de schoonfamilie (en in het gareel lopen)

Je hebt een zéér grote invloed op de invulling van het kerstdiner.

Grote kans dat je je vrienden (van vroeger) Tweede Kerstdag ziet in jullie favo kroeg van vroeger, in plaats van dat je de 26e opgesloten zit in een gehucht in Drenthe met een bitchy schoonzus.

Quality time met je siblings, sinds jullie niet meer in één huis wonen zie en spreek je elkaar toch een stuk minder.

Je mag tweede kerstdag lekker uitbrakken op de bank en hoeft je niet verplicht te voelen spelletjes te spelen, helpen op te ruimen of mee te lopen met de familiewandeling.

After Christmas

Vervolgens boeit na kerst allemaal niet zoveel meer, oud & nieuw vier je met vrienden! Vaak op een te gek huisfeest, er is altijd wel iemand in voor een intense happy new year kiss én met een beetje moeite kom je de koude, sombere januaridagen door met een paar keer daten met je Oud & Nieuw-fling.

Kerst met de fam, gezellig!

Meer van Saar:

Zo verwen je zijn piek tijdens Kerst

Terug in de tienertijd: bizarre sexvragen uit tijdschriften #1

Single in the City & Sexy Verhaal: het bureau van mijn manager

Beeld: GIPHY, Youtube

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy