6 voordelen van naakt slapen

door Julia

Nu de temperatuur weer wat oploopt kunnen de dikke pyjama’s en onesies weer de kast in, en eigenlijk is het ook beter om zelfs je slipje achterwege te laten als je je bed in duikt. Naakt slapen is namelijk veel beter voor je. Waarom? Dat lees je hier.

 

Zelf vind ik het wel prettig om toch iets aan te hebben in bed en dat is dan meestal een shirtje en een slipje. De laatste tijd wissel ik het af, of het een of het ander. Ik weet dat het beter is om gewoon lekker alles uit te doen, maar helemaal overtuigd ben ik nog niet. Hoe zit dat bij jou? Slaap je al jaren naakt en heb je er totaal geen moeite mee, of ben je van tot tot teen bedekt als je je bed in stapt? Of doe je net als ik toch nog iets aan, maar meer voor het idee? Als je tot de laatste twee behoort wordt het nu echt tijd om de slaapkleding te lozen en wel hierom.

 

#1 Boost je sexleven

Naakt slapen heeft vele voordelen, een daarvan is dat het je sexleven verbetert. Als je namelijk naakt naast je partner of scharrel ligt, dus huid tegen huid, dan komt het hormoon oxytocin vrij. Dit wordt ook wel het liefdeshormoon genoemd, en vergroot de intimiteit tussen twee personen. Dit zorgt er dus voor dat jullie vaker sex hebben en je weet hoe meer sex, hoe gezonder.

 

#2 Je slaapt beter

Uit onderzoek van de Amerikaanse Academie van Slaap Wetenschap blijkt, dat je lichaamstemperatuur daalt wanneer je in een diepe slaap komt. Het slapen met een pyjama aan kan dit natuurlijke proces verstoren en dat niet alleen, het kan je slaapcyclus doorbreken en zelfs slapeloosheid veroorzaken. Een hele goeie reden lijkt mij om die pyjama voortaan lekker in de kast te laten liggen.

naakt

 

#3 Het helpt buikvet te verminderen

Serieus? Hier schrok ik wel even van, kan naakt slapen er echt voor zorgen dat dat vetrandje om je buik verdwijnt? Blijkbaar wel, althans je kunt het voorkomen. Dat werkt zo: je rust meer uit als je naakt slaapt en dat helpt om je cortisol niveaus onder controle te houden. Als je slaapt verlaagt de aanmaak van het stresshormoon, maar zodra je wakker wordt stijgt deze weer. Dat is ook nodig om je van de energie te voorzien om op te staan, en je klaar te maken voor een nieuwe dag. Maar als je dus niet genoeg rust krijgt s’nachts, bijvoorbeeld doordat je een pyjama aanhebt, dan wordt je wakker met een veel hoger cortisol niveau, wat er weer voor zorgt dat je meer trek krijgt. En dan met name trek in comfort food, zoals producten die veel suiker of vet bevatten.

 

#4 Het gaat huidaandoeningen tegen

Nu hebben huidaandoeningen vele oorzaken, voeding, genetisch bepaald, overgevoeligheid etc., dus hiermee wil ik niet zeggen dat naakt slapen het antwoord is op alle huidziekten. Maar als je last hebt van eczeem, roodheid, kortom een gevoelige huid kan het nooit kwaad om het eens te proberen. Slapen zonder kleding laat je huid namelijk letterlijk ademen, en dat kan een positief effect hebben op bijvoorbeeld eczeem of uitslag. Deze huidaandoeningen ontstaan namelijk doordat de huid te vochtig is. Dat kan veroorzaakt worden door stof wat te dicht op de huid zit, en dus de huid niet laat ademen.

 

#5 Het houdt je vagina gezond

Eigenlijk bedekken we onze vagina constant, logisch ook we leven niet in een naaktcommune waar we de hele dag in ons blootje kunnen lopen, maar echt goed is het niet. De vagina is van nature een vochtige en warme plek, ideaal voor bacteriën en infecties om zich in te nestelen. En dan bedoel ik dus de bacteriën die niet tot de vaginale flora behoren. Belangrijk is dus om net als je huid, ook je vagina te laten ademen. Hiermee verklein je de kans op schimmelinfecties.

 

naakt

 

#6 Het voorkomt Diabetes type 2

Het voelen van kou tijdens je slaap kan je metabolisme verbeteren, zo blijkt uit een onderzoek van NCBI. Dit verlaagt je bloedsuikerspiegel en gaat dus Diabetes type 2 tegen. Dit is namelijk getest bij mensen met deze aandoening. De onderzoekers concludeerden dat bij personen met Diabetes type 2 door naakt te slapen na een paar weken hun gezondheid zichtbaar was verbeterd. Het ongezonde vet wat ze hadden, begon als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

 

En dat zijn zes, als je het mij vraagt, hele goeie redenen waarom het beter is om voortaan in je blootje te slapen. Ik weet wel wat ik vanavond doe net voordat ik mijn bed in stap, wat jij?

 

Bron: Allwomenstalk
Beeld: Pinterest

Meer over gezondheid:

– Bewezen: de sexglow bestaat echt

– Gezonder door meer sex

– 12 must do’s om je vagina gezond en happy te houden

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy