Esther zoekt ware liefde #3: De eerste nacht samen

door Esther

Na onze eerste date ben ik alleen maar nieuwsgieriger geworden naar Hugo. Aangezien we allebei redelijk druk zijn zo voor de kerst, is het Whatsapp-contact een beetje verwaterd maar dat mag de pret niet drukken. Tussen de drukte door houden we elkaar wel up-to-date met een snel berichtje hier en daar. Ondertussen probeer ik inzicht te krijgen in zijn agenda om te kijken of er binnenkort een tweede date gepland kan worden.

Als ik op dinsdag een mailtje krijg dat mijn afspraak voor de volgende dag niet doorgaat, laat ik het Hugo meteen weten. Helaas moet hij woensdagavond gewoon werken wat hij zo kort dag natuurlijk niet meer kan verzetten. Ondanks dat ik een tikkeltje teleurgesteld ben, neem ik het hem niet kwalijk. Hij neemt zijn werk serieus, wil zijn team niet in de steek laten en die ambitie vind ik juist aantrekkelijk.

Spontane 'date'

Omdat ik hem toch wel erg graag wil zien, maar de komende week al van alles en nog wat gepland heb, besluit ik heel spontaan om Hugo die zaterdag bij mij thuis uit te nodigen. Ik had mijn vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd voor een spelletjesavond en ineens lijkt het me wel een leuk idee als Hugo daar gewoon bij is. Voor sommigen is het wellicht iets te intens om je date zo snel voor te stellen aan je vrienden, maar het lijkt mij eigenlijk wel een gezellige manier om elkaar snel beter te leren kennen. Met een date via een fastdatingapp had ik het waarschijnlijk nooit gedaan maar via Lexa daten mensen toch echt wel met een andere insteek. Tijdens onze eerste date merkte ik dat Hugo er op uit is om me echt te leren kennen, wat ik natuurlijk alleen maar heel erg leuk vind.

Als Hugo niet meteen antwoord, word ik zenuwachtig dat hij het misschien een stap te ver vindt gaan. Ik bel een vriendinnetje en vertel haar dat ik Hugo heb uitgenodigd en dat ik nu twijfel of dat wel zo verstandig was.

“Juist een super leuk idee, Es!” tettert ze door de telefoon. “En als hij je spontaniteit niet kan waarderen dan zijn jullie misschien gewoon geen match”, gaat ze verder.

Ik geef haar gelijk. Ik ben heel open, spontaan en gastvrij en als hij zich daar geen raad mee weet, heeft het weinig zin om te blijven daten. Gerustgesteld hang ik op en ineens zie ik een berichtje van Hugo verschijnen.

Lijkt me gezellig! Zie je zaterdag.

Ik glimlach tevreden en stuur snel een blije emoji terug.

Vrijdag loop ik door de supermarkt om inkopen te doen voor de beruchte spelletjesavond. ik haal wat lekkere chips, spullen om vega worstenbroodjes te maken en een hele hoop cava. Voor de gelegenheid heb ik Drinkopoly en never have I ever kaarten gekocht want op gamenight bij Es de prinses is het natuurlijk de bedoeling dat er drankspelletjes gespeeld worden.

Als het eenmaal zover is, merk ik dat ik toch weer een heel klein beetje zenuwachtig ben. Twee vriendinnen van me zijn er al als Hugo aanbelt en de kamer inloopt. Hij stelt zich netjes voor aan de meiden maar als we zo tegenover elkaar aan tafel zitten, voelt het toch een beetje ongemakkelijk. Gelukkig verdwijnt dat gevoel zodra de rest binnen is.

Never have I ever

We beginnen met drinkopoly dus als we aan de never have I ever kaarten toekomen heeft iedereen al wat op en is de sfeer wat losser. Ondanks dat we tijdens onze eerste date uren hebben zitten praten, zijn de stellingen die tijdens het spel aan bod komen nog niet eerder voorbij gekomen. Ik heb wat losbandige jaartjes achter de rug waar mijn vrienden alles van weten, maar voor Hugo is deze pikante info compleet nieuw. Een tikkeltje zenuwachtig, maar vooral heel benieuwd naar zijn reactie speel ik het spel en neem eerlijk een slok voor alle stellingen die ik wél gedaan of meegemaakt heb.

Never have I ever meer dan twintig bedpartners gehad, never have I ever een trio gehad, never have I ever seks gehad met iemand die vijftien jaar ouder is dan ik: het komt allemaal aan bod. Terwijl ik steeds braaf een slok neem, zie ik vanuit mijn ooghoek dat Hugo slechts zelden drinkt. Ik kan niet zeggen dat ik heel verbaasd ben dat Hugo een wat kuiser leventje heeft geleid dan ik, maar stiekem had ik gehoopt dat ook hij een wilde periode gehad zou hebben. Wellicht ziet hij het alleen maar als een pluspunt dat ik wat meer ervaring heb maar ineens ben ik toch weer even bang dat hij het maar niks vindt dat ik een 'afgelikte boterham' ben.

Blijven slapen

Als we genoeg gehad hebben van de spelletjes, worden de kaarten opgeborgen en kletsen we gewoon een beetje met elkaar. Het valt me op dat Hugo heel makkelijk met mijn vrienden zit te babbelen en dat doet me goed. Ik ben blij dat hij nu weet dat ik een heel lieve, leuke vriendengroep heb en dat mijn vriendjes en vriendinnetjes een keer kunnen zien dat ik niet alleen maar met oppervlakkige jongens date. Als ik opsta om naar het toilet te gaan, volgt Hugo me. In het halletje kijk ik hem vragend aan: “Vind je het wel gezellig zo of had je liever met z’n tweetjes afgesproken?”

“O, nee maak je niet druk. Ik vind het hartstikke top!” zegt hij met een grote glimlach. “Ik wilde alleen even vragen of ik misschien mag blijven slapen. Mijn laatste trein gaat namelijk al bijna, maar ik zou het jammer vinden om nu al weg te moeten.”

Ik begin een beetje te blozen en ben superblij om te horen dat hij het leuk genoeg vindt om te willen blijven. Voordat ik wat kan uitbrengen, stamelt Hugo: “Ik eh, bedoel natuurlijk op de bank hè. Tenzij je wil dat ik bij je in bed lig, maar het is zeker niet mijn bedoeling om me op te dringen.”

“Maak je niet druk schat,” zeg ik lachend. “Je kan zeker blijven en dan kijken we zo wel even waar je precies gaat liggen.”

Hij glimlacht tevreden en voor ik het weet buig ik voorover en geef hem een kus op zijn wang. “Nu moet ik echt plassen, mop”, zeg ik en stap snel de badkamer in.

Als ik weer bij de rest ga zitten, is iedereen lekker aan het praten. Het gaat over van alles en nog wat en iedereen lijkt het naar de zin te hebben. Wel is het inmiddels twaalf uur geweest en besluiten de eersten al op huis aan te gaan. Mijn huisje loopt langzaam leeg tot ik alleen achterblijf met Hugo.

“Hé Es”, zegt hij terwijl hij me aankijkt, “Ik vond het eerst een beetje apart dat je me zomaar uitnodigde voor een avond met je vrienden, maar ik heb het echt heel gezellig gehad. Leuk dat je zo open en spontaan bent, zou ik eigenlijk ook wat meer moeten zijn.”

“Blij dat je het leuk gehad hebt, schat”, zeg ik en kruip wat dichter tegen hem aan op de bank. “Ik ben inmiddels wel vrij moe dus vind je het goed om zo al naar bed te gaan?” vraag ik.

Hij knikt en slaat zijn arm om me heen.

“Ik spring wel nog even onder de douche, maar jij kan alvast onder mijn dekens gaan liggen”, zeg ik en knipoog subtiel.

Als ik gedoucht en wel de badkamer uitkom in mijn pyjama, zit Huug nog op de bank. Verbaasd kijk ik hem aan: “Hé, zit je nog hier?”.

“Es, ik wil me niet opdringen,” zegt hij. “Vind je het echt niet erg dat ik bij je in bed kom liggen?”

Ik verzeker hem ervan dat ik het alleen maar lekker knus vind om tegen elkaar aan te kruipen en dat de bank bovendien niet zo lekker slaapt. Waarna hij uiteindelijk toch naast me komt liggen.

“Misschien ben ik gewoon iets meer openminded ingesteld dan wat je gewend bent”, zeg ik als we onder de dekens liggen. “Ik hoop dat je er niet van geschrokken bent.”

“Je bent inderdaad anders dan de meeste meisjes die ik ken”, biecht hij op “maar eigenlijk vind ik dat juist wel leuk. Je haalt me tenminste wat meer uit mijn schulp.”

Ik draai me naar hem toe en kijk hem aan. “Lief dat je dat zegt”, fluister ik verlegen en pak zijn arm vast.

Als ook hij zich voorzichtig omdraait vinden onze lippen elkaar als vanzelf. Onze eerste zoen is lief en romantisch. Anders dan wat ik gewend ben, maar toch fijn. Na de kus sluit ik mijn ogen en val moeiteloos in slaap.

Hiermee is mijn zoektocht naar ware liefde via Lexa ten einde gekomen. Of Hugo en ik een setje worden, time will tell… Wil jij jouw ideale match vinden? Je kunt gratis een profiel aanmaken bij Lexa.nl!

Beeld: Unsplash

Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Lexa.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy